Salko
Pozrite si aj
Nesladené mlieko ti neskaramelizuje, lebo neobsahuje cukor.
Ja do čokolády na polevu nedávam tuk - Ceru apod., ale riedim olejom. Poleva ostane akurát a nikdy sa mi nestalo že by sa lámala je aj pekne lesklá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a akú polevu používaš? Lebo ja používam také hnedé dukáty a oni obsahujú už trochu tuku.Kolko oleja by som mala dat na 1/2 kg balenie polevy??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veva, ja tiež používam tie dukátiky - to je moja osvedčená poleva. Oleja dávam podľa toho akú hustú polevu ptre bujem, teda postupne prilievam olej a dobre vymiešam. Na 1/2 kg čokolády asi 1 dcl oleja - možno aj viac, ja ti to neviem presne povedať, podľa toho akú hustú ju chceš mať. Čokoládu rozpúšťam vo vodnom kúpeli a po roztopení ju ešte chvíľu miešam, ale už mimo kúpeľa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak vyskúšam dat 1 dcl a uvidím aké husté to bude ja som sa bála,aby som nedala hned naraz vela a potom by mi nestuhla poleva.Velmi pekne dakujem za radu určite to s olejom vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za radu a odpoved.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemáš začo, rado sa stalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som nováčik a robila som recept z tejto stránky zo Salka. Nakoľko sa mi zdal prílš sladký, chcela by som sa opýtať: Skaramelizuje aj nesladené mlieko v plechovke po 2 hodinách varenia ?
A ako urobiť čokoládovú polevu, aby sa príliš ľahko nelámala?
Ďakujem.