prosim poradte mi
Pozrite si aj
Ovocie sa potiera alebo namáča do želatíny , nielenže sa potom leskne ale ani nezvetráva a nesuší sa .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Velka vdaka.Mohla by som sa Vas este spytat, ako si mam spravne pripravit zelatínu, pretoze s nou vobec nemam skusenosti.Ked nahodou peciem kolac robim si domacu zelatinu , ale ta vobec nie je leskla. Este raz velka vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja používam číru bezfarebnú a postupujem podľa návodu. Nemám vyhradený nejaký zvláštny typ podľa výrobcu .Ale nemám rada želatínu čo je vyslovene ako prášok , radšej používam takú čo je ako kryštáliky .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve dnes som urobila nasledovnú želatinu: Vytlačila som 1 citrón, podľa chuti cukor a asi 2 dcl vody + pol vrecka želatiny /biely sáčok červeným napísané potravinárska želatína a stojí asi 10-11 sk/ nechať cca 10 minút napučať a potom pomaličky zohrievať, nesmie variť, odstaviť a ešte vlažnou štetcom natieram umyté a osušené ovocie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velka vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám takýto recept
Glazované strapčeky hrozna
Suroviny:
1 strapec modrého,
1 strapec bieleho hrozna,
100 g práškového cukru,
šťavu z jedného citrónu, vodu.
Postup:
Hrozno rozdelíme na malé strapčeky po 3 až 4 bobule. Práškový cukor 100 g zmiešame s citrónovou šťavou z 1 citróna a 0,5 dl vody a dáme do hrnca. Varíme, až uvaríme svetlý karamel. Strapčeky namáčame do karamelu a necháme zaschnúť na mriežke, pod ktorú dáme papier na pečenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som tu nova a Vasa stranka sa mi velmi paci
.Chystam sa piect tortu ktora bude ozdobena cerstvym ovocim a neviem ako mam dosiahnut, aby sa ovocie nadherne lesklo. Ak nietko o niecom takom vie, prosim poradte mi. Voperd Vam dakujem .