Torta pre diabetikov
Pozrite si aj
ja myslím že možeš použit hoci ktorý recept ale si kup práčkové umelé sladidlo a použi miesto obyčajného cukru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem pekne za radu ... nevieš ako to je s pomerom? ide rovnaké množstvo umelého sladidla ako cukru?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?198d51d7ab3bbf645882b5579c4,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pozri si rcepty na DIA ananasovu a orechovu tortu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6094&user=798
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6093&user=798
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som to dala len tak od oka do do žltkov a skušala postupne aby to bolo sladké tak akurát ale myslim že su robené tak aby ten pomer bol rovnaký s obyčajným cukrom a podla tých receptov z mimibazaru vidíš že to ide rovnaké množstvo cukru aj muky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem vám za pomoc...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som diabetička a nie je také jednoduché dobre upiesť čokoľvek DIA Musíš mať dobré diabetické suroviny, pozriem recepty...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fani dakujem, budes zlata....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
DIA Piškótová torta s ovocím a šľahačkou
4 vajcia
140 g masla
80 g Sorbitu (Je to250 g sladidlo na pečenie)
130g hl. múky
50 g celozrnnej pšeničnej múky
100 g zemiakovej škrobovej múčky – Solamyl
2 čl kypriaceho prášku
150 Dia džem na potretie
300 g čerstvé alebo komponované ovocie
250 šľahačkovej smotany
1 stužovač šľahačky.
Postup: Maslo a žĺtky vymiešať do peny, pridať obidve druhy múky s kypr. Práškom a solamylom. Postupne vmiešať sneh z bielkov, ktoré sme vyšľahali so sorbitom. Tortovú formu vymastiť, vysypať strúhankou naliať cesto a piecť 30 min pri 160 stupňoch. Upečenú natri džemom, posyp ovocím a dozdob šľahačkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pre diabetika je to trhák - aj na kalórie, POZOR
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj fani pisala si ze si diabeticka prosim ta pomoz mi mam objednavku na tortu na svadbu ale newem ako spravit marcipan pre diabetika pomoz mi prosim ta pekne dakujem Martina....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojtee......som tiez diabeticka.......mate niekto nejake dobre skusenosti..s nejakym...dobrym dia kolacom?..alebo tortou??....prosim ..ak viete tak mi dajte vediet...dakujeeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja mam tiz cukrovku a osvedcila sa mi sladka torta ktoru som si dala do diabetickej podoby.Je trochu narocna na pripravu ale je vyyyyborná.
Osviežujúca mandarinkovo tvarohová torta
Suroviny: Cesto: 4 vajcia
120 g polohrubej múky
50 g sorbitu
1 č.l. kypriaceho prášku
tuk na vymazanie formy + hrubá múka na vysypanie
Náplň: 250 ml šľahačkovej smotany
1 balíček Smeta-fixu
1 kg mäkkého tvarohu
60 g sladidla
2 balíky vanilkovej fruktózy
kôra z jedného citróna
1 p.l. rumu
2 balíky želatinového stužovača
200 ml vlažnej vody
Ozdoba: 2 mandarínkové kompóty
250 ml vody alebo šťavy z kompótu
2 p.l. citrónovej šťavy
1 číre želé
1 p.l. fruktózy
Postup: Upečieme korpus v tortovej forme (prierez 26 cm) a necháme vychladnúť. Korpus rozrežeme na dve polovice a spodok necháme v tortovej forme. Na náplň vyšľaháme šľahačom smotanu a Smeta-fix do tuha. Tvaroh, sladidlo, fruktózu, citrónovu kôru so šťavou a rum vymiešame vareškou do hladka. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a vmiešame do tvarohu, na koniec zľahka vmiešame šľahačku. Náplň vylejeme na spodný korpus a vrchným prikryjeme. Necháme 3 hodiny stuhnúť. Odkvapkané mandarinky položíme na vrch torty a z vody uvaríme želatínu, necháme vychladnúť a nalejeme na tortu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja mam tiz cukrovku a osvedcila sa mi sladka torta ktoru som si dala do diabetickej podoby.Je trochu narocna na pripravu ale je vyyyyborná.
Osviežujúca mandarinkovo tvarohová torta
Suroviny: Cesto: 4 vajcia
120 g polohrubej múky
50 g sorbitu
1 č.l. kypriaceho prášku
tuk na vymazanie formy + hrubá múka na vysypanie
Náplň: 250 ml šľahačkovej smotany
1 balíček Smeta-fixu
1 kg mäkkého tvarohu
60 g sladidla
2 balíky vanilkovej fruktózy
kôra z jedného citróna
1 p.l. rumu
2 balíky želatinového stužovača
200 ml vlažnej vody
Ozdoba: 2 mandarínkové kompóty
250 ml vody alebo šťavy z kompótu
2 p.l. citrónovej šťavy
1 číre želé
1 p.l. fruktózy
Postup: Upečieme korpus v tortovej forme (prierez 26 cm) a necháme vychladnúť. Korpus rozrežeme na dve polovice a spodok necháme v tortovej forme. Na náplň vyšľaháme šľahačom smotanu a Smeta-fix do tuha. Tvaroh, sladidlo, fruktózu, citrónovu kôru so šťavou a rum vymiešame vareškou do hladka. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a vmiešame do tvarohu, na koniec zľahka vmiešame šľahačku. Náplň vylejeme na spodný korpus a vrchným prikryjeme. Necháme 3 hodiny stuhnúť. Odkvapkané mandarinky položíme na vrch torty a z vody uvaríme želatínu, necháme vychladnúť a nalejeme na tortu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte všetci. Som tu nováčik, ale hneď mám otázočku
: nemáte niekto recept na dobrú tortu pre diabetikov?
Všetkým ďakujem za pomoc.
PS: vaše tortičky sú úúúúúúúúžasné...
