reklama

penová sa nepodarila


reklama

Prosím o radu šikovnejšie cukrárky, ja som len taká začiatočníčka ale tie vaše diela sú nádherné. Robila som penovú tortu na 1 bielok 7dkg cukor krupica, sušila som to 3hod.v teplovzd.rúre. Ked som to vybrala von tak sa mi to prilepilo na plech polámalo sa mi to a bolo to lepkavé kda som urobila chybu?

Pozrite si aj


reklama


reklama

ahoj, vinu si nespravila ty, ale asi tvoja rúra, lebo ja mám tiež teplovzdušnú a nepodarilo sa mi to v nej ešte ani raz, keď chcem robiť niečo podobné, tak to idem vždy k mojej mame, ona má rúru elekt. klasiku a v tej to vypadá ako úkážkovéBozkávam

MALA SI TO NA PEčIACOM PAPIERI? Ja som ju robila presne podľa návodu na týchto stránkach a bola super ale sušila som ju dlhšie ako ty. Skúšala som ju vždy tak, že som jednu vždy akoby podvihla.Aj ja som ju robila v trúbe teplovzdušnej, ale ku konci som nechala na dverách varešku aby bola pootvorenáSlnko

Mala som to na tom papieri ,ale koľko hod. to sušíte vy? Ešte som zabudla že rúra mala 100 stupne.Dakujem.

rozika, Ut, 26. 05. 2009 - 09:38

Ahoj Martina72,ja to robím už 17 rokov a vždy dávam na 1bielok 8dg kr.cukru a suším v el.rure na pečiacom papiery pri 120°C hodinu niekedy aj viac.Sušenie závisí aj od cukru.Sem -tam ten plát pozdvihnem a zospodu to poklopkám či je to už vysušené.ked je to už tvrdé tak vyberiem z rury.

lajla, Ut, 26. 05. 2009 - 12:41

Martina72 ja som robila minuli tyzden podla toho co je tu v receptoch 1bielok 7dkgcukru a bola fantasticka robila som to len na skusku cez tyzden z 10vajec a povim ti ze sa to zjedlo za jeden vecer.tiez som susila v teplovzdusnej rure cca 1hod.pri 110stupnov.vela stastiaSlnko Slnko Slnko Slnko

Ste zlaté dakujem za odpovede asi to ešte raz vyskúšam, len otázočka na lajlu ako dlho si to mixovala nad parou? ja som to trepala ručne.

Danka.S, So, 30. 05. 2009 - 11:01

Mne sa toto tiež raz tak podarilo, že sa to lámalo, a lepkalo, katastrofa, tak som to musela spraviť znovu, chyba bola v tom, že som to krátko šlahala nad parou, z tých lo vajec som šlahala len 20 minút, lebo to už bolo tuhé, ale je to málo, tak som to robila znovu a nad parou som šlahala z tých l0 vajec 45 minút, dodrž tento čas a spokojne ju vysušiš za 2 hodiny v teplovzdušnej rúre najprv na 100 stupnoch a po 10 minútach na 70 - 80 stupnoch, pretože ja mám tiež teplovzdušnú rúru, chyba je v čase šlahania nad parou. pa pa

Danka.S, So, 30. 05. 2009 - 11:01

Mne sa toto tiež raz tak podarilo, že sa to lámalo, a lepkalo, katastrofa, tak som to musela spraviť znovu, chyba bola v tom, že som to krátko šlahala nad parou, z tých lo vajec som šlahala len 20 minút, lebo to už bolo tuhé, ale je to málo, tak som to robila znovu a nad parou som šlahala z tých l0 vajec 45 minút, dodrž tento čas a spokojne ju vysušiš za 2 hodiny v teplovzdušnej rúre najprv na 100 stupnoch a po 10 minútach na 70 - 80 stupnoch, pretože ja mám tiež teplovzdušnú rúru, chyba je v čase šlahania nad parou. pa pa

Danka.S, So, 30. 05. 2009 - 11:01

Mne sa toto tiež raz tak podarilo, že sa to lámalo, a lepkalo, katastrofa, tak som to musela spraviť znovu, chyba bola v tom, že som to krátko šlahala nad parou, z tých lo vajec som šlahala len 20 minút, lebo to už bolo tuhé, ale je to málo, tak som to robila znovu a nad parou som šlahala z tých l0 vajec 45 minút, dodrž tento čas a spokojne ju vysušiš za 2 hodiny v teplovzdušnej rúre najprv na 100 stupnoch a po 10 minútach na 70 - 80 stupnoch, pretože ja mám tiež teplovzdušnú rúru, chyba je v čase šlahania nad parou. pa pa

sneh nad parov treba slahat 15 až 20 minut a potom sušit na medzi dverce na rure daj papečkuSlnko Slnko Slnko

Benja1, Ut, 26. 05. 2009 - 21:38

http://jakodoma.webgarden.cz/
Když suším pěnový dort nebo pěnovou hmotu, nastavím teplotu na 90-100 stupnů 2 hod a pak těsto nechám v uzavřené troubě až do samého vychladnutí. Suším na pečícím papíru.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama