spička
Pozrite si aj
kupovali sme tie menšie,su dobré aj na piškotu,pá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za pomoc a ešte by som sa chcela spytať že aku piškotu použivete či klasicke detske alebo sa robi neake cesto:
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som pouziva klas. detske piskoty ale tie z vecsieho balenia su trocha vecsie no netreba zabudnut namocit vrch piskoty do cokolady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj jarka.Ja robím domáce piškóty podľa receptu od cukrárky Jožky(piekla ešte nedávno na STV1)aj recept na špice mám od nej.Sú originálne ako sme robili kedysi v cukrárni a majú vždy úspech lebo sú domáce a nie umelé obchodné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Maculka,napíš prosím recept na tvoje špice, recept ktorý mám je na mňa príliš čokoládový Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hmota na spodky:
buflerova hmota:
kryšt.cukor - 20g
hl.muka -40 g
krémový prášok - 5 g
bielky - 60 g
žltky 30 g
Bielky vyšlaháme s dvomi tretinami cukru na tuhý sneh.Zltky vyšlaháme s jednou tretinou cukru do tuhej peny,pridáme malé množstvo múky.Obe peny spolu zlahka spojíme a primiešame preosiatu hladkú múku s krémovým práškom.Striekame na plech pokrytý papierom pri 180 stupnoch C Po upečení a vychladnutí potrieme cokoládou a necháme stuhnút.
krém:kryšt.cukor 65 g
krém.prášok 50 g
mlieko 3,5 dcl
pol balíčku vanilk.cukru
maslo 150 g
margarín 150 g
kakao 20 g
z mlieka kryst,cukru, vanilk.cukru, krém.prášku uvaríme hustý puding.Do vychladeného postupne pridávame maslo a margarín vyšlaháme na hladký krém dochutíme kakaom.
vaječný liker dnu do špicov:
rum 0.5 dcl
salko 200 g
zmiešať.
Ja robím s dvojitej dávky mám ich okolo 60.Nebojte sa že krém nie je nič moc ked tam ide margarín.Je zaujímavý ako ladový dobre držia špice.Originál špice sú tiež s margarínom dobru chut.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj maculka.dakujem za radu aj za recept.objednam špičku a už aj pečiem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, kúpila som si veľkú špičku kôli manželovi, chcel origoš špice Už sa teším, že vyskúšam tvoj recept...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, kúpila som si veľkú špičku kôli manželovi, chcel origoš špice Už sa teším, že vyskúšam tvoj recept...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
maculka,možno blbá otázka ale čo je to ten krémový prášok??
,aj ta používaš tie menšie špičky??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ten kréémový prášok je zlatý klas. Mensie nepoužívam použivam klasickú rozmer klasického špicu ktorý majú v cukrárni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jéjda tak to bola ozaj blbá otázka
,veľkosť 18/26mm je taký ten klasický špic v cukrárni?????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to ti teda nepoviem nemám to takto zmerané.Musíš len by očko odhadnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maculka,prosím ťa,nemala byť v tom receptíku ku každej ingrediencii ešte jedna nula?Akosi si neviem predstaviť deliť 20 g na tretiny.Ako je to prosím Ťa?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte.idem vas poprosiť o radu.Chcela by som si objednať špičku na likerové špice a neviem ktoru. v ponuke su dve jedna 18/26mm a druha 14/20mm.neviem ktora by bola lepšia.dakujem