Puding a slahacka na kremes
Pozrite si aj
Keď plním krémeš, krém robím mliečny zo zlatým klasom.Ešte do horúceho krému opatrne zašľahám tuhý sneh. Ten ho nadľahčí a nie je taký tuhý a až potom do dôkladnom vychladení navrstvím šľahačku a poukladám čokádovou polevou potretý a pokrájaný plát lístkového cesta (podľa nakrájaných štvorcov sa mi lepšie krája a neláme sa).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kie aky sneh do toho kremu vmiesas? Nie je to potom riedke?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte do horúceho pudingu zašmiešam obyčajný tuhý sneh a stierkou opatrne zamiešam a vôbec nezredne, lebo v horúcom pudingu sa akoby uvaril a zostane nadýchaný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sneh sa zaslaha do este horuceho pudingu, ono sa to pekne spoji
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja plním krémeš s krémom zo Zlatého klasu a ešte do horúceho dávam riadné klasické maslo. To urobí krém jemnejším a dodá mu skvelú chuť a správnu hustotu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Roztieklo sa to pravdepodobne, lebo bola šľahačka slabo vyšľahaná. Ale zas keď sa prešľahá, spraví sa maslo, treba dávať pozor.
Ja dávam vyšľahanú šľahačku do vychladnutého pudingu. Je z toho taký lahodný ľahulinký krém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím tento na krémeš:
1 liter mlieka
2 zlaté klasy
2 polievkové lyžice polohrubej múky
3 žĺtka
150 g cukru
Z tohto uvarím hustý krém a do horúceho primiešam 1 maslo(250 gramové) a miešam do vychladnutia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja používam tento,kt.vystačí na 1kg líst.cesta,z kt.si upečieš dva korpusy:
500ml mlieka,100g cukru,70g kukuričnej múčky,6ks žĺtok si uvarím krém,kt.stále miešam,lebo sa rád pripaľuje.dovtedy si v studenej vode namočím 8plátkov želatíny.keď je krém upečení,želatínu vyžmýkam a pridám ešte do horucého krému,poriadne premiešam a nechám vychladnúť.Zo 6bielkov a 200g cukru vymiešam tuhý sneh,ktorý zamiešam do vychladenej masy a natieram na cesto.ja šľahačku nedávam,ale ak chceš,tak nechaj krém na ceste chvíľu zatuhnúť a potom si tam daj aj šľahačku.ak chceš,vyskúšaj.ja ho odporúčam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte chcela by som sa spytat ako robite puding na kremes, teda ci klasicky zlaty klas na tuhsie alebo inak. A este prosim vas aku slahacku do kremesa pouzivate? ja som vyslahala obycajnu tesco a napriek tomu ze som to dala na chladny puding tak sa mi to roztieklo. Dakujem velmi pekne za rady.