reklama

Prosim o radu a postupy na zaujimavu a hlavne velku tortu pre oca na 50-tku

sons , 02. 06. 2010 - 08:35

reklama

Zdravim vsetkych odbornikov na pecenie:) Potrebujem pomoc a poradit.

Viem, ze je tu ohromne mnozstvo receptov a postupov, no cim viac ich citam, tym mam v tom vacsi zmatok :)

Lamem si hlavu aku tortu mam spravit pre oca na 50-tku. Poziadavka bola- velka torta. Uz raz sa mi podarilo so svokrou mu upiect obrovsku gitaru ktoru sme potom museli skladat koli prevozu. Hmatnik zvlast a telo zvlast potom sme to na mieste spojili:) Vsetci na nu spominaju a teraz ked otec bude mat 50-tku ocakavaju nieco v podobnom style. No opakovat sa mi nechce.

Otec ma rad jahody uvazovala som nad tortou pekne potiahnutu obalovacou hmotou, poschodovou oblozenu jahodami, pretoze na jahodu ako taku si netrufam :) No nie je to nic speci ako by nasi chceli, tak vas prosim o radu, napady a tak.

Dalej mam problem s odhadom vajec a mnozstva na korpus a hlavne recept :)
Neviem sa rozhodnut ci ma byt stvorcova alebo okruhla.

Nasla som tu fajn recept na falosny parizsky krem no neviem aka kobinacia sa k tomuto kremu hodi. Kremy nemusia byt jahodove staci ked ta torta bude mat nieco spolocne s jahodou :)

Dakujem moc za rady a postupy,pecenie nie je mojou domenou :)Chichocem sa

Pozrite si aj


reklama


reklama

Sausen, St, 02. 06. 2010 - 08:58

ahoj sons pre kolko ludi ma byt totra?mozno by stacilo spodny korpus velky obdlznik z 10 vajec,bohusov nastavovany piskot,najdes v receptoch cokoladovy a do toho parizsky krem z litra slahacky a do toho maslo,v tomto asi baby poradia lepsie v tych mnozstvach ja stale robim od oka a radsej viacej a potom priberam,lebo dojedame,chichi,do parizaku by si mohla mocit cerstve,alebo kompotove jahody v cokolade a vlozit medzi kremy z jednej a druhej strany platov a ak by si chcela jahodu{polozila by si ju na spodny korpus}podla mna by mohol byt zeleny s kvietkami a travickou,je veeelmi jednoducha upecies srdce mozes tiez bohusov piskot z 5vajec,alebo akykolkvek tiez moze byt coko,vanilka,alebo orieskovy do nho moze ist krem jahodovy z pol litra mlieka a jahodoveho pudingu,masla natrety jahodovym lekvarom tiez jahody v cokolade dovnutra,srdce potiahnes cervenou hmotou a urobis semienka zlte,ci cierne a ak mas listky vykrajovace tak zelene listky navrch..je to urcite jednoduchsie ako gitara ja som robila jahodu prvy krat a celkom sa mi zda,ze sa zadarilaChichocem sa,alebo urob 3poschodia bielej ci kremovej farby a obloz cerstvymi jahodami listky nechaj a ak by boli ribezle a drobne ovocie tiez so zelenymi stonkami v prstencoch dookola na svetlom podklade to vyzera efektne a elegantne,navch tiez taku kyticku jahohodovo-ovocnu,alebo pekne kvietkyÚsmevvela stastia a vsetko naj otcovipivo

sons, St, 02. 06. 2010 - 09:10

ludi bude 13, Zacina mi to byt jasnejsie :) Dakujem. Takze jahoda sa robi v tvare srdca, ze? potom sa to len obtiahne hmotou a spravia sa semienka a listky. No to by som mohla zvladnut :) Ked tak teraz rozmyslam mohla by byt dvojposchodova obdlznikova a jahoda by tvorila tretie poschodie. Nooo mozno s toho nieco bude :) Nejake lesne ovocie na vrch kombinacia s listkami a kvetinkami. Este si to nejak predstavit :)Ste zlate.

erika43, St, 02. 06. 2010 - 09:13

K faloš.parížskemu idú banány.Ak by to bola poschod.torta tak by som spodný robila s paríž.krémom,dalsí napr,jahodový....A odhad to musíš vedieť sama,kolko kilová torta má byť,aké plechy máš.Ja si každú tortu zvážim,mám zošiť kde si značím dôlež,veci,kolko korpusov,váha,plnenie.Slnko

sons, St, 02. 06. 2010 - 12:32

Ste skvele napisala som si to, nakreslila rozvrhla co kde a ako a mam uz napad :) Moooooooooc dakujem este si tu vyhladam najvhodnejsi recept na fondant a bude to super :)Váľam sa od smiechu po podlahe

aspon dufam :)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama