Vianočné pečenie, čím začať?
Pozrite si aj
Ahojky,takže ako čítam máš tam väčšinou suché košíčky tie môžeš mať upečené a plniť pred sviatkami grilážky tie robievam posledný týždeň,ale ak chceš niečo plnkové ako napr.rezy z piškótovým cestom tie treba robiť celkom na koniec inak si môžeš už popripravovať všetko i perníčky tie čím dlhšie máš upečené a samozrejme uskladnené sú lepšie!Dúfam že som pomohla tak nech sa darí!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
u nas sa pecie okolo 20 druhov roznych drobnych kolacikov. su vacsinou suche, ako si aj ty pisala a zaciname vzdy na zaciatku decembra. Ak ich nepojete, tak vam vydrzia, prinajhorsom budes piect znovu. Kosicky odporucam upiect skor a plnit az pred sviatkami. Ak sa pecu aj s plnkou, tak kludne vopred. Medovnicky samozrejme vydrzia. Kremove zakusky nerobime, ale tie by som urcite robila cim neskor.
Ja som len amater, mozno profesionalky poradia inac, ale toto je nasa skusenost.
a hlavne: DOBRE SCHOVAT PRED DETMI A MANZELOM!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj.Ja som v časopise "Dobré jedlo" čítala,že medovníčky,keksy 3-4 týždne pred Vianocami,približne 2 týždne pred Vianocami vanilkové rožky a orechové koláčiky,týždeň na odležanie potrebuje linecké pečivo a koláčiky z krehkého cesta a najčerstvejšie by mali byť nepečené koláčiky a tie,ktoré sú plnené rôznymi krémami.Tie treba robiť tesne pred sviatkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som uz dnes napiekla vanilkove rozky, musim ich ale skryt, lebo vecer pri telke padnu za obeť
, zajtra, ak mi cas dovoli, tak urobim zliepane kolaciky z lineckeho cesta. este tak skoro pred vianocami som nepiekla, ked, tak tyzden dopredu, ale dufam, ze to bude ok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ĎAKUJEM vám všetkým za ochotu a rady, pustím sa teda do suchých už tento týždeň a postupne popridávam plnené a nakoniec krémové, len dúfam, že sa mi ich podarí skryť, lebo keď budú voňať, tak ich deti a manžel budú hľadať
, ste zlaté, ďakujem ešte raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. Chystám sa na tieto Vianoce piecť o dosť viac druhov aj kusov zákuskov ako doteraz, pretože sestra sa učí a nebude mať čas a babka už nevládze tak, ako po minulé roky. Veľmi sa na to teším, robím to rada, len neviem si naplánovať, čím by som mala začať, teda ktoré zákusky vydržia aj mesiac, či tri týždne a ktoré robiť až tesne pre Vianocami. Plánujem takú vianočnú klasiku: orechové a vanilkové rožky, košíčky s rôznymi plnkami, nejaké maslové sušienky, linecké, niečo grilážové, kokosové (asi medzi oplátky) a samozrejme perníčky. Poradíte prosím, skúsené cukrárky? Ďakujem