rezanie korpusu
Pozrite si aj
toto Ti pomoze http://www.amazon.com/Kaiser-Bakeware-Patisserie-Layered-Cutter/dp/B000…
myslim,ze to maju aj v BA v Metre
Ja by som sa k tejto teme chcela spytat ci zrezavate vrch kazdeho korpusu do roviny. Ja napr. peciem 1 korpus extra a este jeden, ktory rozrezem na dva. Teda takto mam 2 korpusy, ktore maju nerovny povrch z jednej strany. Zrezete z tej nerovnej strany aby bola uplne rovna - povedzme aj 0,5cm? A este ma napadlo - ake hrube su korpusy, ktore date do torty - teda uz prekrojene? Vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som zrezavala doteraz stale, tak aby som mala aspon trosku vyrovnane:)a korpusy som naposledy amlaa okolo 1 - 1,5 cm, a dala som ich 5, konkretne na Nema, a medzi to este plnka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?a1016d33f52d56460b02322ee83,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja zrezávam vrch a tiež pečiem 1 extra a druhý ktorý prerežem. Tiež mi to občas robí problém rovno ho prerezať, ale najskôr si naznačím nožom aspoň 1-2 cm zárezy do korpusu a potom ho prerežem dlhým zúbkovým nožom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem vám žienky, snáď sa mi to tentokrát podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja režem korpusy tak,že si obrežem asi do hľbky cca +- 1-2 sm a potom s bielou hodvábnou niťou zájdem do zárezu po obvode,prekrížim zvyšnú časť nitky a stiahnutím sa korpus oddelí.Tak sa dá rozrezať na potrebný počet plátov.Režem tak všetky tvary čo potrebujem.Treba vyskúšať,mne to pomáha bez drahých nástrojov a nedrobkuje.Možno som pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte žienky ja pečiem korpus takto a potom nemusim prekrajovat recept 4 vajcia 2O dkg cukru kryš. 2O dkg polohr.muky 1/2 praš.do pečenia 1O pol.lyžic mlieka horuce postup vyšlahat bielky pridame žltka cukor premiešame a potom mlieko horuce premiešat a nakonic dame muku a praš.do peč. a ked chceteorechovu date menej muky a dodate orechy na plechu je akurat nemusiš ani prekrajovat ani dvoj srce ked pečim neprekrajujem a su rovne nema puky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím tri korpusy nižšie zo 4 vajec a nemusím prekrajovať...je to potom aj krajšie,keď sa torta krája....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám tú pílku na korpusy (bola som na tom z krájaním asi tak ako ty Betuli ) z metra vo ZV a môžem povedať, že je to parááááááááda. Super sa s tým krája a nemusím piecť pláty...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no zvažujem či pílku, či špagátik
ešte sa chcem spýtať, či sa v pohode týmito metódami krája aj viac plátov korpusu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja krájam ako AnaP a ide to dobre sú pekne rovnomerné pri krájaní
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte kočky, táto téma ma dosť zaujala, lebo sama sa s tým natrápim, aj keď ja nepečiem až tak často. Všimla som si však, že niektoré robíte korpusy naviac, aby ste mali rovné pláty. Ja som minule prišla na takú fintu: keď mám v plechu naliate cesto, tak si ten plech niekoľkokrát pošlem zo strany na stranu, medzi rukami a taktiež "hore-dole" na pracovnej doske a tak ho šupnem piecť. Väčšinou sa mi podarí rovný, ale niekedy sa vytvorí malá výduť v prostriedku, takže keď ho vyberiem z plechu, ešte na teplý položím na chvíľku drevenú dosku na krájanie, a výduť krásne zmizne, a tým pádom máte krásnu rovnú piškótu. Dúfam, že som trošku pomohla, myslím, že je trošku neekonomické robiť piškóty naviac kvôli takej "drobnosti". Teda, aspoň u mňa to 100% funguje
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si takisto narezem korpus cca 1 cm po okrajoch a potom rezem nitkou. Je to rovne a rychlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá ja ked si vyberiem korpus z formy tak ho horúci obrátim papierovou stranou nahor,tak ho nechám vychladnut a potom zostane krásne rovný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veva, poslala by si mi tvoj recept na korpus, a na akú formu to asi robíš ? :) bola by som veľmi vdačná:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiez to robim tak,ako pise veva.a korpusy naozaj zostanu pekne,rovne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pripájam sa k tomu ako to robí veva. Mne to takto ide najlepšie a korkupy krájam zásadne nitkou, pretože ked som to skúšala nožom tak to vyzeralo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež to robím ako veva,alenka,alebo dadka vyklopím na dosku a ešte sa mi nestalo,že by bol korpus krivý.A ešte ked vylejem cesto do formy zrovnám rovnou stierkou a od stredu rozotriem viac ku krajom.Zatiaľ som nemala vydutý stred ani raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež sa pripájam k veve. Korpus pečiem na papiery, vyberiem orežem, preklopím na dosku, dám dole formu a stiahnem papier a nechám vychladnúť. No a tento týždeň mi kúpili vo Zvolenskom METRE pílku a nedám na ňu dopustiť. Žiadne nitky a podobné finty. Je to prosto paráááááda. Vrelo doporučujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja krájam pílkou,kupila som ju v Bille za 105sk,a nedopustím na nu,pekne si nastavím a režem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď sa mi urobí výduť, tak po upečení na korpus položím vlhkú utierku, rukou trošku zatlačím a výduť je fuč.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, včera som si kúpila v Ikei v Bratislave pílku na rezanie korpusov........ Bola to sada s dvomi vreckami na zdobenie, 6 špicov, zaujímavá stierka na o PILKA NA KORPUSY.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, tato tema je uz sice starsia,ale mozete mi niekto poradit, prosim. Mate niekto skusenosti s nastavitelnym nozom otto kaiser, tento http://www.otto.sk/d-10014842184-noz-na-torty-kaiser.html. Chcela by som si ho kupit. Pripadne nemozete poradit link na nejaky dobry a odskusany? dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulky a šikulovia, mám taký menší problém. Neviem rovno prerezať korpus a keď takýto korpus naplním, keď sa reže torta, vyzerá to ako húsenková dráha. Nemáte niekto nejakú fintu fň ako na to? Menšie korpusy mi nerobia až taký problém ako veľké. Kúpila som si kvôli tomu aj dlhý cukrársky nôž, ale figa borová z toho. Teraz ma čaká prvá torta na objednávku a bola by som rada, aby to aj nejak vyzeralo.