punčová torta
Pozrite si aj
800ml vody,200ml rumu,200g kr.cukru.Varit kým sa nerozpustí cukor.Korpusy natierat džemom a len 2 stredné navlhčit rumovým rozvarom.Ak Ti rozvar zostane kludne ho daj do chladničky a použi inokedy.Pod potahovku určite natri pudingovo-maslový krém.Keby niečo stačí sa spýtat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
už som ti aj poslala mail
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem ak niečo tak sa obratim na teba s prosbou!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Upečiem si piškotový plát zo 4 vajec.
Do misky dám 1 broskynový kompot (850 ml) aj šťavu od oka (rozmixovať), potom pridať jahody (tie len pre farbu), potrhaný piškotový plát, džem, rum, môžeš orechy, kusky čokolády.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked robime puncovu tak vrch sa nedava krem,ale dame ako sa patri na puncovu tortu ruzovy fondan dochuteny rumom ,az potom potrieme kremom a potahovku,ak tam nie je ta fondanova poleva ,to uz nema puncovu chut,lebo to ma mat chut ako puncove rezy alebo puncova torta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak teraz neviem už čo urobiť normálne dám fondán taký doma robený z cukru a rumu a farby a na to pudingový a poťahovku? môže to byť dobré len to sa dá????? na ten fondan natrieť ešte krém no hovorím som absolutny začiatočník
a ešte merala som formu a má tak 34 na 25 z kolkých vajec bude treba pláty??????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
valeria,normalne urob ten fondan ,ked ti stuhne,potries celu tortu kremom ako aj potieras ine torty,na to potahovku
my mame priemer 29cm a robime 6+6=biele platy +8 vaj. ruzovy 1,ten stredny napustim,tie 2 potriem dzemom,ten stredny robim preto z viac,lebo ked sa napusti aby nebol nizky,potom tortu niecim zatazim ,aby presiakol ten stredny cely,ale len chvilu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem ja sa len teším že som sa dozvedela niečo o čom som včera nemala ani chýru tak potom dám vedieť ako dopadlo! ešte raz dakujem za pomoc tato stránka je bomba vec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Valeria,ja som robila teraz cez vikend "punčovú podla Chiiqie" - mam tu aj obrazok.Robila som jeden piskotovy biely korpus-okruhly a dva platy na plech - jeden biely, jeden ruzovy. Tie sa po dlzke rozkrajali na 6cm siroke pasy a striedavo sa zatacali do slimaka na rozkrojeny okrúhly korpus.Potierala som nieco ríbezlovým a nieco malinovým dzemom.Zalievku som robila z vody,malinoveho sirupu a puncovej aromy.Vrch aj boky som potrela rozmiesanym maslom s cukrom,na to potahovka a ozdoby.Robila som to prvykrat(tiez som zaciatocnik)ale bola úúúúúzasnaaaa - teda aspon tak hovorili konzumenti.Ak chces,daj mail,poslem recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som tiež rada recept, som začiatočník a toto by mala byť prvá torta v živote aj s poťahovkov a prosím vysvetliť čo to znamená MMF a WI Dakujem Martina
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janed pošli aj mne recept,prosííím tu je mail:zuzana.levicka@gmail.com
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môžeš aj mne poslať recept?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím poradí mi niekto s punčovou tortou vela sa tu už písalo aj som prečitala len v tom nemam uplne jasno. Chcem robiť slzu a obal MMF tak asi tá ztočana by sa nedala a chcela by som aby bola dosť vysoká tak asi zo 4 korpusov myslím že bude treba a obtrieť maslom s pudingom alebo s lekvárom? Bola by som velmi vdačná za každú radu ja som piekla do teraz len orechove a zaleží mi aby sa mi vydarila a chcu len pravý rum žiadne esencie. VELMI PEKNE DAKUJEM ZA KAZDU RADU!