reklama

Trojposchodová


reklama

Chcela by som Vás poprosiť o pomoc a radu pri výrobe trojposchodovej torty. Ešte som ju nerobila a tak neviem, ako na to. Prosím Vás, poraďte mi.Zlomené srdce Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

sio, Po, 24. 08. 2009 - 10:25

Mne tiež poradili babenky odtiaľto,takže:poschodia vystužiť,pod torty dať karton obalený potr.foliou a tak sa torta zostaví.Ak je to stroho napísané daj vedieť.Ináč aj mňa tá 3poschodová ešte len čaká,už teraz mám z nej žalúdočné vredy ale dúfam,že to dopadne dobre.Nech sa ti vydarí.

Aj mňa čaká trojposchodová a tiež mi poradili ženičky odtiaľtoBozkávam . Tak ako písla SzilviaVarga, tiež vystužím jednotlivé poschodia a ešte pod to napichám slamky, ale suším hlavu, že by tie podložky, na ktorých sú jednodlivé diely, trebalo niečím upevniť. Napr. pomazať krémom, lebo včera sme boli na svadbe a bola tam jedna trojposchodová torta poťahovaná, ale sa úplne prepadávala a prostredné poschodie bolo normálne posunuté. Poviem Vám, vyzeralo to hrozne. A keby som bola nedajbože na takej svadbe, kde by sa tak topila torta odo mňa, verte, že by som plakalaPlačem s ňou. Tak mám riadne z toho depkuPrekvapenie , aby tá moja tak nedopadla.

Rebeka7, Po, 24. 08. 2009 - 10:39

Babenky áno, tie podložky prilepte krémom a keď tu bolo niekde video tak tá pani ju ešte celú "durch" prepichla drevenou paličkou aj s podložkami Chichocem sa takú tortu by nemal rozbiť ani menší hurikánVáľam sa od smiechu po podlahe

sio, Po, 24. 08. 2009 - 10:42

toto som mala aj na mysli a ešte som na nete vydela,že ked je už torta zostavená celá sa prepichne drevenou paličkou,ktorá je zastrúhaná do špicata.

sio, Po, 24. 08. 2009 - 10:50

s Rebekou7 sme naraz pýsali a skoro to isté.Mylujem túto stránku.Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

A keď tú tortu budem durch prepichovať, nebudú sa veľmi prehybovať tie poschodia? Neviem, či som to zrozumiteľne napísala. Som ako TalianPohoda .

sio, Po, 24. 08. 2009 - 10:59

neviem ešte som to nerobila len som to vydela

AndreaA, Po, 24. 08. 2009 - 11:02

A čo sa používa na to vystuženie? Niekde som videla, že sa použili drevené paličky ale na internete ponukaju umelohmotné. A ešte sa opýtam, možno hlúposť, koľko tých paličiek tam mám napichať na jedno poschodie?

Lida, Po, 24. 08. 2009 - 11:12

ja každé poschodie vystužím zvlášť,zabalím si tri špajdle do alobalu a potravinovej fólie a potom skrátim trochu vyššie ako je poschodie a to druhé vlastne na to "napichnem".Paličiek dávam podľa velkosti torty,tak asi 4-5Torta Torta Torta

ivanula, Po, 24. 08. 2009 - 11:14

ahoj,ja som uz robila dve trojposchodky....tu 1.som robila sestre na svadbu (tu s kalami a zltymi ruzami),tak som sa poistila podla rad z tejto stranky a celu som ju vyztuzila.....medzi kazde poschodie som dala karton obaleny v potrav.folii a prilepila som to kremom + napichala spajle asi 3....spajle zastrihni narovno alebo nechaj asi 1-2mm trcat...ten karton sa ti pod vahou poschodia v pohode zapichne a nic nebude trcatMrkám tu druhu tortu som vobec nevystuzovala nicim,tiez bola na svadbu a nic sa jej nestalo...ani sa netopila a ani sa neprepadla....len musis mat kazde poschodie zvlast potiahnute a dobre vychladene...potom uz len skladas na seba.....ale som sa rozpisalaVyplazený jazyk Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa drzim palceÁno

AndreaA, Po, 24. 08. 2009 - 11:17

Veľmi Vám pekne ďakujem za vyčerpávajúce odpovede.Budem je robiť v septembri, tak Vám dám vedieť ako som dopadla.Ešte mám čas trénovať.Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

No babenky písali, že to robia klasickými slamkami. Tak plánujem po obvode napichať na tú spodnú a strednú slamky, ale asi do stredu dám aspoň jednu špajlu, aby sa zapichla do tej vrchnej podložky. Je to predsa len istota. Ďakujem tiež za rady. papapaMrkám Slnko

fani, Po, 24. 08. 2009 - 12:37

Neboj sa všetky torty prepichnúť slamkou. Od hornej až po spodnú v strede prepichni dlhou slamkou z umelej hmoty. Už som tok robila a bolo to dobre.a ja som mala lepší pocit, že sa poschodia neposunú.Kvietok Kvietok Kvietok

Evina, Po, 24. 08. 2009 - 12:49

Pri trojposchodovej torte napichám slamky len do spodnej 5-6 ks a odstrihnem rovno povrchu,nedávam žiaden karton,ani nepriliepam,každú poťahujem samostatne a dám dobre vychladnúť.Torta drží pokope svojou váhou.

mozem sa opytat? a to kvoli comu sa vlasten tie poschodia vystuzuju a davaju pod jendotlive podlozky??
a este ma anpadla jedna vec, moohlo by sa namiesto slamiek a spajdli vystuzovat tak, aby to bolo jedle, tak plnenymi cokoladovymi trubickami, ktore dostat kupit v obchode??

Maya, Po, 24. 08. 2009 - 17:37

Ja by som sa Vás chcela opýtať či namiesto toho kartóna nemôžem použiť tortovú oblátku??

Maya, no ja myslím, že keď budeš zdobiť tortu na nejakej jedlej oblátke, pretože každé poschodie sa zdobí zvlášť, tak tá dosť namäkne a ja osobne by som mala problém poskladať jedno poschodie na druhé.
Julajla, písala som o tom vyššie, že je to pre istotu, aby sa torta neprepadávala neviem, či aj tie čokoládové trubičky ako si písala, že by sa mohli použiť na vystuženie, podľa mňa to zapichnuté v torte navlhne od krému a zmäkne. Ja to neriskujem. Niektoré skúsené cukrárky dokonca ani nevystužujú ani nepodkladajú. No ja sa za takú ešte nepokladámChichocem sa . Tak papapaMrkám

zuzkapo, Ut, 25. 08. 2009 - 09:05

ja som robila tiež už poschodové torty, len som každé patro zvlášť nechala chladiť zaťažené celú noc v chladničke, poťahovala každé zvlášť a nakoniec pre istotu ešte keď som dávala korpusy na seba pre istotu prepichla špajdlami, torta držala tvar dobre, čo viem, nedávam pod každé patro žiady kartón.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama