reklama

Salkovy karamelovy krem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alenik , 20. 07. 2009 - 19:06

reklama

Ahojte kocky.Prosim vas poradite mi.Idem robit torticku na vikend a zakaznicka chce krem iba zo salka a masla..ja s tym nemam skusenosti,tak by som ocenila,keby ste mi napisali,ci ten krem bude v tej torte drzat,lebo torta ma byt poschodova a tento salkovy karamelovy krem s maslom ma byt na spodku torty.Ak viete aj presny postup.Ako dlho sa to salko ma varit a kolko masla a ci tam ide este nieco...dakujem dakujem mooooc!Za kazdu radu.Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

Adriana, Po, 20. 07. 2009 - 19:17

ahoj... myslim, že tento krem je dosť pevny, tak by to malo vydržať. Salko si musiš dve hodiny variť, potom nechaš vychladnuť, a zamiešaš do neho maslo... na jedno salko okolo 300 gramov masla. ale to uvidiš, ked to budeš šlahať, ale je to dosť take mastne, ja som začala pridavať aj trochu pudingu... Ale ked to tak chce zakaznička.. tak len s tym maslom.

Gaba585, Po, 20. 07. 2009 - 19:18

Já ho varím 3 hodiny, 250 g másla a niekdy pridám opražené oriešky. Po vychladnutí Salka vymiešam a pridám oriešky. Je veľmi chutný.

Alenik, Po, 20. 07. 2009 - 20:07

Dakujem vam babenky! Ste fakt zlate.A este sa chcem spytat,ci to jedno salko my vystaci na tu jednu tortu...taku klasicku gulatu...Hambím sa Este raz dakujem!!!Úsmev

doddy, Po, 20. 07. 2009 - 22:14

Ja varim 2 hodiny,hodku na jednej strane,potom otocim.Urobim vajecny krem a pridam salko.Akurat pri slahani vajec nad parou davam menej cukru,inak je to prvelmi sladke...doddes

ketrin, Ut, 21. 07. 2009 - 10:33

salko sa dá v pohode uvariť aj v tlakovom hrnci...za pol hodky, overené

amercy, Ut, 21. 07. 2009 - 15:34

Ahojte dievcata! Ja som casto robievala salkovy krem, ale odradza ma to zdlhave varenie Smútok ... najma teraz ak to mam v panelaku varit na plyne ... Kedysi doma na klasickom sporaku to bolo ine ... /raz mi dokonca buchlo Pohoda a to ste mali vidiet nasu kuchynu ... / Ale raz mi niekto poradil iny postup, skusala som ho a bolo to za pol hodinku hotove, ALE UZ SI NESPOMENIEM Prekvapenie , preto vyuzivam tuto temu, ak niekto vie, nech nam poradi. Robilo sa to v panvici, kde sa skaramelizovalo salko a potom sa do toho dalo maslo .... skusala som to, ale nepodarilo sa mi to tak ako vtedy 1x ..... Bola to vtedy krasna praca, bez zbytocneho dlheho varenia .... Salkovy krem je najlepsi!!! Uz teraz vdaka!!!Úsmev

Amercy,aj mne to raz vybuchlo,ked som bola zaciatocnicka- mala som 14Mrkám Rodicia prave vymalovali cely byt a ja som sa pustila do pecenia...viem presne ako vyzerala tvoja kuchynaVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe
Ale karamelove salko hotove uz sa predava v Bille.Áno

amercy, St, 22. 07. 2009 - 16:18

aj take tuhe, ako normalne po uvareni??? Asi len ochutene, ze? Ale toto co mi poradili sa robilo tak, ze som to dala na panvicu, zahrievala, ono to karamelizovalo a tuhlo a bolo to take iste ako ked to otvoris po uvareni. Hned do horuceho sa davalo aj maslo, miesalo sa a ked to vychladlo, bolo to na nerozoznanie od 2,5h vareneho a vymiesaneho s maslom. Skusala som to potom 2-3x ale neviem ci to bolo inou znackou Salka, ale bolo to pouzitelne iba medzi oblatky. A kedze Salko nie je najlacnejsie od exprimentov som upustila.... Plačem

Bohus_L, Št, 23. 07. 2009 - 06:58

Tuhé karamelové mlieko kúpite v poľsku. Posledne mali akciu a dokonca stálo menej ako obyčajné.

"Piecť môže každý!"

amercy, Ut, 28. 07. 2009 - 14:00

Velka vdaka Ti, Bohus! Kamaratka tam chodieva casto, skusim ju poprosit!

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama