Štedrák

Popis

Tradičný vianočny,neopakovatelný koláčik

Štedrák - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmoja mama
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Ingrediencie:

Cesto: 750 gr pol. muky, 3 dcl mlieka,120 gr. masla, 100 gr cukru, 3 žltky, 5 dkg kvasníc, sol asi 1 káv. lyžička, citronova kora..

Orechova plnka: 200 gr. zomletých orechov, 2 dl. mlieka, 30 gr. strúhanky, 80 gr. práškoveho cukru, vanilka, citronová kora, hrozienka,

Maková plnka: 200 gr. mletého maku,  2 dl.mlieka, 120 gr. praškoveho cukru, 10 gr masla, vanilka, citron.kora, hrozienka.

Tvarohová plnka: 300 gr./ja som dala 500 gr/ tvarohu, 80 gr. pr.cukru, sol, vanilka, 3 žltky a prichutit podla svojej chuti.

Lekvárová plnka: 200 gr. slivkový lekvár, postrúhaná citr.kora

Postup:

Pripravíme si kysnuté cesto.(klasicky podla ingrediencii.)

Orechovú a makovú plnku zalejeme horúcim mliekom a urobíme zo všetkých prísad redšiu hmotu.

Tvarohová plnka by mal byť tiež redšia aby sa dala natierať na cesto.

Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí.(ja si ich presne navážim) Rozvaľkáme na tenko na velkosť plechu,(plech vymastíme a vysypeme múkou) Cesto natrieme lekvárovou plnkou, na lekvár preložíme dalšie tenké cesto, na ktoré rozotrieme orechovú plnku, dalšie cesto, maková plnku, cesto a na koniec natrieme tvarohovú plnku. Na tvaroh nasypeme hrozienka a z posledného cesta urobíme na ozdobu mriežky.

Potrieť vajíčkom a dáme piecť. Pečieme dlho a pri nízkej teplote aby sa prepiekol,Dobrú chuť.

Poznámky

ak niečo nebudete vedieť pýtajte sa .Mnoho elánu vám želá Keli62

Štedrák - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Dakujem, prave sa ho chystam na Silvestra spravit, musetrila si mi namahu s hladanim receptu.

Aj u nás nesmie chýbať,pečiem ho na veĽkú noc ako veľkonočný skladník.Je to drahý zákusok, ale veĺmi,veľmi dobručký V mojom recepte sú plnky inak dochutené. Pohľadám recept a potom ho sem vložím.(heart) Zlomené srdceZlomené srdce

tak presne tento isty robim aj ja, je skratka ÁnoÁnoÁnoBozkávamVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Vyzera krasne,len ma napadlo,co s bielkami,ja ic zvyknem vaslahat na sneh a pridat do tvarohovej plnky,je taka lahucka a nezostavaju mi Úsmev .

Ja tiez davam bielky do tvarohu. Orechovu a makovu plnku som upravila na 300 g, 200 g sa nam zdalo malo Chichocem sa Je naozaj vynikajuci....

Mám na štedrak iné cesto...Jemnejšie a krehkejšie..Robila som toto čo zdieľate tu na stranke..Nevedela som či ho mám nechat nakysnúť alebo nie...Nechala som ho pol hodinku...prosím napíšte ako je spravne...

môžem poprosiť ten recept na cesto? dakujem. 

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Dobrý večer.... smiem sa prosím spýtať čo znamená "piecť dlho pri nízkej teplote"? V číslach cca, ak by sa dalo..... ďakujem mockrát, už dlho sa na túto dobrotu chystám...

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.