reklama

prosim poradte mi


reklama

Som tu nova a Vasa stranka sa mi velmi paci Tlieskam Tlieskam .Chystam sa piect tortu ktora bude ozdobena cerstvym ovocim a neviem ako mam dosiahnut, aby sa ovocie nadherne lesklo. Ak nietko o niecom takom vie, prosim poradte mi. Voperd Vam dakujem .Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

Andy, Po, 19. 05. 2008 - 22:01

Ovocie sa potiera alebo namáča do želatíny , nielenže sa potom leskne ale ani nezvetráva a nesuší sa .

Velka vdaka.Mohla by som sa Vas este spytat, ako si mam spravne pripravit zelatínu, pretoze s nou vobec nemam skusenosti.Ked nahodou peciem kolac robim si domacu zelatinu , ale ta vobec nie je leskla. Este raz velka vdaka Kvietok

Andy, Ut, 20. 05. 2008 - 16:07

Ja používam číru bezfarebnú a postupujem podľa návodu. Nemám vyhradený nejaký zvláštny typ podľa výrobcu .Ale nemám rada želatínu čo je vyslovene ako prášok , radšej používam takú čo je ako kryštáliky .

Práve dnes som urobila nasledovnú želatinu: Vytlačila som 1 citrón, podľa chuti cukor a asi 2 dcl vody + pol vrecka želatiny /biely sáčok červeným napísané potravinárska želatína a stojí asi 10-11 sk/ nechať cca 10 minút napučať a potom pomaličky zohrievať, nesmie variť, odstaviť a ešte vlažnou štetcom natieram umyté a osušené ovocie.

fani, Pi, 23. 05. 2008 - 19:48

Mám takýto recept

Glazované strapčeky hrozna

Suroviny:
1 strapec modrého,
1 strapec bieleho hrozna,
100 g práškového cukru,
šťavu z jedného citrónu, vodu.

Postup:
Hrozno rozdelíme na malé strapčeky po 3 až 4 bobule. Práškový cukor 100 g zmiešame s citrónovou šťavou z 1 citróna a 0,5 dl vody a dáme do hrnca. Varíme, až uvaríme svetlý karamel. Strapčeky namáčame do karamelu a necháme zaschnúť na mriežke, pod ktorú dáme papier na pečenie.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama