Chybová správa

User warning: The following module is missing from the file system: sk. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1138 of /data/web/drupal7/includes/bootstrap.inc).

Extra čokoládová trojfarebná torta

Popis

Recept s fotopostupom na luxusnú maxi čokoládovú penovú tortu pre výnimočné chvíle

Extra čokoládová trojfarebná torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

200gramovhorkej čokolády (cesto)
125gramovmasla (cesto)
5kusyvajec (cesto)
1⁄3šálkatrstinového cukru (cesto)
 štipkasoli (cesto)
150gramovhorkej čokolády (tmavý krém)
2polievkové lyžicekakaa (tmavý krém)
5polievkové lyžicehorúcej vody (tmavý krém)
375millilitrovšľahačkovej smotany (tmavý krém)
1polievková lyžicacukru (tmavý krém)
2kusyčokolády kaštany alebo 100g bielej čokolády (svetlý krém)
2plátkyželatíny (svetlý krém)
375millilitrovšľahačkovej smotany (svetlý krém)
1polievková lyžicacukru (svetlý krém)

Inštrukcie

Korpus:

Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť. Z bielok, cukru a soli vyšľaháme tuhý sneh. Žltka vmiešame k čokoláde, prešľahala som ich chvíľu. Do čokoládovej hmoty vmiešame najprv trochu snehu a potom túto hmotu zľahka spojíme so snehom. Pečieme v okrúhlej vymastenej forme pri teplote cca 180°C cca 18 minút. Korpus krásne vyrastie, ale po chvíli rýchle spadne, je to v poriadku. Oddelíme bočnú časť formy. Korpus položíme na mriežku a necháme vychladnúť. S dcérou sme sa bili na "kôrke", ktorú sme z vrchu pozbierali.

Tmavý krém:

Nad parou rozpustíme čokoládu. V malej miske zmiešame kakao s horúcou vodou, ak je veľmi hustá, môžeme ešte pridať trošku vody. Obe čoko hmoty spolu spojíme a necháme chvíľu vychladnúť. Šľahačku s cukrom vyšľaháme do hustej konzistencie. Malú časť z nej vmiešame do čokoládovej hmoty a potom spolu zľahka spojíme šľahačku s čokoládou. Rozotrieme na vychladnutý korpus, ktorý sme preložili na tácku a na bohy dali späť očistený rám tortovej formy. Vložíme od chladničky kým pripravíme vrchný krém.

Svetlý krém:

Ľadové kaštany, alebo bielu čokládu rozpustíme nad parou s cca 50ml šľah. smotany. Plátky želatíny necháme nabotnať v troche vody. Po cca 10 minútach z nich zľahka vyžmýkame vodu a dôkladne primiešame k ešte horúcej čokoláde so smotanou. Zvyšnú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha. Cca štvrtinu vmiešame do trochu vychladenej čokoládovej hmoty a na záver spojíme čokoládovú hmotu so zvyšným snehom. Krém rovnomerne rozotrieme na tortu, na čiastočne stuhnutý tmavý krém. Dáme do chladničky na minimálne dve hodiny. Ozdobíme čokoládovými hoblinami, alebo kakaom ak vám dôjde čokoláda ako mne. ;)

Poznámky

Torta je fakt božšská aj keď jej veľa naraz nezjete.

Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 1
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 2
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 3
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 4
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 5
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 6
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 7
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 8
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 9
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 10
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 11
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 12
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 13
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 14
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 15
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 16
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 17
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 18
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 19
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 20
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 21
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 22
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 23
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 24
Extra čokoládová trojfarebná torta - recept postup 25

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

TlieskamTlieskamTlieskam to musí byť mňam ÁnoÁnoÁnoTortaTortaTorta

vyzerá skvele ÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk ...vďaka za fotopostup a recept Úsmev

ja také môžem mňamko Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk ďakujem za receptík aj za fotopostup Zlomené srdceBozkávamKvietokKvietokKvietok

TortaÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam
Ja korpusy nechávam vždy vychladnúť vo forme, vtedy sa boky nestiahnu a ostanú rovné

Ďakujem za radu, len toto je ozaj nezvyčajný korpus, bez múky, má ostať pružný, akokeby nedopečený, spadne na polovicu výšky ... Bok som dávala dole neskôr ... Však najbližšie vyskúšam.

Jój, vyzerá úžasne, to musí byť mňamka Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykBozkávam

Trochu si ma pomýlila s tým snehom Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ale inak vyzerá úžasne určite vyskúšam TlieskamTlieskamTlieskam

Prečo, som ťa pomýlila? Mám niekde chybu? Do cesta ide sneh, do druhej a tretej vrstvy krému ide šľahačka, len na obrázkoch vyzeraju rovnako. Úsmev

Asi tu myslela "Šľahačku s cukrom vyšľaháme do hustej konzistencie. Malú časť z nej vmiešame do čokoládovej hmoty a potom spolu zľahka spojíme sneh s čokoládou. " Úsmev ...idem ju dnes robiť mame na meniny, držte place Áno ďakujem za recept Áno

jaj dakujem, uz viem kde som spravila chybu, uz aj napravila Úsmev

TlieskamTlieskamTlieskam spravila som Áno bola bombová TlieskamTlieskamTlieskam miesto plátkovej želatiny som to zamiešala so stužovačom za studena Vyplazený jazyk fakt čokoládová bomba! ÁnoÁnoÁno

Oj aká som rada, dlho som sa k tejto torte odhodlávala, kým som nabrala odvahu. Úsmev

Jejdanenky, to ale vyzerá dobre Vyplazený jazyk , musím vyskúšať, krásny prehľadný postup, ďakujem ObjímamKvietok

Chcem sa opytat, da sa to spravit aj ako kolac na plech z dvojitej davky cesta a kremu? Potrebovala by som toho viac pre dve navstevy a nemam dve tortove formy....vdaka.

Myslim, ze ano, tato tortova forma je z tych vacsich, len budete potrebovat dlhsi cas na chladenie aby sa to dobre krajalo a drzalo pekne tvar, najlepsie cez noc

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.