veterniky
Pozrite si aj
Ahoj katih ja som podľa tohto receptu nerobila ale zrovna včera som robila tiež vetereníky podľa tohto receptu 3 dcl vody dať prevariť s 1 dcl oleja keď vrie, pridať štipku soli a 220 g hladkej múky a odpaľovať cca 3 minúty, odstaviť a ešte do teplej vmixovať 6 vajíčok. naplniť vrecko atď. dať piecť prvých 10 minút na 200 stupňov pri čom trúbu neotvárame, potom dopečieme pri nižšej teplote cca 45 minút. Robila som ich už veľa krát ale ani raz mi nespľasli tak vyskúšaj tento recept a uvidíš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem , vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?001c4b6cedbf0949fc8c58475bb,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Katih, ja robievam veterníky už dávno a vždy sú fantastické, musím robiť minimálne z dvoch dávok aby bola celá rodina spokojná, hlavne muž sa ide za nimi zabiť. Môj recept: 4 dcl mlieka, štipka soli, 60 g masla, 250 g polohr.múky, 5 vajec. V hrnci privedieme do varu 4 dcl mlieka so štipkou soli a masla, za stáleho miešania prisypeme múku a miešame až sa cesto bude oddeľovať od stien. Hmotu necháme vychladnúť a postupne po jednom zapracuvávame vajcia. Potom už len na plech nastriekame veterníky a dáme upiecť, na 180 stupnoch do zlatista, ešte teplé prekrojíme, studené sa už zle prekrajujú. Ja veterníky striekam na plech len studené, lebo aj vajcia sa musia pridávať do cesta až ked vychladne, vždy ich robím takto a sú naozaj úžasné. A potom už len klasický vanilk.krém a šlahačka. Robievam takto aj banániky a naše deti ich milujú. Tak skús vyskúšať. Držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem, za receptik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila veterniky a vzdy mi splasli az dovtedy kym mi jedna znama neporadila, ze pred tym ako das veterniky do rury, treba ich pokvapkat vodou, vyskusala som a nesplasli, boli krasne nadychane pampusiky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fiha, to som este nepocula
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ani ja nie, ale ked som vyskusala uverila som,vyskusaj, drzim prsty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...že vraj voda sa dáva kvôli tomu aby sa vytvorila para a veterníky tak narastú do výšky, ale ja vôbec nefrkam vodou a mávam ich aj tak krásne vysoké. Pečiem pri teplote 220°C asi 10-15 mi. potom stiahnem na 180°C a pečiem ešte asi 10 min. Ešte nikdy mi nesplasli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dnes som vyskusala vase receptiky a rady a konecne mi nesplasli, dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
katih teraz som písala recept martine7905 pod názvom "prečo sa mi nedarí" pozri a vyskúšaj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zajtra chcem vyskusat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte babenky, vcera som robila veterniky podla tohto receptu 2,5 dl mlieka, stipka soli, 180 g polohrubej muky, 50 g masla, 4 lyzice oleja a 4 vajcia na 200st a 25 min . v rure vyzerali krasne, velke, ale ked som ich vybrala z rury rychlo splasli, co som urobila zle, preco mi splasli a nezostali krasne nadychane< a este nieco mam veterniky nastriekat na plech este teple alebo az za studena.dakujem vsetkym za odpovede.