Tvarohovo -ovocné rezy

Popis

šťavnatý a osviežujúci koláčik;-)

Tvarohovo -ovocné rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojrecept mám od švagrinky
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Ingrediencie:

cesto: 4 vajcia, 20 dkg práškový cukor, 1 vanil. cukor, 1 dcl olej, 1 dcl voda, 20 dkg polohrubá múka, 1 prášok do peč..

plnka: 36 pl kompótovej šťavy, 8 plátkov želatíny zn. oetker (v 1 balení je 6 plátkov) , 300 jemný tvaroh (musí byť úplne krémový), 4 vc, 7 pl práškový cukor, 400 ml smotany na šľahanie jahodový a mandarínkový kompót (alebo podľa chuti, aj čerstvé ovocie), želatína na poliatie ovocia

Postup:

Korpus: Žĺtka vymiešať s práškovým a vanilkovým cukrom, pridať olej, vodu premiešať. Nasypať múku a PDP a nakoniec vmiešať sneh z bielkov. Upiecť.

Plnka: 8 plátkov želatíny namočíme na 5 minút do vody, vyžmýkame a rozpustíme v 24 PL kompótovej šťavy vo vodnom kúpeli.

Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a 12 PL kompótovej šťavy. Smotanu vyšľaháme. Do pripraveného tvarohu vmiešame vychladenú želatínu a šľahačku.

V plechu okolo upečeného cesta urobíme bariéru z alobalu aby plnka nevytiekla. Nalejeme plnku a dáme schladiť. Keď plnka spevnie pokladieme ovocím. Ja mám najradšej jahody s mandarínkami. Može sa dať však akékoľvek ovocie. Polejeme želatínou. Može sa dať taká s akou najradšej pracujete alebo použiť ostávajúce plátky želatíny. (sun)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Tlieskam skoda ze nemas obrazok

"vc" je vanilkový cukor?

Anka, áno VC je vanilkový cukor(sun)

Ďakujem Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

a PDP je čo???

prasok do peciva

Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa
vdaka

ospravedlňujem sa, že som do receptu napísala skratky, nie každý ich musí poznať.(blush)

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.