reklama

Francúzsky medový krémeš

Pridal/a Matej Varga dňa 21. 11. 2019 - 01:24 - Recepty Matej Varga
Francúzsky medový krémeš, Recepty na zákusky, Matej Varga

reklama

výborný zákusok

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov hladká múka špeciál
100 gramov práškový cukor
1 polievková lyžica rum
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
50 gramov Hera
1 polievková lyžica med
Krém:
1 liter mlieko
200 gramov kryštálový cukor
80 gramov kukuričný škrob
3 polievkové lyžice polohrubá múka
3 kusy žĺtok
250 gramov Hera
2 balíky šľahačka v prášku
300 millilitrov mlieko
Postup

Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie.

Preložíme na plech a upečieme (190’ 8-10min). 

Odoberieme trochu mlieka a vymiešame v ňom kukuričný škrob, múku a žĺtky. Ostatné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko s kukuričným škrobom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

Heru vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta.

Šľahačku vyšľaháme podľa návodu a rozotrieme na krém. Priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 3-4 hodiny.

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Tak neviem či je to francúzsky medový kremeš. Medový áno, ale francúzsky kremeš má v strede korpus makovy. Ale ináč super. Ja pridám do vianočného francúzsky kremeš,len trocha času.
aramana, Ne, 24. 11. 2019 - 17:54

Makový korpus?Prekvapenie O takom kremeši som veru asi nepočula...budem sa tešiť na receptikTlieskamTlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama