reklama

Torta pre diabetikov

JankaL , 12. 08. 2008 - 09:15

reklama

Ahojte všetci. Som tu nováčik, ale hneď mám otázočku Hambím sa : nemáte niekto recept na dobrú tortu pre diabetikov?

Všetkým ďakujem za pomoc.

PS: vaše tortičky sú úúúúúúúúžasné... Áno Áno Áno

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja myslím že možeš použit hoci ktorý recept ale si kup práčkové umelé sladidlo a použi miesto obyčajného cukru

JankaL, Ut, 12. 08. 2008 - 09:52

Ďakujem pekne za radu Áno ... nevieš ako to je s pomerom? ide rovnaké množstvo umelého sladidla ako cukru? Slnko

ja by som to dala len tak od oka do do žltkov a skušala postupne aby to bolo sladké tak akurát ale myslim že su robené tak aby ten pomer bol rovnaký s obyčajným cukrom a podla tých receptov z mimibazaru vidíš že to ide rovnaké množstvo cukru aj muky

fani, Ut, 12. 08. 2008 - 14:33

Som diabetička a nie je také jednoduché dobre upiesť čokoľvek DIA Musíš mať dobré diabetické suroviny, pozriem recepty...Kvietok Kvietok Kvietok

fani, St, 13. 08. 2008 - 15:24

DIA Piškótová torta s ovocím a šľahačkou
4 vajcia
140 g masla
80 g Sorbitu (Je to250 g sladidlo na pečenie)
130g hl. múky
50 g celozrnnej pšeničnej múky
100 g zemiakovej škrobovej múčky – Solamyl
2 čl kypriaceho prášku
150 Dia džem na potretie
300 g čerstvé alebo komponované ovocie
250 šľahačkovej smotany
1 stužovač šľahačky.
Postup: Maslo a žĺtky vymiešať do peny, pridať obidve druhy múky s kypr. Práškom a solamylom. Postupne vmiešať sneh z bielkov, ktoré sme vyšľahali so sorbitom. Tortovú formu vymastiť, vysypať strúhankou naliať cesto a piecť 30 min pri 160 stupňoch. Upečenú natri džemom, posyp ovocím a dozdob šľahačkou.

fani, St, 13. 08. 2008 - 15:25

Pre diabetika je to trhák - aj na kalórie, POZOR

ahoj fani pisala si ze si diabeticka prosim ta pomoz mi mam objednavku na tortu na svadbu ale newem ako spravit marcipan pre diabetika pomoz mi prosim ta pekne dakujem Martina....

simaa, So, 03. 04. 2010 - 21:59

ahojtee......som tiez diabeticka.......mate niekto nejake dobre skusenosti..s nejakym...dobrym dia kolacom?..alebo tortou??....prosim ..ak viete tak mi dajte vediet...dakujeeem
Úsmev

ahoj, ja mam tiz cukrovku a osvedcila sa mi sladka torta ktoru som si dala do diabetickej podoby.Je trochu narocna na pripravu ale je vyyyyborná.

Osviežujúca mandarinkovo tvarohová torta

Suroviny: Cesto: 4 vajcia
120 g polohrubej múky
50 g sorbitu
1 č.l. kypriaceho prášku
tuk na vymazanie formy + hrubá múka na vysypanie
Náplň: 250 ml šľahačkovej smotany
1 balíček Smeta-fixu
1 kg mäkkého tvarohu
60 g sladidla
2 balíky vanilkovej fruktózy
kôra z jedného citróna
1 p.l. rumu
2 balíky želatinového stužovača
200 ml vlažnej vody
Ozdoba: 2 mandarínkové kompóty
250 ml vody alebo šťavy z kompótu
2 p.l. citrónovej šťavy
1 číre želé
1 p.l. fruktózy

Postup: Upečieme korpus v tortovej forme (prierez 26 cm) a necháme vychladnúť. Korpus rozrežeme na dve polovice a spodok necháme v tortovej forme. Na náplň vyšľaháme šľahačom smotanu a Smeta-fix do tuha. Tvaroh, sladidlo, fruktózu, citrónovu kôru so šťavou a rum vymiešame vareškou do hladka. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a vmiešame do tvarohu, na koniec zľahka vmiešame šľahačku. Náplň vylejeme na spodný korpus a vrchným prikryjeme. Necháme 3 hodiny stuhnúť. Odkvapkané mandarinky položíme na vrch torty a z vody uvaríme želatínu, necháme vychladnúť a nalejeme na tortu.
Torta

ahoj, ja mam tiz cukrovku a osvedcila sa mi sladka torta ktoru som si dala do diabetickej podoby.Je trochu narocna na pripravu ale je vyyyyborná.

Osviežujúca mandarinkovo tvarohová torta

Suroviny: Cesto: 4 vajcia
120 g polohrubej múky
50 g sorbitu
1 č.l. kypriaceho prášku
tuk na vymazanie formy + hrubá múka na vysypanie
Náplň: 250 ml šľahačkovej smotany
1 balíček Smeta-fixu
1 kg mäkkého tvarohu
60 g sladidla
2 balíky vanilkovej fruktózy
kôra z jedného citróna
1 p.l. rumu
2 balíky želatinového stužovača
200 ml vlažnej vody
Ozdoba: 2 mandarínkové kompóty
250 ml vody alebo šťavy z kompótu
2 p.l. citrónovej šťavy
1 číre želé
1 p.l. fruktózy

Postup: Upečieme korpus v tortovej forme (prierez 26 cm) a necháme vychladnúť. Korpus rozrežeme na dve polovice a spodok necháme v tortovej forme. Na náplň vyšľaháme šľahačom smotanu a Smeta-fix do tuha. Tvaroh, sladidlo, fruktózu, citrónovu kôru so šťavou a rum vymiešame vareškou do hladka. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a vmiešame do tvarohu, na koniec zľahka vmiešame šľahačku. Náplň vylejeme na spodný korpus a vrchným prikryjeme. Necháme 3 hodiny stuhnúť. Odkvapkané mandarinky položíme na vrch torty a z vody uvaríme želatínu, necháme vychladnúť a nalejeme na tortu.
Torta

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama