reklama

Smotanová torta - tuhnutie smotany


reklama

Dobrý deň,

chystám sa priateľovi upiecť tortu na narodeniny, miluje práve piškótovú smotanovú. Upečiem korpus na veľký plech a neskôr, keď už smotana zatuhne, by som chcela z torty vyrezať gitaru. Len sa bojím, že sa mi to roztečie v chladničke, keď to vyrežem. Vedeli by ste mi poradiť prosím, čo urobiť so somtanovou plnkou aby k tomu nedošlo? Či tam pridať niečo po čom smotana lepšie stuhne, neovplyvní to chuť a torta bude mať taký tvar aký vyrežem?

Veľmi pekne vopred ďakujem za radu Úsmev
Dovidenia.

Pozrite si aj


reklama


reklama

macis, St, 07. 04. 2010 - 21:46

no, bud vyrezat tvar az to bude stuhnute, alebo pridat do smotany zelatinovy stuzovac za studena od dr.oetkera, bol aj tu v reklamnych obrazkoch Mrkám

No vyrezem to az to bude stuhnute, pretoze by mi to nemalo ako stuhnut kebyze to vyrezem by sa mi to klzalo cele a roztieklo. Len minule mi smotana vobec nestuhla a aj ked to bolo den v chladnicke sa mi roztekala torta. Ten stuzovac teda nijako neovplyvni tu chut? A nestacil by len nejaky makky jemny tvaroch?

Dakujem pekne Úsmev

Ja robím smotanové plnky s klasickou práškovou želatinou. Cca 1 sáčok želatiny na tri - štyri smotany. Chuť nezmení (len ak sa jej dá priveľa, nie je to ono). A ešte by som to možno spravila aj tak, že by som z korpusu vyrezala gitaru, okolo nej vytvarovala alobalom požadovanú "formu" a smotanu naliala len potom.Mrkám Mrkám

Rozmyslala som nad tym, ale bala som sa, ze alobal to neudrzi po kope, uvidime, poradim sa este s maminou Úsmev Dakujem za rady.

Ja taketo smotanove robim z platkovou zelatinou a vzdy drzi tvar , len ja tu tortu este oblozim cukrarenskymi piskotami a aj to pomoze drzat tvar...raz som davala marcipan ale ten sa po par hodinach zacal topitChichocem sa takze to uz neskusam...Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama