prosim o pomoc
Pozrite si aj
Ja robím dobošku takto:
5OO g hladkej múky
250 g výberovej múky
100 g palmarínu
300 g práškového cukru
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1,5 dcl mlieka
Všetko spolu zmiešam cesto rozdelím na 5 častí, vyvaľkám a dám na veľký, vymastený plech upiecť. Naplním plnkou a zaťažím, kým nezmäkne. Plnku robím tak: Z
1 l mlieka, 2 vanilky a 10 lyžíc hladkej múky uvarím hustú kašu a dám vychladnúť. Medzitým si vymiešam 300 g práškového cukru, 250 g palmarínu a 2 pol.lyžice kakaa. Spojím s vychladnutou kašou a naplním pláty.
Nám veľmi chutí a aj ho rada robím, lebo ten koláč je na pohľad pekný, keď sa narežú tenké obdĺžniky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chces moj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja na velku obdlžníkovu tortu dávam 30 vajec.6 plátov po 5 vajíčok.5 bielkov vyšlahám s 5lyžicamy kr.cukru potom pridám žltky a 5 lyžíc polohrubej muky,na plech dám papier,rozotriem cesto a upečiem.Do dobošky nedávam pr.do pečiva.To pečiem na najvatšom plechu.Dufam že som pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
4vajcia, 4PL práškového cukru, 2 PL hladká múka, 2PL polohrubá múka, 4PL oleja, 4PL vody, pol balíka prášku do pečiva.
Bielka vyšľahať do tuha, pridať práškový cukor, potom postupne žĺtka, vodu a olej, odstaviť mixér, a pridať múku a prášok do pečiva, zľahka premiešať.
Cesto rozdeliť na dve plechy na mastný papier. Upeicť pri 180°C.
Na koláč pečiem 8 tenkých ciest, na tortu 10 tenkých ciest.
PLNKA: 6 vajec, 350g kr. cukor, 2 vanilkové cukre, 2PL kakao, 200g varovej čokolády.
Všetko nad paru, šľahať (miešať) tak 20 minút, nechať vychladnúť a zmiešať s 500g mäkkého masla.
Pri torte treba plnku dať z 1 a pol dávky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vyskusam potom dam vediet ako to dopadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám recept odpísaný od Bohuša a každý si ho pochvaľuje. Cesto: 7 vajec, 200g pol.múka, 200g pr. cukor, 1van.cukor, šťava z citrona. Z jednej dávky vyjdu 2-3 pláty. Na korpus potrebujeme 6-8 tenkých platov. Krém: 6vajec, 300g kr. cukor, 150-200g čokolády, 2PL kakaa - všetko spolu variť nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešať s 500g hery( margarínu). Plnky je dosť na 5placiek. Potom sa len oblizujeme- dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem tretinka ten vyzear dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takto robim ja, ale je to skor na okruhlu tortu, ale je vynikajuca, zo starej kucharky
DOBOSOVA TORTA
- 8 zltok
- 10 dkg prask.cukor
- spolu vyslahat a pridat
- 20 dkg hrubej muky
- a 8 bielko s 8 dkg prask cukor
- upiect vo vymastenej, pomucenej forme 6 platov na
150C/5-10’
plnka:
- 5 vajec
- 20 dkg prask. Cukor
- 10 dkg varovej cokolady
- slahat nad parou do husteho kremu
- po vychladnuti pridat 20 dkg masla
- a 1 PL mlete orechy (mandle) a vyslahat hladky krem
Karamel:
Do skaramelizovaného krupicového cukru, pred samým koncom pridám trocha oleja, vylejem na cesto ktoré mám na pracovnej doske a rozkrájam. Keď vychladne, položím na tortu a dozdobým
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chcela by som len poprosit o radu lebo vobec sa mi nedaria dobosove platy mozno mam aj zly recept ale proste ich nikdy nemam take tenke prosim poslite mi niaky overeny recept na dobosky ci uz na korpus alebo na krem dakujem