falošný parížsky - výsledok
Pozrite si aj
ja som si prečítala celé príspevky k receptu od Henriety na falošný parížsky a dala som 250g cukru,a aj kakao,mne tam zase strašne vadila chuť tej cery.
nevie niekto či by sa to dalo vynechať????Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Monika... ja robim len varenu šlahačku s čokoladou, nedavam žiadne maslo ani tuk.. a je super.. aj pevna..
skus vyskušať len tak..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano to je super ale to je parížska šlahačka pravá a to dávam tak na parížske rožky, ale nie pod poťah.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
valeri ja ju dávam aj pod poťah,skoro všetky moje sú s touto plnkou robené-lebo všetkým veľmi chutí a nikdy sa nič nestalo.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Monička, ja som tuto parížsku šlahačku dala pod potah a topilo sa to trochu. Davaš normalne 2x250 ml šlahačky a 2x 100g čokolady? Nevieš čo to spraví, či bude ten krem taky pevný aj ked dam menej čokolady? Lebo u nas v rodine sa im zdal moc čokoladovy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Norika áno mám recept ako ty,a čím lepšia čokoláda tým to lepšie drží(ja kupujem tú 52% z lidla)-tá je taká tmavšia čokoládovejšia
ak nechceš také čokoládové mala by si pridať stužovaš šľahačky.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem Monika, vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Monička, manžel ju išiel kupit, ale 52% nemali, a inu som nechcela, napísala by si mi prosim ta značku tej čokolady? dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Norika majú ju v lidli pri varovej čokoláde(nie pri ostatných čokoládach.
je 200g značka: Fin Carré
odfotím ju a hodím sem.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne takto robím aj ja a dávam tiež aj pod poťah a ešte sa mi nestalo že by sa mi topil, je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vážne sa táto parížska šľahačka môže dať aj pod poťah? Už dáno som ju chcela vyskúšať, ale bála som sa, že sa mi WI začne topiť a že to nebude také pevné, že by to mohlo ísť aj do poschodovej torty.
No budem musieť raz vyskúšať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte jedna vec, neviem či je v tom nejaký rozdiel, teraz myslím kôli tomu poťahu, či môže ísť aj živočíšna šlahačka, ja robiím totižto len z rastlinnej ken presto zo zeelandie, tá je vinikajúca.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte jedna vec, neviem či je v tom nejaký rozdiel, teraz myslím kôli tomu poťahu, či môže ísť aj živočíšna šlahačka, ja robiím totižto len z rastlinnej ken presto zo zeelandie, tá je vinikajúca.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte jedna vec, neviem či je v tom nejaký rozdiel, teraz myslím kôli tomu poťahu, či môže ísť aj živočíšna šlahačka, ja robiím totižto len z rastlinnej ken presto zo zeelandie, tá je vinikajúca.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím len zo živočíšnej,rastlinná mi chutí umelo.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Táto ken presto je podľa mňa na nepoznanie chuťovo od živočíšnej treba vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Adrianka ja robím len parížsku šľahačku,a túto som chcela vyskúšať do svadobnej-ale mne to moc nechutilo-(tá cera v tom)Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No to ti verim, že ti tam nechutila
ja som ju sice ešte neskušala.. ale ani sa nejak nestrojim... kvôli tej cere.. mne to najviac chuti len šlahačka a čokolada
a aj zakaznikom... nechcu mastne.. ved aj šlahačka je dosť mastna a ešte aj ten tuk.. brr..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toho cukru tam je hodne veľa. Ja do falošného parížskeho dávam okolo 200 g cukru. S čokoládou som ho ešte nerobila, len s kakaom. No a pri takomto množstve cukru je taká akurát.
Dávam ju aj pod poťah a každému chutí. Zatiaľ si pýtali len túto plnku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som teraz dávala le 150 g a nikto sa nesťažoval, 300 g sa mi zda veľmi veľa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja do praveho parizaku nedavam ziaden cukor!!len cokoladu na liter slahacky asi 3-4cokolady,mozno raz som dala nejaku lyzicu,ked som pouzila iny druh cokolady a prave to ludom chuti,nepresladene a presne ako Monika pise mne by ta tukova chut vadila a je to zbytocne vela tuku zataz na organizmus..to je ale len moj nazor tolko cukru by som tam nedla v ziadnom pripade ved daj menej a okostuj
nech sa dari dievcence
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam na 1 šľahačku 150g cukru,1 vanilku, 1 kakao a 100g cery,to primiešam do 1 masla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá a musí tam byť tá cera, nestačí hera?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
300 g cukru ide na 100 g kakaa, a keďže čokoláda už obsahuje cukor, tak to musíš tomu prispôsobiť, ani sa nečudujem že to bolo sladké
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja do fal. parižáku nedávam ceru vôbec a je aj tak super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Primilka toto som chcela vedieť-čiže robíš všetko ako je napísané vo falošnom p.ale bez cery hej???Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím takto: 1 smotana na šľahanie + 200 g čokolády (používam tú z Lidl) - uvarím, nechám vychladnúť do druhého dňa. Potom si vyšľahám 1 maslo s cukrom (ten nevážim, dávam od oka) a prišľahám uvarenú smotanu s čokoládou. Nikdy som túto plnku sladkú, ale koľko cukru som do nedaj dala, to fakt neviem, ale veľa nie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzi jedno maslo je 250gramov???
lebo dnes už sú kadejaké gramáže tak aby som vedela.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno dávam 250 g a smotanu 2,5 dl
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
2,5 dcl šľah.smotana 33 % + 250 gr kr.cukor + 1 vanilkový cukor - nechať zovrieť - potom pridať 100 gr kakao - vymiešať dohladka - ja to potom ešte prepasírujem cez sitko, aby tam neboli hrudky - nechám dobre vychladiť / od večera do rána alebo aj v hrnci so studenou vodou ak ma tlačí čas/ - potom vyšľahať + 500 gr maslo.
Ak robím s čokoládou - používam tiež túto z Lidlu : 2,5 dcl šľahačka + 1 vanilkový cukor + 150 gr kr. cukor + 150 gr čokoláda + 500 gr maslo - postup klasika ako pri použití kakaa.
Tento recept som tiež našla už dosť dávno na nete a odvtedy ho robím dosť často -
niekedy ním plním aj orechové rezy a sú vynikajúce .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne ako napísala Mirčuš, ak robíte s kakaom tak je tam toho cukru akurát, lebo kakao je horké, ale ak robíte parížak s čokoládou, tak určite cukru menej.
A čo sa týka cery, ja ju tam vôbec necítim, takže mne to nevadí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani ja som tam Ceru necítila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja súhlasím, že to je dobrá plnka len ja som ju moc osladila a hlavne je ovela rýchlejšia od vaječnej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa presne toto stalo s vaječnou. Išla som pekne podľa receptu, šmarila som tam Orion čokoládu várovú, ale som si neuvedomila, že je hodne sladká a mala som dať o to menej cukru - bože taká bola presladená, že sme ju ani nevedeli zjesť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
odkedy som ju skúsila, tak vaječnú nerobím
ale prvý krát som ju robila s veľkou obavou, teraz je u mňa na prvom mieste
tiež ju pasírujem ako Primilka, ale ja dávam aj ceru a v lete viac ako je v recepte, ja ju tam tiež vôbec necítim, ale keby som dala miesto masla margarín, tak to by mi už vadilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mirčuš, ja tiež vaječnú vôbec nerobím nikdy a ten fal parížak som s cerou ešte ani neskúšala, vždy ho robím len podľa receptu, čo som našla dávno na nete a tiež si ho ľudia chvália
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babenky tak Vám idem napísať ako to dopadlo / minule som sa pýtala ako na to s tou čokoládou/, urobila som tak ,že som dala do šlahačky 300g cukru a 2vanilky a potom 200g čokoládu z Lidla. Krém bol tuhý aj po dvoch hodinách nemusela som dlho čakať, dala som 500g masla. Ale podla mna to bolo dosť sladké, ja robievam stále vaječný krém nad parou a tiež s čokoládou, ale ten nie je taký sladký. urobila som chybu, asi by som nabudúce dala menej cukru alebo ešte kakao ,alebo povodný recept. Viac som od toho čakala, ale fakt je to pre mna moc sladké ešte že to bola torta pre mamu a tá lubi sladké