Štedrák

Pridal/a keli62

Tradičný vianočny,neopakovatelný koláčik

Štedrák - recept
Výnos
Porcie
Zdrojmoja mama
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

Cesto:
750gramovpolohrubá múka
300mililitrovmlieko
120gramovmaslo
100gramovkryštálový cukor
3kusyžĺtok
50gramovdroždie
1čajová lyžičkasoľ
Orechová plnka:
2polievkové lyžicecitrónová kôra
200gramovmleté orechy
200mililitrovmlieko
30gramovstrúhanka
80gramovpráškový cukor
1balíkvanilkový cukor
  citrónová kôra
  hrozienka
Maková plnka:
200gramovmletý mak
200mililitrovmlieko
120gramovpráškový cukor
10gramovmaslo
1balíkvanilkový cukor
  citrónová kôra
  hrozienka
Tvarohová plnka:
500gramovtvaroh
80gramovpráškový cukor
 štipkasoľ
1balíkvanilkový cukor
3kusyžĺtok
Lekvárová plnka:
200gramovslivkový lekvár
  citrónová kôra

Inštrukcie

Postup:

Pripravíme si kysnuté cesto.(klasicky podla ingrediencii.)

Orechovú a makovú plnku zalejeme horúcim mliekom a urobíme zo všetkých prísad redšiu hmotu.

Tvarohová plnka by mal byť tiež redšia aby sa dala natierať na cesto.

Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí.(ja si ich presne navážim) Rozvaľkáme na tenko na velkosť plechu,(plech vymastíme a vysypeme múkou) Cesto natrieme lekvárovou plnkou, na lekvár preložíme dalšie tenké cesto, na ktoré rozotrieme orechovú plnku, dalšie cesto, maková plnku, cesto a na koniec natrieme tvarohovú plnku. Na tvaroh nasypeme hrozienka a z posledného cesta urobíme na ozdobu mriežky.

Potrieť vajíčkom a dáme piecť. Pečieme dlho a pri nízkej teplote aby sa prepiekol, asi 140-150 stupňov, 45-50 minút.

Dobrú chuť.

Poznámky

ak niečo nebudete vedieť pýtajte sa .Mnoho elánu vám želá Keli62

Štedrák - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.054055
Priemer: 4.1 (37 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.