reklama

Talianska torta s Nutellou a orieškami

Pridal/a Matap dňa 26. 05. 2010 - 10:40 - Recepty Matap
Talianska torta s Nutellou a orieškami, Recepty na torty, Matap

reklama

Je to recept talianskeho cukrára, ktorý pečie v televíznej relácii, tak určite bude chutiť. Ja som ho neskúšala, ale žienky chceli preložiť tento recept z talianskych stránok, tak ho sem dávam.

Ingrediencie
Cesto:
400 gramov hladká múka
200 gramov maslo
160 gramov práškový cukor
100 gramov lieskové orechy mleté
1 kus vajce
1 kus bielok
4 gramov prášok do pečiva
  štipka soľ
Plnka:
100 gramov maslo
100 gramov práškový cukor
2 kusy vajce
150 gramov lieskové orechy mleté
  štipka soľ
1 polievková lyžica pomarančová kôra
200 gramov Nutella
Na ozdobu:
  lieskové orechy
Postup

Cesto:

Vyšľahať maslo s cukrom, pridať oriešky, vajce, bielok, prášok do pečiva,soľ. Vmiešať múku a vymiesiť cesto. Dať asi na hodinku do chladničky.

Plnka:

vyšľahať maslo s cukrom, pridať soľ a kôru z pomaranča. Vmiešať po troche vajcia a oriešky.

Pripravíme tortu:

vyvaľkať cesto asi na hrúbku 1/2 cm do formy s priemerom 22cm. Naplniť orieškovou plnkou a dať piecť o rúry na 170°C asi na 35 minút. Nechať vychladnúť, natrieť nutelou a ozdobiť rozdrvenými orieškami.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama