Tradičný vianočny,neopakovatelný koláčik

Výnos | |
---|---|
Zdroj | moja mama |
Čas prípravy | 2 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod, 30 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
750 | gramov | polohrubá múka |
300 | mililitrov | mlieko |
120 | gramov | maslo |
100 | gramov | kryštálový cukor |
3 | kusy | žĺtok |
50 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | soľ |
Orechová plnka: | ||
2 | polievkové lyžice | citrónová kôra |
200 | gramov | mleté orechy |
200 | mililitrov | mlieko |
30 | gramov | strúhanka |
80 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
citrónová kôra | ||
hrozienka | ||
Maková plnka: | ||
200 | gramov | mletý mak |
200 | mililitrov | mlieko |
120 | gramov | práškový cukor |
10 | gramov | maslo |
1 | balík | vanilkový cukor |
citrónová kôra | ||
hrozienka | ||
Tvarohová plnka: | ||
500 | gramov | tvaroh |
80 | gramov | práškový cukor |
štipka | soľ | |
1 | balík | vanilkový cukor |
3 | kusy | žĺtok |
Lekvárová plnka: | ||
200 | gramov | slivkový lekvár |
citrónová kôra |
Inštrukcie
Postup:
Pripravíme si kysnuté cesto.(klasicky podla ingrediencii.)
Orechovú a makovú plnku zalejeme horúcim mliekom a urobíme zo všetkých prísad redšiu hmotu.
Tvarohová plnka by mal byť tiež redšia aby sa dala natierať na cesto.
Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí.(ja si ich presne navážim) Rozvaľkáme na tenko na velkosť plechu,(plech vymastíme a vysypeme múkou) Cesto natrieme lekvárovou plnkou, na lekvár preložíme dalšie tenké cesto, na ktoré rozotrieme orechovú plnku, dalšie cesto, maková plnku, cesto a na koniec natrieme tvarohovú plnku. Na tvaroh nasypeme hrozienka a z posledného cesta urobíme na ozdobu mriežky.
Potrieť vajíčkom a dáme piecť. Pečieme dlho a pri nízkej teplote aby sa prepiekol, asi 140-150 stupňov, 45-50 minút.
Dobrú chuť.
Poznámky
ak niečo nebudete vedieť pýtajte sa .Mnoho elánu vám želá Keli62

Recepty:
- prečítané 146261x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (13)