Zamatova rolada

Popis

Lahodna, krehka rolada

Zamatova rolada - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojz casopisu
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajec
5polievkové lyžicekryštalového cukru
1⁄2čajová lyžičkasódy bikarbóny
3polievkové lyžicekakaa
krém
2decilitremlieka
1kusžĺtok
3polievkové lyžicehrubej muky
250gramovmasla
7polievkové lyžicepráškového cukru
1kusvanilinovy cukor
2polievkové lyžicekakao

Inštrukcie

Korpus:

Bielky rozšľaháme, postupne s nimi aj cukor, až kým nevznikne tuhý sneh. Všľaháme žĺtky a primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou. Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom. Potom vyberieme von, roládu nestáčame, po miernom vychladnutí ju vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime.

Plnka:

Mlieko, žĺtok a múku uvaríme. Do vychladnutej kaše pridáme rozotreté maslo a vymiešame. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhej a pridáme 3 pol.lyžice kakaa, 5 lyžíc práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru.

Po vychladnutí korpus natrieme najprv bledou, vzápätí tmavou plnkou a zvinieme.

Recepty: 

Komentáre

Aj ja ju často robím, ale upečené cesto stočím do mokrej utierky a po vychladnutí plním plnkou.

Robievam ju aj ja, je chutná. S upečeným plátom postupujem rovnako ako marcela11.

PrekvapeniePrekvapenie do cesta nejde muka????:-O

Cakala som na recept, ci je ten isty co mam aj ja. Je. Mne sa to nikdy nepodari... ja neviem, co robim zle, ale mne to cesto jednoducho neide zrolovat, lepi sa, lame sa, slak ma ide z toho trafit. Smútok
A pritom chutovo je vynikajuca!

ÁnoÁnoÁno

Dávam tam parížsku šľahačku a to je potom ešte len zamat Úsmev

brutalne chutny receptik tato zamatova rolada. Mnaaaam

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.