reklama

Salko

Ludika , 14. 04. 2009 - 12:51

reklama

Som nováčik a robila som recept z tejto stránky zo Salka. Nakoľko sa mi zdal prílš sladký, chcela by som sa opýtať: Skaramelizuje aj nesladené mlieko v plechovke po 2 hodinách varenia ?
A ako urobiť čokoládovú polevu, aby sa príliš ľahko nelámala?
Ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Korona, Ut, 14. 04. 2009 - 13:20

Nesladené mlieko ti neskaramelizuje, lebo neobsahuje cukor.
Ja do čokolády na polevu nedávam tuk - Ceru apod., ale riedim olejom. Poleva ostane akurát a nikdy sa mi nestalo že by sa lámala je aj pekne lesklá.Kvietok Kvietok Kvietok

veva, Ut, 14. 04. 2009 - 17:31

a akú polevu používaš? Lebo ja používam také hnedé dukáty a oni obsahujú už trochu tuku.Kolko oleja by som mala dat na 1/2 kg balenie polevy??

Korona, Ut, 14. 04. 2009 - 19:39

veva, ja tiež používam tie dukátiky - to je moja osvedčená poleva. Oleja dávam podľa toho akú hustú polevu ptre bujem, teda postupne prilievam olej a dobre vymiešam. Na 1/2 kg čokolády asi 1 dcl oleja - možno aj viac, ja ti to neviem presne povedať, podľa toho akú hustú ju chceš mať. Čokoládu rozpúšťam vo vodnom kúpeli a po roztopení ju ešte chvíľu miešam, ale už mimo kúpeľa.Kvietok Slnko

veva, St, 15. 04. 2009 - 07:56

tak vyskúšam dat 1 dcl a uvidím aké husté to bude ja som sa bála,aby som nedala hned naraz vela a potom by mi nestuhla poleva.Velmi pekne dakujem za radu určite to s olejom vyskúšamSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama