Slahackovy krem
Pozrite si aj
no vieš čo, ja robím takmer výhradne len s týmto krémom a mám skúsenosť, že ak nie je dostatočne odstatý a vychladnutý, min.12 hod v chladničke, tak nevyšľaháš šľahačku, zrazí sa alebo nebude tuhá, ale mám na to trik: ak máš rastlinnú šľahačku/ Holé, dostať v obchode 0,5 l asi za 55 Sk/, tak si asi 2- 2,5 deci vyšľahaj poriadne a potom pridávaj postupne tú dobre neodstatú a vopred na najnižšom stupni jemne prešľahanú šľahačku s čokoládou. Bude určite tuhá, ale rob to opatrne, a daj pozor, aby mali obe masy rovnakú teplotu. Inak na 2 šľahačky ti stačí 100g čokoldy. Ja takto robím aj karamelovú a kávovú šľahačku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ketrin, mam doma uz len praskovu slahacku a to neviem ci moze byt?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ketrin, môžeš mi napísať recept na tú karamelovú a kávovú šľahačku? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
karamelová: 15 dkg kryšt, cukru upálim na karamel a zalejem 0,5 l šľahačkovej smotany, kým sa karamel nerozpustí. Necháme vychládnúť / ja si to robím deň predtým, ako idem plniť tortu, aj korpus si pečiem deň dopredu/, prešľahám a keďže mám skúsenosť, že mi to veľmi nedrží a 15 dkg kryš. cukru je asi na 3 šľahačky, tak vyšľahám 2,5 dcl rastlinnej a do nej zašľahám tú predšľahanú karamelovú. Mám ohlasy, že to veľmi chutí. A niekedy upečiem aj karamelový korpus tak, že upálim asi 10 dkg cukru, zalejem vodou a vychladnutý zašľahám namiesto vody do piškóty a dávam aj orechy.
kávová: prevarím dve šľahačky s 15 dkg. cukru a asi 4 kávovými lyžičkami instantnej kávy. Postup je rovnaký ako pri karamelovej.
Sú to všetko moje experimentálne recepty, ktoré však vyšli a chutia. Uvedené množstvo šľahačky mi stačí na takú tortu z 8 vajec- 4 korpusy a trikrát plnená. Ale závisí od veľkosti vajec. Niekedy na 10 vajec urobím 4 šľahačky. A aj kombinujem, že jeden korpus uprčiem orechový, jeden orechovo kávový....
jáj , ale som sa rozpísala..prepáč. Dúfam, že som ti pomohla a že som to napísala dostatočne zrozumiteľne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Ketrin, si zlatá, vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam čokoládový šmotanový krém tiež deň vopred, aby získal správne jemnú konzistenciu. Ale v mnohých receptoch sa nepíše nič o státí v chlade cez noc, jednoducho je tam uvedené, že po uvarení a vychladení šľaháme. Takže ak máš obavy, možno to strč na malú chvíľu do mrazničky /nie aby to zmrzlo, len na pár minút/ a šľahaj. Veľmi dobré vychladenie je totiž podstatné aj pri šľahaní obyčajnej šľahačky. Čo sa týka zmiešavania vyšľahanej práškovej a normálnej vyšľahanej smotany, tiež som to raz v núdzi skúsila, a celé sa to premenilo na tekutú zmes a bolo po oboch šľahačkách
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Patricia, asi to skusim vyslahat a uvidim co to urobi. este raz dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievcata,
mam otazku ohladom slahackoveho kremu. recept som nasla tu na stranke: 2 slahac. smotany,2 cokolady rozpustit, vychladit. v recepte je ze sa ma robit den vopred ale ja som v casovej tiesni a chcem sa opytat, mozem vyslahat krem ked som smotany s cokoladou rozpustila len pred 4 hodinami? nepokazim tym nieco?