reklama

Puding a slahacka na kremes


reklama

Ahojte chcela by som sa spytat ako robite puding na kremes, teda ci klasicky zlaty klas na tuhsie alebo inak. A este prosim vas aku slahacku do kremesa pouzivate? ja som vyslahala obycajnu tesco a napriek tomu ze som to dala na chladny puding tak sa mi to roztieklo. Dakujem velmi pekne za rady.

Pozrite si aj


reklama


reklama

VALI, St, 19. 05. 2010 - 13:53

Keď plním krémeš, krém robím mliečny zo zlatým klasom.Ešte do horúceho krému opatrne zašľahám tuhý sneh. Ten ho nadľahčí a nie je taký tuhý a až potom do dôkladnom vychladení navrstvím šľahačku a poukladám čokádovou polevou potretý a pokrájaný plát lístkového cesta (podľa nakrájaných štvorcov sa mi lepšie krája a neláme sa).

VALI, Št, 20. 05. 2010 - 08:41

Ešte do horúceho pudingu zašmiešam obyčajný tuhý sneh a stierkou opatrne zamiešam a vôbec nezredne, lebo v horúcom pudingu sa akoby uvaril a zostane nadýchanýPohoda Pohoda Pohoda

sneh sa zaslaha do este horuceho pudingu, ono sa to pekne spoji

Ali 80, St, 19. 05. 2010 - 14:27

Ja plním krémeš s krémom zo Zlatého klasu a ešte do horúceho dávam riadné klasické maslo. To urobí krém jemnejším a dodá mu skvelú chuť a správnu hustotu.

Matap, St, 19. 05. 2010 - 15:00

Roztieklo sa to pravdepodobne, lebo bola šľahačka slabo vyšľahaná. Ale zas keď sa prešľahá, spraví sa maslo, treba dávať pozor.
Ja dávam vyšľahanú šľahačku do vychladnutého pudingu. Je z toho taký lahodný ľahulinký krém.

aja1, St, 19. 05. 2010 - 16:06

Ja robím tento na krémeš:
1 liter mlieka
2 zlaté klasy
2 polievkové lyžice polohrubej múky
3 žĺtka
150 g cukru
Z tohto uvarím hustý krém a do horúceho primiešam 1 maslo(250 gramové) a miešam do vychladnutia.

pumpel, St, 19. 05. 2010 - 16:25

ja používam tento,kt.vystačí na 1kg líst.cesta,z kt.si upečieš dva korpusy:
500ml mlieka,100g cukru,70g kukuričnej múčky,6ks žĺtok si uvarím krém,kt.stále miešam,lebo sa rád pripaľuje.dovtedy si v studenej vode namočím 8plátkov želatíny.keď je krém upečení,želatínu vyžmýkam a pridám ešte do horucého krému,poriadne premiešam a nechám vychladnúť.Zo 6bielkov a 200g cukru vymiešam tuhý sneh,ktorý zamiešam do vychladenej masy a natieram na cesto.ja šľahačku nedávam,ale ak chceš,tak nechaj krém na ceste chvíľu zatuhnúť a potom si tam daj aj šľahačku.ak chceš,vyskúšaj.ja ho odporúčam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama