Salko marcipán
Pozrite si aj
ahoj.. no na torte ti marcipan nestvrdne... sice nerobim so salkovym, len s nepravym... ale krem z torty ti dava vlhkosť do toho marcipanu... a preto tam ostane mäkky... a bude sa dať aj dobre krajať...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som salkovým marcipánom poťahovala zatiaľ len 3 torty a boli super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nerosili sa ti pretože MMF sa mi v tomto teple orosil tak sa bojím že aj salkomarcipán sa orosí, či v tomto teple sa asi rosí všetko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím iba salkový marcipán,som s ním spokojná.Skúšala som aj K2,ale tá je síce pekne biela,ale je priečne sladká.Ak budeš marcipán farbiť sušené mlieko radšej preosej,aby ti neostali biele hrčky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Salko marcipán sa určite neorosí a neorosí sa ani WI. Na poťahovanie je lepšie dať do salko marcipánu pšeničný sirup. A poťahovať hneď po vymiesení. Aspoň ja to tak robím. Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a na akú hrúbku si ho mám vyvaľkať, MMF vaľkám na pol cm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako kedy sa podarí na pol cm,ale aj menej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Gledis, mne sa tie torty neorosili. Tak ako píše Anka, i ja dávam do marcipánu pšeničný sirup, vaľkala som na igelite a hrúbka bola určite menej ako 0,5 cm.Nech sa Ti darí, teším sa na Tvoju .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som len zaciatocnicka takze nemozem este nikomu radit, ale potahovala som moju prvu tortu salko marcipanom a bola dobra (na par malych detailov). tak som sa do toho "zazrala" az som to vyvalkala asi na 3mm. ked som zacala potahovat islo to celkom dobre, ale uz pri spodku som mala co robit na troch miestach mi pukol. nastastie sa mi to podarilo zahladit a vsetkym sa pacila. takze asi radsej nechat ten marcipan trosu hrubsi a este ja som do neho pridala viacej oleja a salka ako bolo pisane. pretoze on je dost taky suchy. tak to je moja prva skusenost. ste tu same sikulky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem babenky, tak to vyskúšam.Teraz majú zo mňa doma radosť každý dostáva na sviatok tortu no čo už na niekom sa učiť musím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja vaľkám na naolejovanom stole...a určite menej ako 0,5 cm. maximálne tak 3 mm. Nech sa darí!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Rebeka7 prosím Ta prezradíš mi ten recept salkový marcipán?ešte som to neskusala ale rada by som a prvy krat tu čítam že valkáš na naolejovanom stole prezradís mi ten postup?
Dakujem velmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babenky a aký krém je najlepší pod tento marcipán ten maslový alebo ten šlahaný nad parou.A vyčítala som tu aj nejaký len z nutely a kysl.smotany nemate s ním skusenosti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte všetci, chcela by som sa spýtať či už niekto z vás obaloval tortu so salko-marcipánom. Robím z neho ružičky tie idú super ale neviem čo to spraví keď s ním potiahnem tortu, či moc nestvrdne a nepôjde to krájať.
vďaka za každú radu