Smotanová torta - tuhnutie smotany
Pozrite si aj
no, bud vyrezat tvar az to bude stuhnute, alebo pridat do smotany zelatinovy stuzovac za studena od dr.oetkera, bol aj tu v reklamnych obrazkoch
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No vyrezem to az to bude stuhnute, pretoze by mi to nemalo ako stuhnut kebyze to vyrezem by sa mi to klzalo cele a roztieklo. Len minule mi smotana vobec nestuhla a aj ked to bolo den v chladnicke sa mi roztekala torta. Ten stuzovac teda nijako neovplyvni tu chut? A nestacil by len nejaky makky jemny tvaroch?
Dakujem pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím smotanové plnky s klasickou práškovou želatinou. Cca 1 sáčok želatiny na tri - štyri smotany. Chuť nezmení (len ak sa jej dá priveľa, nie je to ono). A ešte by som to možno spravila aj tak, že by som z korpusu vyrezala gitaru, okolo nej vytvarovala alobalom požadovanú "formu" a smotanu naliala len potom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rozmyslala som nad tym, ale bala som sa, ze alobal to neudrzi po kope, uvidime, poradim sa este s maminou Dakujem za rady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja taketo smotanove robim z platkovou zelatinou a vzdy drzi tvar , len ja tu tortu este oblozim cukrarenskymi piskotami a aj to pomoze drzat tvar...raz som davala marcipan ale ten sa po par hodinach zacal topit takze to uz neskusam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň,
chystám sa priateľovi upiecť tortu na narodeniny, miluje práve piškótovú smotanovú. Upečiem korpus na veľký plech a neskôr, keď už smotana zatuhne, by som chcela z torty vyrezať gitaru. Len sa bojím, že sa mi to roztečie v chladničke, keď to vyrežem. Vedeli by ste mi poradiť prosím, čo urobiť so somtanovou plnkou aby k tomu nedošlo? Či tam pridať niečo po čom smotana lepšie stuhne, neovplyvní to chuť a torta bude mať taký tvar aký vyrežem?
Veľmi pekne vopred ďakujem za radu
Dovidenia.