reklama

tí čo ste robili 3D ružu prosím poradte

veva , 27. 10. 2009 - 16:28

reklama

Ahojte chcem urobit bývalej spolužiačke na svadbu tortu v tvare ruže a chcem sa spýtat kolko potahovky na to asi miniem,aby som si nezafarbila málo.Tortu budem piect v okrúhlej forme s priemerom 23cm a punčovinou dotvarujem do púčika.Alebo bude lepšie upiect vysokú okrúhlu a zrezat do tvaru púčika??? A ešte chcem vediet či budú lupene dobre držat tvar ked budem pracovat s RDI alebo mám zarobit radšej marcipán na ruže??Budem vám vdačná za každú raduZlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

Bejč, Ut, 27. 10. 2009 - 16:36

Ahoj, ja som este nerobila taku, ale velmi sa mi paci, co sa tyk apotahovky, farbi stetcom, farbu rozrob vo vodke a tak...je to krajsie

Muška, Ut, 27. 10. 2009 - 19:00

ahoj myslim ze s RDI ti to drzat nebude a ak vies pracovat s marcipanom tak to rob s tym a hlavne to potom rob niekde kde je chlad ja som to nakoniec musela v komore no bolo leto ale teraz by sa to malo robit dobre dufam ze som ti poradila pa a drzim tiÁno Áno Áno Áno Áno Áno Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám

veva, St, 28. 10. 2009 - 15:58

Muška a nevieš mi poradit kolko marcipánu si mám zarobit??

Ahoj, ja som už pár ružičiek robila, nemám ich tu síce všetky, ale moja skúsenosť je taká, že s RDI Ti budú určite padať lupene. Teraz síce poťahujem s RDI a K2, ale na sobotu mám tiež jednu ružu, tak som si na to direkt kúpila Dulcia Haribo ružové, - hmota MMF je na to najlepšia, nakoľko som mliečny marcipán ešte neskúšala. A určite z MMF dve dávky. Naposledy som robila z jednej, tak som musela dorábať. Ide o to, že to musí rýchlo tvrdnúť a RDI, to Ti tak nestvrdne. Aj tak musíš lupene podkladať. Ja používam od lyžičiek, servítiek, všetko, čo príde pod ruky a hlavne aby Ti to nepustilo chlpky, napr. z vaty prilepené na hmote. Z formy priemer 23cm mi vyšla taká 3,5 kg ruža, to som orezávala. V strednej nerezovej miske to bolo okolo 2,80 kg. Odvtedy pečiem v miske, nemám toľko odpadu. Vrch tiež tvarujem punčovinou. Ja osobne by som ju nemaľovala, zafarbi si radšej celý kus poťahovky. V tých začiatkoch som len jemne lemovala okraje, gelovkou rozpustenou v troške alkoholu. Nakoniec ružu jemne potriem olejom, alebo postriekam alkoholom, v ktorom mám rozrobenú perleť. Mne osobne veľmi pomohol fotopostup z Dortománie, ktorý Ti tu už hodila Začínajúca Tortička. Tak keby ešte niečo, tak sa kľudne ohlás a držím palce.Mrkám Zlomené srdce

veva, St, 28. 10. 2009 - 07:51

dievčence dakujem vám za rady takže RDI vôbec nebudem na túto tortu používat a s MMF som ešte nepracovala tak nechcem prvýkrát hned skúšat na svadbu aby to nedopadlo zle.S mliečnym macipánom som už robila takže asi zvolím ten.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama