reklama

falošný parížsky - výsledok


reklama

Ahojte babenky tak Vám idem napísať ako to dopadlo / minule som sa pýtala ako na to s tou čokoládou/, urobila som tak ,že som dala do šlahačky 300g cukru a 2vanilky a potom 200g čokoládu z Lidla. Krém bol tuhý aj po dvoch hodinách nemusela som dlho čakať, dala som 500g masla. Ale podla mna to bolo dosť sladké, ja robievam stále vaječný krém nad parou a tiež s čokoládou, ale ten nie je taký sladký. urobila som chybu, asi by som nabudúce dala menej cukru alebo ešte kakao ,alebo povodný recept. Viac som od toho čakala, ale fakt je to pre mna moc sladké ešte že to bola torta pre mamu a tá lubi sladkéChichocem sa

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja som si prečítala celé príspevky k receptu od Henriety na falošný parížsky a dala som 250g cukru,a aj kakao,mne tam zase strašne vadila chuť tej cery.
nevie niekto či by sa to dalo vynechať????Monika M.Slnko

Adriana, Ne, 12. 09. 2010 - 15:01

Monika... ja robim len varenu šlahačku s čokoladou, nedavam žiadne maslo ani tuk.. a je super.. aj pevna.. Úsmev Úsmev skus vyskušať len tak.. Mrkám

ano to je super ale to je parížska šlahačka pravá a to dávam tak na parížske rožky, ale nie pod poťah. Slnko

valeri ja ju dávam aj pod poťah,skoro všetky moje sú s touto plnkou robené-lebo všetkým veľmi chutí a nikdy sa nič nestalo.Monika M.Slnko

norika1, Ne, 12. 09. 2010 - 19:35

Monička, ja som tuto parížsku šlahačku dala pod potah a topilo sa to trochu. Davaš normalne 2x250 ml šlahačky a 2x 100g čokolady? Nevieš čo to spraví, či bude ten krem taky pevný aj ked dam menej čokolady? Lebo u nas v rodine sa im zdal moc čokoladovy Úsmev

Norika áno mám recept ako ty,a čím lepšia čokoláda tým to lepšie drží(ja kupujem tú 52% z lidla)-tá je taká tmavšia čokoládovejšia
ak nechceš také čokoládové mala by si pridať stužovaš šľahačky.Monika M.Slnko

norika1, Po, 13. 09. 2010 - 14:57

Monička, manžel ju išiel kupit, ale 52% nemali, a inu som nechcela, napísala by si mi prosim ta značku tej čokolady? Úsmev dakujem

Norika majú ju v lidli pri varovej čokoláde(nie pri ostatných čokoládach.
je 200g značka: Fin Carré
odfotím ju a hodím sem.Monika M.Slnko

Presne takto robím aj ja a dávam tiež aj pod poťah a ešte sa mi nestalo že by sa mi topil, je super Váľam sa od smiechu po podlahe

zlatat, Po, 13. 09. 2010 - 15:26

Vážne sa táto parížska šľahačka môže dať aj pod poťah? Už dáno som ju chcela vyskúšať, ale bála som sa, že sa mi WI začne topiť a že to nebude také pevné, že by to mohlo ísť aj do poschodovej torty.
No budem musieť raz vyskúšať.

Ešte jedna vec, neviem či je v tom nejaký rozdiel, teraz myslím kôli tomu poťahu, či môže ísť aj živočíšna šlahačka, ja robiím totižto len z rastlinnej ken presto zo zeelandie, tá je vinikajúca.

Ešte jedna vec, neviem či je v tom nejaký rozdiel, teraz myslím kôli tomu poťahu, či môže ísť aj živočíšna šlahačka, ja robiím totižto len z rastlinnej ken presto zo zeelandie, tá je vinikajúca.

Ešte jedna vec, neviem či je v tom nejaký rozdiel, teraz myslím kôli tomu poťahu, či môže ísť aj živočíšna šlahačka, ja robiím totižto len z rastlinnej ken presto zo zeelandie, tá je vinikajúca.

Táto ken presto je podľa mňa na nepoznanie chuťovo od živočíšnej treba vyskúšať

Adrianka ja robím len parížsku šľahačku,a túto som chcela vyskúšať do svadobnej-ale mne to moc nechutilo-(tá cera v tom)Monika M.Slnko

Adriana, Po, 13. 09. 2010 - 15:42

No to ti verim, že ti tam nechutila Úsmev Úsmev ja som ju sice ešte neskušala.. ale ani sa nejak nestrojim... kvôli tej cere.. mne to najviac chuti len šlahačka a čokolada Úsmev Úsmev a aj zakaznikom... nechcu mastne.. ved aj šlahačka je dosť mastna a ešte aj ten tuk.. brr..Úsmev Úsmev

zlatat, Ne, 12. 09. 2010 - 16:40

Toho cukru tam je hodne veľa. Ja do falošného parížskeho dávam okolo 200 g cukru. S čokoládou som ho ešte nerobila, len s kakaom. No a pri takomto množstve cukru je taká akurát.

Dávam ju aj pod poťah a každému chutí. Zatiaľ si pýtali len túto plnku Kvietok

adka30, Ne, 12. 09. 2010 - 17:33

ja som teraz dávala le 150 g a nikto sa nesťažoval, 300 g sa mi zda veľmi veľa

Sausen, Ne, 12. 09. 2010 - 18:45

no ja do praveho parizaku nedavam ziaden cukor!!len cokoladu na liter slahacky asi 3-4cokolady,mozno raz som dala nejaku lyzicu,ked som pouzila iny druh cokolady a prave to ludom chuti,nepresladene a presne ako Monika pise mne by ta tukova chut vadila a je to zbytocne vela tuku zataz na organizmus..to je ale len moj nazorHambím sa tolko cukru by som tam nedla v ziadnom pripade ved daj menej a okostujMrkámnech sa dari dievcenceKvietok

ja dávam na 1 šľahačku 150g cukru,1 vanilku, 1 kakao a 100g cery,to primiešam do 1 maslaBozkávam

300 g cukru ide na 100 g kakaa, a keďže čokoláda už obsahuje cukor, tak to musíš tomu prispôsobiť, ani sa nečudujem že to bolo sladkéObjímam Objímam

Primilka toto som chcela vedieť-čiže robíš všetko ako je napísané vo falošnom p.ale bez cery hej???Monika M.Slnko

ZuzkaV, Po, 13. 09. 2010 - 15:23

ja robím takto: 1 smotana na šľahanie + 200 g čokolády (používam tú z Lidl) - uvarím, nechám vychladnúť do druhého dňa. Potom si vyšľahám 1 maslo s cukrom (ten nevážim, dávam od oka) a prišľahám uvarenú smotanu s čokoládou. Nikdy som túto plnku sladkú, ale koľko cukru som do nedaj dala, to fakt neviem, Hambím sa ale veľa nie.

Zuzi jedno maslo je 250gramov???
lebo dnes už sú kadejaké gramáže tak aby som vedela.Monika M.Slnko

2,5 dcl šľah.smotana 33 % + 250 gr kr.cukor + 1 vanilkový cukor - nechať zovrieť - potom pridať 100 gr kakao - vymiešať dohladka - ja to potom ešte prepasírujem cez sitko, aby tam neboli hrudky - nechám dobre vychladiť / od večera do rána alebo aj v hrnci so studenou vodou ak ma tlačí čas/ - potom vyšľahať + 500 gr maslo.
Ak robím s čokoládou - používam tiež túto z Lidlu : 2,5 dcl šľahačka + 1 vanilkový cukor + 150 gr kr. cukor + 150 gr čokoláda + 500 gr maslo - postup klasika ako pri použití kakaa.
Tento recept som tiež našla už dosť dávno na nete a odvtedy ho robím dosť často -
niekedy ním plním aj orechové rezy a sú vynikajúce Vyplazený jazyk .

Presne ako napísala Mirčuš, ak robíte s kakaom tak je tam toho cukru akurát, lebo kakao je horké, ale ak robíte parížak s čokoládou, tak určite cukru menej.Slnko Slnko A čo sa týka cery, ja ju tam vôbec necítim, takže mne to nevadí.Áno Áno Áno

ja súhlasím, že to je dobrá plnka len ja som ju moc osladila Chichocem sa a hlavne je ovela rýchlejšia od vaječnejÚsmev

zlatat, Po, 13. 09. 2010 - 15:41

Mne sa presne toto stalo s vaječnou. Išla som pekne podľa receptu, šmarila som tam Orion čokoládu várovú, ale som si neuvedomila, že je hodne sladká a mala som dať o to menej cukru - bože taká bola presladená, že sme ju ani nevedeli zjesť. Chichocem sa

Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno odkedy som ju skúsila, tak vaječnú nerobímObjímam Objímam Objímam Objímam Objímam ale prvý krát som ju robila s veľkou obavou, teraz je u mňa na prvom miesteTorta Torta Torta Torta Torta tiež ju pasírujem ako Primilka, ale ja dávam aj ceru a v lete viac ako je v recepte, ja ju tam tiež vôbec necítim, ale keby som dala miesto masla margarín, tak to by mi už vadiloObjímam Objímam Objímam Objímam Objímam

Mirčuš, ja tiež vaječnú vôbec nerobím nikdy a ten fal parížak som s cerou ešte ani neskúšala, vždy ho robím len podľa receptu, čo som našla dávno na nete a tiež si ho ľudia chvália Slnko

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama