Prosim kto by my poradil recept na veterniky alebo vajecne venceky. Za recept dakujem . mateho aj vyskusany?
Komentáre
podľa tohto receptu som robila aj ja tieto http://www.tortyodmamy.sk/?q=zakusky/nedelne Len do plnky som použila rastlinnú šľahačku. Karamelovú šľahačku som robila zo živočíšnej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam podla receptu jednej starej cukrarky,a su super ....
250 ml vody,250 ml oleja ,250 g hl.muky, štipka soli ,8 vajec
vodu z olejom treba nechat zovriet,potom do toho pridat muku a varit,kym sa neodeluje od hrnca.trva to asi 5 - 7 min.,nechat vychladnut a do vychladnuteho postupne pridavat po jednom cele vajcia ,potom štipka soli...nastriekat na plech ,piect pri teplote 250 C,10 min neotvarat ruru,potom ešte asi 5 min dopiect pri 180 C...plnim kremom karamel.,vanilkovym ako kedy...toto cesto použivam aj na venčeky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzka ja by som ešte rada to tajomstvo karamelového krému od teba dostala
akto nebude problém....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzka, koľko kusov je z tejto dávky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moj recept na karamelovy krem je ...upalit 250g kr.cukru na karamel zaliat 750 ml mlieka,3 karamelove/možeš použit aj vanilkovy) pudingy rozmiešat v 250ml mlieka a uvarit puding,ešte do horuceho vmiesat asi 125 g smetolu,nechat vychladnut,nie celkom do studena,...aby sa mi neurobila koža kym chladne,pokrajam na vrch dalšiu polovicu smetolu a potom to už len vyšlahám a striekam na veterniky...na vrch robim šlahačku z 3 teglikov smotany 33 perc.,na 1 teglik pridam 1 PL praš.cukru a 1 PL šlahačky v prašku,aby lepšie držala tvar a rychlejšie ju vyšlahaš...veterniky polievam karamelovou polevou...upalim cukor ,zalejem vodou,a ešte touto horucou vodou zalejem praš.cukor a vyšlaham a na konci pridam kvapku oleja....toto robim od oka,ale ked ich budem robit najbližšie premeriam to...
Z mojej davky vyjde 24 veternikov.....kočky skušajte ,nech sa vam podaria....su vyborne
a ešte jedna vec... to dopekanie veternikov pri teplote 180 C,može trvat aj viac,podla typu rury....teraz som vymenila sporak,a v novej dopekám 15 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzanaz: prosim mohla by som este info ohladom kremu? Ked upalim cukom a zalejem 3/4l mliekom......ten puding varim v rozmiesanych 250ml + v tom mlieku s upalenym cukrom?...dokopy vlastne v litri mlieka?Dakujeeeeeeeeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
janica1...ano dokopy v litri mlieka....rozmiešam tri baliky pudingu v 250ml mlieka a vlejem do vriaceho 3/4 l mlieka,ktorým som zaliala upáleny cukor,presne tak ako keď varíš akýkoľvek puding...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za odpoved, si zlata! Mozno ich aj zajtra vyskusam, prekvapim muzicka Dam potom vediet,ci som to zvladla
paaa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi pekne hneď zajtra sa do nich pustím a dám vedieť ako som dopadla... Ešte raz ďakujem!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak ako?...podarili sa?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ah ja mam takyto recept je tiez yborny 0'5l vody stipka soli 250g polohruba muka 1dcl olej 6 vajec a 1 zltko postup das sa varit vodu olej a sol a ked ti zovrie pridas muku a varis kym sa ti cesto nebude olepovat od formy a odstavis a rucnym slahacom zaslahavas postupne vacia a miesas kym nie je cesto na tvarovanie vencekov pecies teplote 180 as20-25minut a veterniky 25-35min ahoj nech sa vydaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzka podarili sa vďaka, len som tu dlhšie nebola tak sa ospravedlňujem za meškanie.
Naozaj chutili len tá záverečná cukrová poleva trošku nevyšla ale nevadí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zlato pozri sa aj do receptov..a tu je jeden http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/karamelove-veterniky
