reklama

spička


reklama

Ahojte.idem vas poprosiť o radu.Chcela by som si objednať špičku na likerové špice a neviem ktoru. v ponuke su dve jedna 18/26mm a druha 14/20mm.neviem ktora by bola lepšia.dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

dakujem za pomoc a ešte by som sa chcela spytať že aku piškotu použivete či klasicke detske alebo sa robi neake cesto:Úsmev

zuzu61, Ut, 16. 03. 2010 - 18:03

Ja som pouziva klas. detske piskoty ale tie z vecsieho balenia su trocha vecsie no netreba zabudnut namocit vrch piskoty do cokolady

maculka, Ut, 16. 03. 2010 - 18:29

ahoj jarka.Ja robím domáce piškóty podľa receptu od cukrárky Jožky(piekla ešte nedávno na STV1)aj recept na špice mám od nej.Sú originálne ako sme robili kedysi v cukrárni a majú vždy úspech lebo sú domáce a nie umelé obchodné.

Sisja, Ut, 16. 03. 2010 - 18:39

Ahoj Maculka,napíš prosím recept na tvoje špice, recept ktorý mám je na mňa príliš čokoládový Úsmev Ďakujem

maculka, Ut, 16. 03. 2010 - 19:13

hmota na spodky:
buflerova hmota:
kryšt.cukor - 20g
hl.muka -40 g
krémový prášok - 5 g
bielky - 60 g
žltky 30 g

Bielky vyšlaháme s dvomi tretinami cukru na tuhý sneh.Zltky vyšlaháme s jednou tretinou cukru do tuhej peny,pridáme malé množstvo múky.Obe peny spolu zlahka spojíme a primiešame preosiatu hladkú múku s krémovým práškom.Striekame na plech pokrytý papierom pri 180 stupnoch C Po upečení a vychladnutí potrieme cokoládou a necháme stuhnút.

krém:kryšt.cukor 65 g
krém.prášok 50 g
mlieko 3,5 dcl
pol balíčku vanilk.cukru
maslo 150 g
margarín 150 g
kakao 20 g

z mlieka kryst,cukru, vanilk.cukru, krém.prášku uvaríme hustý puding.Do vychladeného postupne pridávame maslo a margarín vyšlaháme na hladký krém dochutíme kakaom.

vaječný liker dnu do špicov:
rum 0.5 dcl
salko 200 g

zmiešať.
Ja robím s dvojitej dávky mám ich okolo 60.Nebojte sa že krém nie je nič moc ked tam ide margarín.Je zaujímavý ako ladový dobre držia špice.Originál špice sú tiež s margarínom dobru chut.Slnko

Ahoj maculka.dakujem za radu aj za recept.objednam špičku a už aj pečiem.Áno

Sisja, Ut, 16. 03. 2010 - 20:22

Ďakujem, kúpila som si veľkú špičku kôli manželovi, chcel origoš špiceChichocem sa Už sa teším, že vyskúšam tvoj recept...

Sisja, Ut, 16. 03. 2010 - 20:22

Ďakujem, kúpila som si veľkú špičku kôli manželovi, chcel origoš špiceChichocem sa Už sa teším, že vyskúšam tvoj recept...

xxmzlxx, Ut, 16. 03. 2010 - 19:40

maculka,možno blbá otázka ale čo je to ten krémový prášok??Chichocem sa Chichocem sa ,aj ta používaš tie menšie špičky??Slnko Slnko Slnko

maculka, Ut, 16. 03. 2010 - 20:03

no ten kréémový prášok je zlatý klas.Váľam sa od smiechu po podlahe Mensie nepoužívam použivam klasickú rozmer klasického špicu ktorý majú v cukrárni

xxmzlxx, Ut, 16. 03. 2010 - 20:14

jéjda tak to bola ozaj blbá otázkaChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa ,veľkosť 18/26mm je taký ten klasický špic v cukrárni?????Slnko Slnko Slnko Slnko

maculka, Ut, 16. 03. 2010 - 20:19

to ti teda nepoviem nemám to takto zmerané.Musíš len by očko odhadnúť.

AnaP, St, 17. 03. 2010 - 11:33

Maculka,prosím ťa,nemala byť v tom receptíku ku každej ingrediencii ešte jedna nula?Akosi si neviem predstaviť deliť 20 g na tretiny.Ako je to prosím Ťa?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama