Topí sa mi WI. Prosíííím pomoc!
Pozrite si aj
no mne sa to urobilo minuly týžden ....najlepšie zhodiť a dat novy potah a mas dost maslovou plnkou potrete?lebo sa to robi ak aj mame riedky krem.Ja od minuleho tyzdna mam ponaučenie a radsej do plkny zaslaham viac masla na povrch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Adika, ja si na potieranie robím maslovú plnku do ktorej dám veľmi-veľmi malé množstvo kaše. Počkám ešte chvíľu, budem to sledovať a keď sa to neupraví, tak to zhodím. Ide ma poraziť, normálne som nešťastná. Vďaka za radu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som to ešte skúsila poprášiť solamylom, trochu to spevnie, ak to nepomôže, treba WI zhodiť a nanovo. veľa šťastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi pekne ďakujem za radu, poprášila som a začína byť pevnejší. Veľká vďaka!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne to raz spravila PDT na 3 tortach, musela som to cele stiahnut a robit ich nanovo a to boli uz kompletne hotove. Skoro ma porazilo a trhalo mi srdce ked som to stahovala - demolovala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, poťahovať nanovo som nestíhala, ale ten solamyl pomohol
. Nabudúce si musím dať väčší pozor na chladničku
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám vždy chladničku na najvyššom stupni. Tortu keď potiahnem, tak ju hneď dokončím a hotovú ju dám znova do chladničky. To že sa torta zarosí je predsa prirodzený jav, z chladu ju vyberiete do tepla, každá hmota obsahuje cukor, ktorý sa v teple orosí. Ale potom keď sa teplota torty vyrovná s okolím, tak sa to napraví. Pokiaľ poťah vyslovene netečie, tak by som si z toho nerobila ťažkú hlavu. A pravdu povediac, neviem si predstaviť dať na ten orosený WI nejaký škrob, veď ten sa na ten poťah potom musí zákonite nalepiť a je ho tam určite aj cítiť a aj vidieť. To je môj názor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mirčuš, nedala som si toho solamylu veľa, ja som si dala trošku na ruky a len jemne prešla po povrchu. Je pravda, že veľké skúsenosti s WI nemám, používam ho len pár mesiacov, ale už som sa poučila a teraz budem vedieť čo môžem čakať.Vedela som ,že sa môže zarosiť, ale toto sa mi zdalo moc mokré. A ešte jednu otázku by som Vám položila, v lete mávate WI uskladnený v chladničke, alebo len v komore? Je tam písané,že má byť uskladnený do 21 stupňov. Ak by bol v chladničke, tak tá teplota by bola zrejme rovnaká a nemal by sa zarosiť. Každý sa učí na vlastných chybách! Veľmi si vážim, že ste také zlaté a viete hneď poradiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj mne sa dnes začalo rosiť a lesknuť WI zafarbene na poslednej mojej torte Macko Pooh. Robila mi to predtym Wonder pasta, tak som ju vymenila za WI v nadeji že ten bude fakt ideálny, ale nie je . Ale bola to zrejme aj moja chyba, lebo asi 3 hodiny predtym ako si mala prisť kamoška pre tortu, som stiahla chladničku zo stupňa 5 /maximum/ na 3. Ona nema auto s klimou, tak som sa bala veľkého rozdielu teplôt. Len pri tej trojke mi hmota do hodiny orosila až tak že na torte boli kvapky vody! Pod poťahom som mala punčovinu s pudingovomaslovým krémom. Punčovinu som už nepotierala, WI išiel priamo na ňu. Tak som chladničku dala znovu na maximum a po hodine sa torta už len leskla našťastie. Voda zmizla. Ale netuším čo torta urobila po prevoze v neklimatizovanom aute, aj ked som ju dala na prevoz do vysokej škatule a omotala alobalom, nehc si drží ten svoj chlad. mam z toho trochu nervy, lebo neviem čo mi budú robiť torty v 35 stupňových teplotách
Žeby to bolo v tej punčovine? Profesionálky poraďte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teraz je dievčatá tak vlhko že vlhne a rosí sa všetko už nech je teplo to tým hmotám tak nevadí ako vlhko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pod poťahovku musíš dať vždy maslový krém, je jedno či pudingový alebo falošný parížsky, len musí mať maslový základ. Punčovinu vždy potieram krémom. Ja mám vedierka s WI v kuchyni, aj minulé leto som ich tam mala a WI sa nič nestalo. Komoru mám veľmi malú nakoľko bývam v bloku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veru, veru....vlhko je to najhoršie a teraz ho bolo veru dosť, ja som tiež zúrila, lebo aj pri vyhladzovaní sa mi lepil poťah a tak sa mi ešte viacej urobili nerovnosti. Radšej teplo ako vlhko. Ale aj ja mám skúsenosť, že ak sa zrosí poťah, netreba podliehať panike a dat tortu pekne do chladničky - tak na hodinu. Chladničku sa snažiť otvárať čo najmenej ,lebo potom aj v nej nie je stála teplota a miešaním teplého a studeného vzduchu sa tvorí tiež vlhko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babi já som zistila, že ked dám hotovú tortu do chladničky s chladením v zadu tak rosí vždy.Ked dám do starej klasickej čo má chladenie hore s mrazáčikom, tak je všetko ok.Už dávam len do starej a tešim sa že je to v poriadku.Ale raz som sa tu dočítala ,že treba dať za tortu polystirén alebo karton.A viete že to bola pravda?pomohlo to.Snád som pomohla aj ja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deń dievčatá! Mám problém s WI. Tortu som dala stuhnúť, ale nevšimla som si a chladničku som mala na vysoký stupeň. Teraz sa mi ten icing začal akoby topiť, zarosil sa a začal sa mi trochu vydúvať. Stačí to dať do chladničky, alebo to mám rýchlo stiahnuť a potiahnuť nanovo? Ďakujem Vám za každú radu.
