Francúzsky medový krémeš

Pridal/a Matej Varga

výborný zákusok

Francúzsky medový krémeš - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

300gramovhladká múka špeciál
100gramovpráškový cukor
1polievková lyžicarum
1kusvajce
1kusžĺtok
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
50gramovHera
1polievková lyžicamed
Krém:
1litermlieko
200gramovkryštálový cukor
80gramovkukuričný škrob
3polievkové lyžicepolohrubá múka
3kusyžĺtok
250gramovHera
2balíkyšľahačka v prášku
300millilitrovmlieko

Inštrukcie

Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Preložíme na plech a upečieme (190’ 8-10min). Odoberieme trochu mlieka a vymiešame v ňom kukuričný škrob, múku a žĺtky. Ostatné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko s kukuričným škrobom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Heru vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu a rozotrieme na krém.  Priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 3-4 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.