Štedrák

Popis

Vianočný kysnutý koláč

Štedrák - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Ingrediencie:

kvások: 3,5 dcl mlieka, 2 pl cukru, 1/2 droždia

cesto: 1/2 kg polohr. múky, 1/2 prášku do pečiva, 3/4 dcl oleja, 1/2 kl soľ

1.plnka: 100g maku, 50 g cukru, 2 pl rozpust. masla, 3-4 pl horúceho mlieka

2. plnka: 150g orechov, 3-4 pl horúceho mlieka, 2pl masla, 50 g cukru

3. plnka: 150 g tvarohu, 1 vajce, 2 vanilk. cukry

a ešte slikový lekvár, mandle, hrozinka, ananás na ozdobu

Postup:

Vo vlažnom mlieku pripravíme kvások, necháme chvíľu podkysnuť, primiešame zvyšné ingrediencie a vypracujeme cesto, ale POZOR!!!, na štedrák nám stačí len polovica z neho, z druhej polovice robím opekance. Toto cesto potrebuje kysnúť len 10 min.

Spravíme si všetky 3 plnky z daných surovín.

Cesto (polovicu) rozvaľkáme na kruh asi 35cm a preložíme na suchý plech. Potrieme lekvárom a tlačíme makovú a orechovú plnku, začíname od stredu, a nechávame medzery na tvarohovú plnku (viď orázok). potom doplníme tvarohovú a ozdobíme Upečieme.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

teraz to čítam a ten ananás má byť sušený. Ale to vám asi došlo.

ahoj kolacik vyzera krasne. my ho robime uz roky ale ako rez. vsetci doma ho mame velmi radi.a este nieco do kazdej plnky davame trosku citronovej kory a stavu

To môže byť super, ale pri mojich alergikoch...

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.