reklama

pudingovy krém

alus , 05. 06. 2009 - 15:53

reklama

Ahojte šikulkovia a šikulky. Už som tu dlho nepísala. Ale akosi nebolo komu piecť a čo piecť. Teraz vás prosím o radu. Idem piecť tortu na krst. Dosť mi na tom záleží lebo nie je pre mňa. Mrkám Môžete mi prosím dať recept na pudingový krém??? Myslím ten zo zlatého klasu a masla. Ten čo mám ja vyzerá vždy akoby sa zgrcol. Smútok neviem či robím dačo zle alebo je zlý recept. ale vždy vyzerá ako seknutý. Skúšala som to aj s maslom aj herou a vždy bol taký istý.V akom pomere to robíte na jednu tortu? Poťahovať ju chcem MMF. Moc vám ďakujem za radu.Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj, aj mne to robilo, ale ked si uvaríš puding a budeš ho chladit tak si donho vmiešaj 1/3 masla/nie do úplne horúceho/, a až ked to vychladne ho zmiešaj z maslom, ja dávam aj rum, a ešte niečo cukor dávam len do pudingu, do masla už nie. Tak vyskúšaj Úsmev

alus, Pi, 05. 06. 2009 - 16:17

ďakujem ti moc. len sa ťa ešte spýtam. davaš obyčajné maslo,heru alebo dačo iné?? keď to vychladne vmiešaš maslo do krému alebo naopak. ja viem je to blba otázka ale ozaj to nechcem pokaziť. moc moc moc ďakujem.

sona7, Pi, 05. 06. 2009 - 17:20

to je jedno,co das,tu ide o teplotu, lebo ked je puding vychladnuty tak aj maslo ma inu teplotu preto sa zrazy krem ,ja si vecer vytiahnem z ladnicky bud maslo alebo palmarin ,hera, na druhy den ,uvarim puding neham vychladnut a v tedy sa nezrazi...nech sa dari

marcy, Pi, 05. 06. 2009 - 18:24

ak by sa predsa zrazilo,treba nad parou nahriať za stáleho miešania kým sa to nenapraví, potom dať do chladničky vychladiť ja som už tak naprávala Hambím sa

pexeso, Pi, 05. 06. 2009 - 18:50

pudingový krém ak sa zrazí, vlejem doň, za stáleho miešania, roztopenú vlažnú čokoládu. buď tmavú, alebo bieluÚsmev petraÚsmev

annie.b, Pi, 05. 06. 2009 - 18:56

JA SI TROCHU (1-2 PL) odoberiem do pohára, dám do mikrovlnky úplne roztopiť a také horúce vlejem do zvyšného krému a šľahám, behom chvíľky sa to upraví a kedže zvyšok krému bol vychladnutý, dá sa s tým hned pracovať, ale aj tak si myslím, že to závisí aj od pudingu, musí byť riadne tuhý, nie riedky... nech sa darí

ja davam pol litra mlieka a 2 zlate klasy uvarit na kasu a ked sa chladi tak ho premiesavat aby sa nenarobili hrcky a potom vychladnute do smetolu ale pocula som ze pridavaju olej a este 1 moznost nesmie byt viac pudingu ako smetolu musi to byt narovnako Úsmev Úsmev Torta Torta Slnko

Tokoska, Pi, 05. 06. 2009 - 21:59

mne sa pudingový tiež nikdy nedaril, ale jedna pani mi poradila toto: 4 vanilkové pudigy +liter mlieka+cukor uvariť na husto a keď ho dovaríš musí byť naozaj hustý tak daj ruku pod vodovodný kohútik pusti studenú vodu a cez ruku ju opatrne púšťaj do pudingu asi 1 cm nad puding, takto to nechaj vychladnúť ono sa ti nespraví tá koža navrchu, potom zlej vodu a vymixuj s maslom,
nech sa ti darí

alus, Pi, 05. 06. 2009 - 22:20

Ďakujem vám strašne moc. zasa som sa presvedčila že sú tu zlatý ludia. ďakujem za úžasne rady.Úsmev Kvietok Úsmev

Ja používam maslo a zlatý klas, je jemnejší ako puding, a vmiešavam puding s tou jednou tretinou masla, do masla, može to byt vlažné a maslo také trocha makšie, ako vravím maslo znesie aj rum, ešte sa mi to nezrazilo a krém je výborný jemný, inak mám to od Serekovej netradičné torty - ak máš náhodou tu knihu, kukni tam Úsmev Bozkávam Úsmev

Ahoj alus! Ja dávam puding do plnky vždy o trošku teplejší ako je maslo. Nikdy sa Ti nezrazí.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama