reklama

Salko marcipán

Gledis , 15. 07. 2009 - 18:59

reklama

Ahojte všetci, chcela by som sa spýtať či už niekto z vás obaloval tortu so salko-marcipánom. Robím z neho ružičky tie idú super ale neviem čo to spraví keď s ním potiahnem tortu, či moc nestvrdne a nepôjde to krájať.
vďaka za každú raduSlnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

Adriana, St, 15. 07. 2009 - 19:04

ahoj.. no na torte ti marcipan nestvrdne... sice nerobim so salkovym, len s nepravym... ale krem z torty ti dava vlhkosť do toho marcipanu... a preto tam ostane mäkky... a bude sa dať aj dobre krajať...

martah, St, 15. 07. 2009 - 19:40

Ja som salkovým marcipánom poťahovala zatiaľ len 3 torty a boli super.Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Mrkám Mrkám Mrkám

Gledis, St, 15. 07. 2009 - 19:46

a nerosili sa ti pretože MMF sa mi v tomto teple orosil tak sa bojím že aj salkomarcipán sa orosí, či v tomto teple sa asi rosí všetkoVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Tamik, St, 15. 07. 2009 - 20:03

Ja robím iba salkový marcipán,som s ním spokojná.Skúšala som aj K2,ale tá je síce pekne biela,ale je priečne sladká.Ak budeš marcipán farbiť sušené mlieko radšej preosej,aby ti neostali biele hrčky.

Rebeka7, St, 15. 07. 2009 - 20:07

Salko marcipán sa určite neorosí a neorosí sa ani WI. Na poťahovanie je lepšie dať do salko marcipánu pšeničný sirup. A poťahovať hneď po vymiesení. Aspoň ja to tak robím. Anka

Gledis, St, 15. 07. 2009 - 20:07

a na akú hrúbku si ho mám vyvaľkať, MMF vaľkám na pol cmSlnko

martah, Št, 16. 07. 2009 - 07:18

Gledis, mne sa tie torty neorosili. Tak ako píše Anka, i ja dávam do marcipánu pšeničný sirup, vaľkala som na igelite a hrúbka bola určite menej ako 0,5 cm.Nech sa Ti darí, teším sa na Tvoju Torta .
Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Mrkám Mrkám Mrkám

sanulka, Št, 16. 07. 2009 - 07:34

ja som len zaciatocnicka takze nemozem este nikomu radit, ale potahovala som moju prvu tortu salko marcipanom a bola dobra (na par malych detailov). tak som sa do toho "zazrala" az som to vyvalkala asi na 3mm. ked som zacala potahovat islo to celkom dobre, ale uz pri spodku som mala co robit na troch miestach mi pukol. nastastie sa mi to podarilo zahladit a vsetkym sa pacila. takze asi radsej nechat ten marcipan trosu hrubsi a este ja som do neho pridala viacej oleja a salka ako bolo pisane. pretoze on je dost taky suchy. tak to je moja prva skusenost. ste tu same sikulkyTlieskam Tlieskam Tlieskam

Gledis, Št, 16. 07. 2009 - 09:05

ďakujem babenky, tak to vyskúšam.Teraz majú zo mňa doma radosť každý dostáva na sviatok tortu no čo už na niekom sa učiť musím.Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Rebeka7, Št, 16. 07. 2009 - 09:26

Ja vaľkám na naolejovanom stole...a určite menej ako 0,5 cm. maximálne tak 3 mm. Nech sa darí!!!!!Úsmev

hrdzka, Ne, 16. 05. 2010 - 23:07

Ahoj Rebeka7 prosím Ta prezradíš mi ten recept salkový marcipán?ešte som to neskusala ale rada by som a prvy krat tu čítam že valkáš na naolejovanom stoleÚsmev prezradís mi ten postup?Tlieskam Tlieskam Tlieskam Dakujem velmi pekneKvietok Kvietok Kvietok

Gledis, Št, 16. 07. 2009 - 20:11

Babenky a aký krém je najlepší pod tento marcipán ten maslový alebo ten šlahaný nad parou.A vyčítala som tu aj nejaký len z nutely a kysl.smotany nemate s ním skusenostiSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama