ŠVÉDSKE REZY + recept.

Popis

Výborný, nie moc sladký nápaditý zákusok.

Na tácke sú uložené po bokoch.

ŠVÉDSKE REZY + recept. - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojOd výborných známych.
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

S u r o v i n y : Na jedno cesto: 5 ks vajcia 350 g kryštáľový cukor 230 g polohrubej múky 6 PL vlažného mlieka 250g posekané orechy, mandľové lupienky štipka soli Pripravujeme si dve identické cestá. Alebo jeden plech cesta, v polovici prerežeme a potom polovicu plnky k tomu. Na celý zákusok: 400g broskyňového (ananásového, mandarinkového) kompótu, 500 ml šľahačky P o s t u p : 2 celé vajíčka a 3 žĺtka dobre vyšľaháme so 150g cukru. K tomu pridáme múku, zamiešame, a potom mlieko. Celé to dobra zapracujeme. Na plech dáme papier na pečenie (vymastíme, vysypeme múkou) a vylejeme doň celé cesto. Rovnomerne rozotrieme. Vyšľaháme biela so štipkou soli, pridávame postupne 200g cukru a šľaháme do tuha. Sneh natrieme na rozotreté cesto, rovnomerne. Celý vrch cesta posypeme orechami, alebo mandľovými lupienkami. Dáme piecť do vyhriatej rúry 180°C a potom pečieme pri 160°C 20-25 min. Tak isto upečieme druhé cesto. Jedno vychladnuté upečené cesto prevrátime na pripravenu dosku (plech). Okolo dáme kovovú obrubu (vnútri s páskami papiera na pečenie, aby sa neprilepila šľahačka) aby sa udržala výška cesta, kým nestuhne. Ovocie porežeme na plátky (kocky), šľahačku dobre vyšľaháme. Jednu tretinu šľahačky rozotreme na cesto, rozložíme naň kúsky ovocia a zakryjeme ostatnou šľahačkou. Teraz zoberieme druhé cesto a položíme na navrstvenú hmotu. Mierne popritláčame aby vrchné cesto sedelo a dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie na noc. Keď máme rozťahovataľnú kovovú obruč, tak na tej strane odkiaľ začneme rezať, uvolníme a ostatné necháme na svojom mieste. Porežeme na obĺžnikové diely. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

mňam,mňam(clap) TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

TlieskamTlieskamVyplazený jazykTlieskamTlieskam

Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

no tak ja uz neviem,ci si sedim na kabli,ale v kazdom 2.recepte co si precitam,najdem nejake nezrovnalosti...a tu mi zas nejde do hlavy,ze ked je na jeden plat 5 vajec,tak ako tam mozu ist 2cele vajcia a 4 zltky,no a potom samozrejme kde idu bielky chapem...ale je to spolu 6 vajec,nie?Alebo som si nieco zle precitala?Vyzera to lakavo,tak by som chcela vediet...A este mala otazocka:ten spodny plat ide orechami naspodok?Mockrat daukjem.(sun) SlnkoSlnko

tiny, už som opravila, niekto má väčšie plechy, iné menšie, tak vznikla nezrovnalosť pri písaní textu. Áno, spodný plát sa prevracia, orechy sú na spodku.

toto vyzerá byť dobrá mňam. Irmuška všetky tvoje recepty, čo som vyskúšala sú výbornééééé. KvietokSlnkoKvietokKvietokKvietokKvietok

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.