
INGREDIENCIE
- piškótove cesto z 2-4 vajec, priemer 23 cm
- 2 ks šľahačka 33%, 500 ml
- 1 ks pochuťkova smotana 16 %, 250 ml
- 1 ks mäkký tvaroh (ako nátierkove maslo) 250 ml
- 2 ks želatiny, 3PL práškového cukru
- 250 g jahodova dreň
- 200 ml vody
Konečná úprava: na povrchu , ovocie zaliaté želatinou, šľahačkou
POSTUP
1. Piškotový korpus dáme na spodok tortovej formy.
2. Želatinu dáme do vody a necháme napučať.
3. Potom ju dáme na oheň a necháme rozpustiť podľa návodu.
4. Šľahačku, tvaroh, jogurt a práškový cukor pomiešame, rozdelíme do dvoch nádob.Do jednej primiešame jahodovú dreň.
5. Rozpustenú želatinu rozdelíme podľa množstva jednotlivých nádob.
6. Odoberieme z misky s jahodovou dreňou 2 PL masy a dobre zamiešame do rozpustenej želatiny.
7. Potom zamiešanú želatinu nalejeme naspäť do nádoby s jahodovou masou, zamiešame a vylejeme na korpus.
8. Ja som tu dala vrchný plát korpusu a na to nalejem bielu masu. 2 pl bielej masy dám do želatiny, zamiešam a vlejem do nádoby späť.
9. Nalejem na korpus. Uložím do chladničky stuhnúť, najlepšie na noc.
Minimálme po 2 hodinách dávam na povrch ovocie, ktoré potom zalievam čírou želatinou.
10.Dám dole papier na pečenie a potom ho upravujem ďalej podľa potreby.
11. Tu som tortu potrela šľahačkou a dozdobila jahodami namočenými v čokoláde.
Variácii tejto torty je neúrekom.
a) piškotove cesto biele, tmavé, na spodku torty alebo viac vrstvové
b) tvarohovo- jogurtovo-smotanová masa môže byť zložená v rôznom pomere,
c) ovocie môže byť umiestnené aj v tvarohovo-jogurtovej mase (rôzne bobuľovité ovocie ale aj kúsky ovocia)
d) do masy môžeme pridať kakao a keď ju kombinujeme s bielou masou dáva peknú kombináciu,
e) ovocie na vrchu môžeme kombinovať
f) hotovú tortu okolo obložíme piškotami, tyčinkami...











Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče
Komentáre
super!ja tiež robievam podobnu!
mnááám vyzerá nádherne a isto aj vynikajuco chutí,ako všetko,čo som od teba vyskušala.Vdaka Irmuška za všetky tvoje recepty.Cez víkend som skušala slané,su fantastické.Tuto tortu tiež vyskušam, lebo je to moja krvná skupina

Ó, to vypadá super!
Ďakujeme za receptík!
mnam mnam mnam

vyzera fantasticky

Fantázia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

super,dik za postup

Irma vďaka za postup, dala si mi znovu chuť skúsiť to so želatínou, tomuto sa nevyhnem, keďže milujeme takéto dobrotky

hmmm

Si velmi sikovna, mas vyborne recepty a vdaka,ze si ochotna sa s nimi podelit !!!
Dala som sem tento fotopostup na žiadosť viacerých žiadateliek. Som rada, že môžem pomôcť.
Pre mňa je to už rokmi zabehnutá rutina, pre niekoho novota, ktorá pomôže. Musím povedať, že u nás chutí táto s nekonečnými variaciami najviac.
Nie je moc sladká (nedávam do nej moc cukru), potom chutí aj tým čo nemajú radi sladké.
Prajem príjemné
Irmuška,nádherne si ju vyzdobila,toto sú najlepšie torty!!!!!!

je superná tá tortička

vyzerá nenormálne dobre, určite vyskúšam

ale si mi narobila chúťky

ale hned by som si dala
zbožnujem torty s tvarohom
Vyzerá fantasticky, určite vyskúšam, lebo zbožnujem tvarohové torty , veľmi pekne ďakujem za receptík

v´daka - vyzerá to úžasne určite vyskúšam

śuper si moc sikovna

Irmuška Ty si poklad !!!

Irma , vyzerá fantasticky !

takto robím aj ja a myslím si že takto by mala vyzerať jogurtová torta teším sa že stále existujú cukrárky s chuťovými bunkami ktoré sú naladené na pravosť napr. jogurtu nie nejakých umelých náhrad v prášku týmto nechcem nikoho uraziť kto robí s práškovými náhradami len oceniť tých ktorý si dajú trochu námahy a vytvoria torty ktoré chutia naozaj po jogurte alebo tvarohu a ovocí som na Vás hrdá Pani Irma

srdiečko mi podskočí pri tvojom nik
,som hrdá
,že ťa poznám osobne
Som velmi rada každej dobrej rade od vás ako aj receptu, ktorých je tu dosť.
Na oplátku prečo by som sa nepodelila s tým čo ja viem a pre niektoré je ten ktorý recept nevyskušaný
aj ja Ti ďakujem za postup
zo želatínou som ešte nerobila,určite to podľa tvojho postupu vyskušam,dík

to musí byť ale dobrota mnam
a krásne vyzerá

dakujem aj ja

veľmi ďakujem za tento receptík, ,,,tortička je nádherá

chcela by som sa spýtat, v prípade ked nepoužijem jahodovu dren , ale len kakao,dám to isté množstvo želatíny?dakujem
perfektnéééé dakujem
Tá je ale svieža tortička
Ahoj Irma chcela som vediet kde si zohnala tu formu na tortu? je to klasicka okruhla forma, alebo je to len okraj?
Vdaka a komplimenti
Je to rozťahovateľný "Tortový krúžok, priemer 16 - 30cm, z ušľachtilej ocele 18/10", dcéra mi to doniesla z Nemecka už dávnejšie. Dobré je na tom krúžku to, že je veľmi pevná.
bomba

Fantázia

chcela by som tuto tortu urobit do stvorcovej formy 25x25 cm, stacilo by mi jeden a pol davky? dakujem
vyzera super 
Prepáč
dominika
nebola som na stránke.
Myslím, že jeden a pól dávky by bolo dosť ale to záleží od teba koľko tam hmoty dáš.
dakujem irmuska..tvoje recepty su skveleeeeeee