tmavá piškóta
Pozrite si aj
Ja už pečiem len tento od Henriety24 a týmto jej aj veľmi pekne ďakujem za super recept - upečený korpus je výborný vláčny - nie je suchý : základ je 4 celé vajcia, 1 hrnček (2dcl) kryštál cukru,1 vanilkový cukor vymiešať do peny, potom pridať 1/2 hrnčeka oleja a 1/2 hrnčeka mlieka, premiešať, pridať kakao - asi 2 kopcovité polievkové lyžice a nakoniec 2 hrnčeky polohrubej múky zmiešanej s 1 kypriacim práškom. Robila som aj bez kakaa a je naozaj veľmi dobrý
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sisja, to je na aku velkost?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no vyzerá to zaujímavo ale bojím sa toho mlieka... nič to neurobí? to musí vydržať do nedele, lebo až potom sa to bude jesť.. a na aku je to velkosť? klasický plech???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to na klasický plech, takže si to musíš prispôsobiť podľa veľkosti formy, keď som robila z 5 vajec, bolo to už vysoké. Toho mlieka sa nemusíš báť, Henrieta píše, že je to cesto na bublaninu.Originál recept je v tomto príspevku http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/falosny-parizsky-krem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Samozřejmě, to je buchta a ne dort.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem.a este jedna otazocka? hodí sa ten vajíckovy slahany nad parou s falosnym parizskym???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa určite, aj keď parížsky som ešte nerobila, ja robievam čokoládový z nutely, ale tiež kombinujem niekoľko plniek do 1 torty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pri pečení piškoty z múky odober 2lyžice a nahrad kakaom.Záleží aké kakao používaš,a aj od toho akú veľkú dávku robíš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4355 ahoj,túto som piekla dnes,ja nadýchaná,pekná,piekla som ju na plechu 23x31 a je vysoká 5cm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem kocky ste suuuuuuuuuuuuper
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim taky isty,rychlovka a davam len 3vajicka na pohar cukru,je to 30rocny recept mojej mamy na "piskotu" a robi s nou vsetky torty,dodava orechy,ci kakao,kokos...ak sa bojis mlieka daj vodu,alebo dzus,ide o tekutinu,vies,ale s mliekom to ma velmi dobru chut takto peciem aj rychlu babovku vhodom tam hrozienka,susene ovocie atd,je to rychle a velmi dobre a tiez zdravu verziu moju oblubenu s tmavou mukou,hnedym cukrom,oliv.olejom a mliekom akymkolvek,ryzove,kokosove ovsene atd..inak mlieko v korpuse vobec nieje problem aj vyse tyzdna je ok
nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
divčatá potrebujem súrne poradit... chcela by som vás poprostit ci nemate nejaký dobrý recept na tmavú piskotu.. moja je vzdy taka skareda husta asi davam vela kakaa nikdy to neviem odhadnut..Ak sa dá potrebujem to co najskor. dakujem vám kraaaasne ste zlate
