reklama

prosím rýchlo


reklama

No jak še vedze, ta še vedze, sory, totálne som zvrzala krém. Včera som uvarila 500ml šľ. s dvoma ledovými kaštanmi, dnes šľahám a totálne riedkePlačem . Tak som priliala roztopenú ceru a zas riedkePrekvapenie , tak som pridala ešte trošku roztopenej cery s čokoládou a je z toho taká zrazená somarinaPrekvapenie , že muž utekal do obchodu na ľadové kaštany. Chcem sa spýtať, prosím Vás kto robí originál parížsku šľahačku - bez masla- kde som urobila chybu? Má ta šľahačka vlastne až vrieť alebo len nahriať? A či keď si teraz urobím novú, či musí 12 hod. chladnúť? Nemôžem dať na pár hodín do mrazáku a vyšľahať? Prosím poraďte mi, dnes mám isto nočnú s ranšouPlačem . Ďakujem.Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

Mne sa to tiež raz stalo s nejakou smotanou. Od vtedy už kupujem na tento účel len Rajo v oranžovom kelímku. Žiadne iné. Lebo raz sa mi vyšľahali, druhý raz nie, inokedy sa mi zrazili na maslo.

A nemusí to byť 12 hodín v chladničke. Len nech to dobre vychladne.

A k tej somarine. Raz som ju využila tak, že som ju vmiešala do masla s cukrom a bol z toho normálny krém.

ketrin, Pi, 30. 10. 2009 - 15:07

no ono aj falošný parižák s cerou musí byť dobre vychladený. Ja osobne robievam len pravý a toto sa mi so živočíšnou šľahačkou stávalo, teraz miešam aj rastlinnú. Poradila by som ti, ak to potrebuješ narýchlo, rozpusť ľadové gaštany len v 3 dcl šľahačky klasickej, keď začne vrieť, vypni, ja aj rozmiešavam habarkou počas varenia, aby sa čokoláda dobre rozpustila a daj to dobre schladiť, trebárs aj do mrazáku, ale podmienka je vychladené poriadne. 2 dcl rastlinnej šľahačky, tiež vychladenej prešľahaj, prešľahaj aj čokoládovu a potom do polovymiešanej rastlinnej pridávaj tú čokoládovú za stáleho šľahania, malo by to byť tuhé. Ja to robievam takto a vždy mi vyjde, ani sa mi nezrazí, lebo aj to sa mi stávalo. Ono to na tej chuti nepoznať, že je aj rastlinná tam a dá sa fakt krásne naplniť aj na 3 - 4 krát torta.nech sa darí

no ja používam rastlinnú šľ. smotanu od Raja v litrovom balení, taká zelená krabica a volá sa to Patiserie Creme. V poslednej dobe mi to robí často, tak idem babenky moje znovu nato, budem sa držať tvojej rady ketrin , no a pre budúcnosť, aká značka cukrárskej šľahačky je najlepšia? Lebo táto sa mi už nepozdáva, čo sa týka paríšskeho krému. Nikdy sa mi nechce po prevarení a vychladení dotuha vyšľahať. Zatiaľ veľká vďaka.Bozkávam Zlomené srdce

macis, So, 31. 10. 2009 - 00:47

Katka ja tiez pouzivam tuto rajo slahacku, doteraz som s nou nemala problem, asi to bude tym ze cokoladu rozpustim v troske slahacky, neprevaram,len zohrievam a rozpustenu vlejem k ostatnej slahacke.Úsmev

Dala si málo čokolády, na 0,5 l musí ísť aspoň 2OO-3OO g čokolády

majdajanka, aj prvý krát som tak robila a išlo to super aj v recepte je to tak, že na 250ml idú jedny ledové kaštany, to bude asi v šľahačke, ale dalasom tam o jedny kaštany viacMrkám tak uvidím, hodila som to na balkon, vonku je poriadna zima, tak dúfam, že to pôjde.Bozkávam Ďakujem zatiaľZlomené srdce Kvietok Slnko

Jaaaaj ďakujem Mirčuš ja som nevedela že je to čokoládka aj v robote som sa pýtala a nikdo to nevedel

katka neviem ja robím falošný parižák aj na iné koláče , ale ja dávam skutočne viac čokolády 10 deko na 1 šľahačku najmenej, ak je to ináč sorry nerobila som krém s ľadovými len som ho dala na po5ah ako várovú čokoládu, ale aj tam som musela dať 2 aby bolo dosť.Dúfam, že sa ti tentoraz vydarí a napíš sama som zvedavá , lebo v utorok idem piecť tortu jednej dobrej kamarátke a chcem ju vyskúšať.Slnko Áno

majdajanka na falošný parižák je trošku iný recept, ale toto je originál parížska šľahačka, nejde tam už žiadna čokoládkaVyplazený jazyk , tento krém je úplne Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk ľahulinký a je uňa najžiadanejší v kombinácii s banánom. Dám vedieť ako to dopadlo. Anka, ľadové kaštany je presne ako písala Mirčuš, taká čokoládka, bývajú ľadové kaštany horké aj biele. Tak zatiaľ papapapaZlomené srdce Slnko

no, čujte, z tej somariny, čo nevyšla, vyšiel krém na zajtrajší zákusok ku kávičke, prišľahala som tam ešte pol palmarinu, zas sa zrazil, tak som nahriala a je krásne čokoládový. Adrianas, dobrý tip si mi dala, ináč by letel. Chuťovo je ako falošný parižák, len robený nie naraz, ale po kusochChichocem sa . No torta sa chladí naplnená a potretá na balkóne. Uvarila som znovu šľahačku, ale dala som tam tri ledové kaštany. Išlo to naplniť, aj pomaly tuhne, ale aj tak to nieje ono. Je to ľahúčke, ale nabudúce skúsim kúpiť inú cukrársku šľahačku a porovnám to. Už som sama zvedavá. Tak ďakujem zo Zlomené srdce a nech sa Vám všetkým darí.Mrkám Bozkávam Slnko Kvietok

lejdyk, Ne, 01. 11. 2009 - 14:35

ahojky babulky ja som brigadovala v cukrárskej výrobe a tam sme varili parižsky kŕem s tej litrovej šlahačky a to nasledovne 1 liter zmiešať s 15dkg kakaa + cukor neviem presne kolko ja to davam odhadom vsetko zvarit ,nechať prevrieť 1 minutku a hotovka .dali sme to do chladnicky a dlllho pouzivali ma to dlhu trvanlivosťÚsmevSlnko

martima, Ne, 01. 11. 2009 - 18:26

Baby,som trochu vedla čo je pravý parížsky a čo falošný krém?Mlčím

lejdyk to som mala na mysli, veď som to aj niekde čítala, že sa to všetko varí, ono mi to aj tuhlo, keď som používala Hulala. Babenky pravá parížska šľahačka sa robí zo šľahačky a čokolády, bez pridania tuku, margarinu, a falošný parížsky krém je s margarinom alebo cerou, recepty nájdete tu, len si kliknite do vyhľadávačikaMrkám

vikica, Pi, 06. 11. 2009 - 08:54

no ved prave!ja som citala že to ma byť z riadnej 33%-nej šľahačky a čokolady,a nie rastlinnej,som aj skušala ale nevydorilo saSmútok .bolo riedke,nedalo sa vyšľahať.tak som ešte vyšľahala z pol litrom mlieka a bol z toho chutnučký šejk! a deti z radosťou vypiliVáľam sa od smiechu po podlahe .to mi ani nenapadlo vymiešať z cerou,nabuduce vyskušam!nech bude aspon falošný ako niaký!

lejdyk, Ut, 10. 11. 2009 - 09:47

ahojky no my sme to robili iba z rastlinnej zhustlo to na hustu kasu ,asi tym mnozstvom kakaa.potom sa vyslahala normal slahacka a pridalo sa trochu tej parizskej kase kolko si chcela.nikdy sme neslahali parizsky krem,ale pridavali sme ho do hotovej vyslahanej slahacky.vlastne tym pridanim parizskej kase ta vyslahana slahacka este zpevnela.Kvietok

tak mi z toho vyplýva, že sa prevára asi len tá živočíšna, rastlinnú neprevárajú, alebo ak, tak riedia živočíšnu s rastlinnou, čož začnej ja. Vikica mne to tiež poradili, že keď je riedka, tak tam treba pomaly prišľahávať roztopenú ceru aj trochu kakaa alebo čokolády, a ono to krásne ztuhne. Ale vzdávam sa, ja to budem riediť. Tak vám všetkým ďakujem.Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Kvietok Slnko

no super lejdyk, to som získala nový pohľad na parížsku šľahačku, neviem, prečo som to vždy šľahala, budem to pridávať k vyšľahanej. Vďaka za tip, určite vyskúšam.Bozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama