reklama

farbenie želatínovej poťahovky

iwca9 , 16. 10. 2011 - 13:59

reklama

Milé dievčence a chlapci Úsmev Rada by som sa opýtala na Vaše skúsenosti s farbením želatínovej poťahovky. farbila som je zelenou gélovou Leaf green a vyšla mi úplne nechutná prudko hráškovozelená farba, nedá sa ani opísať Hambím sa a navyše sa mi ešte aj drobí . dala som veľa farby? Môžem ju ešte nejako zachrániť ? Ďakujem za všetky odpovede Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

myslím, že farba s tým nemá veľa spoločné... ja som túto poťahovku skúšala párkrát spraviť, ale vždy sa mi drobila (biela) Plačem

Ak farbím na poťahovanie, pridám už do roztopenej hmoty a premiešam s cukrom.... ak chcem len trocha hmoty zafarbiť tak pridávam gélovku, ale s farbením problém nemám, ak je hmota tuhá tak trošku nahrejem v mikrovlnke, potriem si ruky cerou, pridám do hmoty gélovku a dobre vypracujem.... zatiaľ som problémy nemala (všetky torty robievam so želatínovou poťahovkou - len na kvietky na drôtikoch používam smartflex).... Mrkám Slnko

Hmota sa drobí ked je tam vela farby a ked je husta,mne sa inak s ňou robí celkom dobre,lepšie ako s MMf.
Každy si musí vyskušať s akou hmotou sa mu robí najlepšie.Držím palčeky Áno Áno Áno

bobula, Ne, 16. 10. 2011 - 15:34

Ahoj iwca9,

ak sa Ti drobí, zrejme si dala veľa cukru..keď ju zarábaš, treba cukor pridávať postupne, radšej menej,než viac..s farbou je to asi rovnako, tiež je jej asi veľa..
Obyčajne na želatinovku farba chytá dobre..Ak Ti zostala ešte nejaká biela, nezafarbená,
vezmi kúsok ( ak sa aj tá drolí), zober cca za hrsť tej bielej, trošku ju nahrej v MV
spolu cca pol ČL glukózy, alebo sirupu, čo si použila pri jej zarábaní s pár kvapkami vody.
Premies to rukami, natrenými olejom, uvidíš aká vznikne konzistencia, malo by to pomocť ( už sa mi tiež stalo, keď som prešvihla cukor, ale dalo sa napraviť). Potom do nej primiešaj z tej zelenej najprv za veľkosť hrášku, uvidíš, či Ti farba vyhovuje.
Alebo druhý sposob:
Ak nájdeš doma biele marshmallowky, urob si podľa receptu základ na MMF, ale cukru
daj len cca 1/3 z celkového množstva, tak, aby si to nemala celkom riedke . Nechaj
na chvíľu odpočinúť a potom pridávaj do toho MMF nahriatu tú želatinovú bielu, čo sa Ti drolí.
Snáď sa v tom vyznáš, ak by si ešte niečo k tomu potrebovala, písni mi cez kontakt.
Nech sa podarí

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama