reklama

Dekoracie z marcipanu pukajú


reklama

Ahojte zienky,
chcem sa vas opytat, preco mi pukaju dekoracie z marcipanu po zaschnuti? Cim mozem prilepovat ozdobky na torty? Ked robim ruzicky po zaschnuti su take popukane na koncoch, neviem co robim zle
Vdaka Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

z hery apraskoveho cukru...porom som nasla recept,kde sa pridava aj susene mlieko. decoracie urcite nie su ako by malibyt.

stankad, Ut, 06. 09. 2011 - 20:52

no mňa tiež napadol domáci marcipán, ak je suchý vtedy mi zvykli praskať ozdoby. ale pri kupovanom sa mi to ešte nestalo.

chcela som usetrit a tak som si ho vyrobila sama, podla vasich receptov.Ruzicky nemozem robit velmi tenucke(lupienky) lebo ked to zaschne, vsetko sa to lame na kusky, a ked je to trosku hrubsie, nema to pekne okraje Smútok

Mne sa najlepšie robia ružičky z domáceho marcipánu, ale nie s Herou. Dávam na 1 lyžicu sušeného mlieka 1 lyžicu pr. cukru, alebo ak chceš vážiť, tak na 100g mlieka 200gcukru. A vodu podľa potreby. A dlho miešať. Keď už je hmota spojená, pri miešaní si porieram ruky olejom. Vôbec mi nepraskajú.

zuzka22, St, 07. 09. 2011 - 08:00

ahojte ja pri ozdobach a potahu zo suseneho mlieka robim takto 1 diel suseneho mlieka /200g/ 2 diely praskoveho cukru /400g/ trosku cery a namiesto vody davam bielko z vajca odkedy som to robila ani som sa k marcipanu s pridanim vody nevratila .marcipan s bielkom je pruznejsi a ani tak rychlo neschne takze sa s nim robi velmy dobre .

zuzka22, St, 07. 09. 2011 - 08:07

a este jednu radu pre toho kto nevie . ked som potahovala torty s marcipanom so suseneho mlieka niekedy mi potah tiekol. vyriesila som to tak ze som si naplnenu a obtretu tortu este raz obtrela tenkou vrstvou cery vymiesanou s praskovym cukrom .ma to mat trochu redsiu konzistenciu aby sa dobre natieralo . a potah mi uz netiekol lebo sa kremu nedotykal.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama