reklama

torta plnena zmrzlinou

Sausen , 09. 04. 2010 - 21:58

reklama

prosim o radu ohladom torty,ktora ma byt plnena zmrzlinou,to by nebol ten najvasci problem,ale aby toho nebolo malo ma to byt gitara!kedze ja som uuuplny zaciatocnik a prosba je od manzelky muzovho najlepsieho kamarata{dufam,ze som to dobre napisalaChichocem sa}nemozem odmietnut,lebo vie,ze mam taku pasiu a priznam sa,je to pre mna aj riadne vyzvanieMrkám.Nastastie torta nema byt velka tak do 3kg,len im doma pre radost..ufÚsmev takze by som uvitala akekolvek rady ako to co najlepsie a najsikovnejsie urobit.Nastastie to ma byt az o mesiac myslim,nanestastie je tu o mesiac aj vyse 50st!!vonku,dnu je klima jasne,takze uvazujem hlavne nad tym ako to budem potahovat ci sa to neroztopi,ci je to vobec mozne,co je rychlejsie potiahnut,ci potriet kremom,jej je to jedno,ale potiahnuta je podla mna krajsia,ci zmrzka neurobi nejaku sarapatu,i ked to jasne obtriem nejakym maslovym kremom po vrchu,atd..proste sa zamyslam a uvazujem ako na to.howgMrkáma teraz raddte,budem tu kazdy den priebezne pozerat,pre istotuÁno a dakujem uz dopredu,dufam,ze sa najdu dobre dusicky,ktore maju skusenosti a poradiaObjímam

Pozrite si aj


reklama


reklama

ahoj sausen.neviem presne ako chces tu gitaru urobit tak aby ti vydrzala zmrzlina, ja robievam zmrzlinovu tortu ale len klasika gulatu, davam na korpus zmrazene ovocie a potom tam vyklopim kvalitnejsiu nanukovu tortu, takto pripravene potriem vyslahanymi bielkami s cukrom- teda tuhym snehom a dam do ruri len aby sa sneh zatiahol, trocha zhnedol tak ako na zemlovke. a je to hotovo. inak chuti super.tak nech sa podaríÁno Slnko

Sausen, Pi, 09. 04. 2010 - 22:47

juj gabi ved to,ze ani ja neviem presne,preto sa pytamÚsmev ale predstava je taka ze by mala vyzerat ako normalna potiahnuta torta v tvare gitary,len plnena zmrzkou a prazenymi orechami 3druhyMrkám tak nakazali..alebo krem na vrchuMrkám,ale to sa mi moc nepozdava,len sa zamyslam nad tym,ze ked vytiahnem z mrazaku musim to asi na 2casti delit radsej ci kym to potiahnem a ozdobim ci sa nerozmrazi a co tiez ten potah urobi v mraznicke a aky potah je najvhodnejsi?Viem,ze mrazia aj potiahnute torty,len neviem ci aj so zmrzlinou,ale hadam by to malo byt okiPohoda,no veru..cakam na nazory sikovnicok,ak nik nenapisePlačem ,tak skusim podla seba a uvidim vysledokSlnko a potom dam vediet chichiKvietok

pumpel, So, 10. 04. 2010 - 11:11

ahoj sausen,ja som robievala okrúhle zmrzlinové torty tak,že spodný korpus som dala do ráfika,zmrzlinu som si nechala trochu roztopiť,sem-tam premiešla a keď bola krémová,tak som ju na ten korpus natrela-tri rôzne druhy na seba,potom som to zakryla druhou polovicou korpusu a šupla do mrazáka.tak by sa to určite dalo a ak máš super ostrý nôž,tak po zamrazení ju na 15 min. vytiahni a potom začni vykrajovať gitaru,tá zmrzlina vtedy ešte drží.s potiahnutím skúsenosti nemám-som len na úplnom začiatku.snáď som trocha pomohla.

skus potiahnut damou top, ta sa mi zda najlepsia ale krem na vrchu no neviem.a urcite by som si najskor vyrezala tu gitaru ak nemas formu a určite daj dobre premrazit.tak nech sa podariÚsmev

Sausen, So, 10. 04. 2010 - 22:03

dik babenky,uz mam formu jupiii,ale nemam kde kupit tieto vase potahovky,len obcas maju wilton,len neviem,este som s nou nerobila a nemaju ju teraz na sklade,takze cakam a kupim aspon 5kg nech mam pokoj:0)o plnenie az tak nejde tou zmrzkou,len to potiahnutie a zdobenie..to si neviem predstavit asi vsetko budem musiet nachystat,poriadne vychladim miestnost,naobliekam sa Chichocem sa a budem makatÁnoeste mam kopec casu nastastie na premyslanieSlnko

MarryG, Št, 24. 06. 2010 - 09:58

caute kočky, velmi by som vas chcela poprosit o recept na tu tortu plnenu zmrlinou, nikde ho neviem zohnat...budem moc vdacnaBozkávam

no moja ani ja neviem ci ho niekde najdes.mne ho kedysi povedala kolegyna vraj je to jednoduche ale odkial to mal netusim.robi si klasicky biskvit v gulatej , stvorcovej forme, tak zo 4 vajicok.nechas vychladnut, potom tam das kvalitnu nanukovu tortu alebo podla chuti zmrzlinu a dobre zmrazene ovocie, natries tuhym snehom z bielkov asi 3bielky a cukor, a uplne len na chvilocku to das zatiahnut do rury tak ako zemlovku.to ovocie a zmrzlina musi byt dobre pozatierane tym snehom.no a ona mala taky zlepsovak ze si sezonne ovocie mixovala alebo pomackala, napr jahody a dala do sacka na tlacenku a do mraznicky. potom si to krajala na kolieska a ukladala na tortu.Mrkám tak vyskusaj a nech sa ti podariÚsmev Slnko

alebo skus toto nasla som to na onlinerecepty.sk
Flambovaná nanuková torta
Autor receptu: Majka

Potrebujeme:

Nanuková torta, piškótový korpus, sneh cukrom, 2 žĺtky, práškový cukor, 5 kociek cukru, lieh.

Postup:

Na polovicu piškótového korpusu položíme polárkovú tortu bez ozdôb. Priložíme druhú polovicu korpusu, ozdobíme snehom s cukrom a na povrch nastriekam žĺtky vymiešané s cukrom. Posypem práškovým cukrom a dáme zapiecť na 2-4 minúty. Nakoniec navrch položíme 5 kociek cukru navlhčených liehom a zapálime.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama