
Je to recept talianskeho cukrára, ktorý pečie v televíznej relácii, tak určite bude chutiť. Ja som ho neskúšala, ale žienky chceli preložiť tento recept z talianskych stránok, tak ho sem dávam.
Cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | maslo |
160 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | lieskové orechy mleté |
1 | kus | vajce |
1 | kus | bielok |
4 | gramov | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
Plnka: | ||
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | vajce |
150 | gramov | lieskové orechy mleté |
štipka | soľ | |
1 | polievková lyžica | pomarančová kôra |
200 | gramov | Nutella |
Na ozdobu: | ||
lieskové orechy |
Cesto:
Vyšľahať maslo s cukrom, pridať oriešky, vajce, bielok, prášok do pečiva,soľ. Vmiešať múku a vymiesiť cesto. Dať asi na hodinku do chladničky.
Plnka:
vyšľahať maslo s cukrom, pridať soľ a kôru z pomaranča. Vmiešať po troche vajcia a oriešky.
Pripravíme tortu:
vyvaľkať cesto asi na hrúbku 1/2 cm do formy s priemerom 22cm. Naplniť orieškovou plnkou a dať piecť o rúry na 170°C asi na 35 minút. Nechať vychladnúť, natrieť nutelou a ozdobiť rozdrvenými orieškami.
Ďalšie recepty
vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rado sa stalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zaujimave
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeme