reklama

prosim ako na karamel ??


reklama

Prosim Vas uz dva dni sa trapim s cukrom a kramelom.

Prvy krat som ho robila - cukor, po rozpusteni a upaleni smotana ale ked som tam vliala smotanu , zostali velke hrce karamelu a nedalo sa mi to ani dlhym miesanim ropustit.

Dnes som skusala znova ale inak, do upaleneho cukru, zaliateho vodou, som vliala mlieko s vmiesanym Zlatym klasom.
Zostalo mi to tekute,citim prach zo Zlateho klasu, cakala som ze to bude vyzerat ako puding, ale bala som sa ze to dlhsim miesanim spalim.
A
ko to ma prosim vyzerat ako pudning ???

A ako vlastne zistim ci mam karamel spravne upaleny a nie prepaleny ?

Prosim kto viete napiste mi podrobne postup, uz si neviem dat s tym rady

Dakujem vopred za vsetky Vase rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

Rebeka7, Pi, 10. 07. 2009 - 20:12

Podľa toho, čo píšeš chceš asi uvariť karamelový krém, tak ak áno ja to robím takto: Do hrnca si nasypem 300 g kryštálového cukru a rozpustím na karamel. Karamel zalievam 1 litrom plnotučného mlieka. Nechávam ho tak pekne do hneda aby bola výrazná chuť (kým nie je pekne zlatohnedý) a keď tam nalejem to mleko riadne to "zarachotí" ale po pár minútkach miešania sa pekne rozpustí, potom vmiešam 3 zlaté klasy (rozrobené v troche mlieka) a uvarím hustý puding...Je to vlastne krém od Ariell, len v karamelovej verzii...A na tvoju otázku ako páliť karamel, tak to musíš odhadnúť. Hneď ako začne tmavnúť treba liať mlieko...Prepálený karamel smrdí a dymí sa z neho...Chichocem sa A ešte niečo, keď vlejem mlieko, nechám to chvíľku tak, nemiešam hneď, lebo to urobí tie hrče. Nalejem, rýchlo stiahnem plyn a ten karamel sa v tom studenom mlieku vyduje od dna a rosype na malinké kúsky a preto sa dobre rozpustí...Snáď som trochu pomohla

veva, Pi, 10. 07. 2009 - 20:25

Ja neviem kde robím chybu.Niekedy mám karamelový puding pekný a inokedy sa mi zase zrazí.Uplne mi puding zostane taký ako ked sa zrazí maslový krém.Robím takým postupom ako písala Rebeka7

adamira, Pi, 10. 07. 2009 - 20:28

Rebeka7 dakujem velmi pekne, jasne ze pomohla, super návod !!!!

Ano chcem uvarit karamelovy krem,takze som to pokaslala, mam to nedorobene..., lebo z toho mojeho nie je puding.

Dufam ze ked to znova dam na ohen nepokazim to...

DAKUJEM velmi pekne za radu Rebeka !!

no ak ti to pomôže, ja najnovšie robievam takto: do dvoch dcl vody dám 150g kryštálového sukru,prevarím, v 1 dcl vody rozmiešam karamelový puding a keď cukrová voda vrie, vlejem puding a uvarím. Po vychladnutí vmiešam maslo alebo margarín a jeto. Je výborný ako doma upálený Chichocem sa

adamira, Pi, 10. 07. 2009 - 20:38

1mimulilinka, dakujem urcite to vyskusam, snad mi to vyde
Vdaka

na tom nemáš čo pokaziť, a nemusíš sa báť, že sa ti to spáli Chichocem sa . Robievala som ho tiež normálne, že som pálila cukor ale toto je rýchlejšie a podarí sa vždy. Tak veľa zdaru Úsmev

adamira, Pi, 10. 07. 2009 - 22:00

1mimulilinka
veru s tym karamelom to vzdavam , tolko som toho pokazila az az ...
Urcite to vyskusam, len este prosim Ta kolko davas masla? DAKUJEM!!!

na tú dávku čo som ti napísala, jedno 250 g, pokiaľ chceš viacej tak zdvoj alebo stroj dávku,podľa toho koľko toho potrebuješ, takto robievam aj kakaový vanilkový, jahodový alebo aj banánový krém, vlastne aké existujú pudingy, tak také s a dajú takto spraviť a ešte ak máš ovocný môžeš tam šupnúť aj ovocie a je to potom ešte viac mňamky. TAk sa ti to hádam podarí Bozkávam Slnko Kvietok

adamira, So, 11. 07. 2009 - 23:26

No teda super!!Uz sa tesim budem skusat dakujem 1mimulilinka.
A DAKUJEM ze mi tak ochotne poradis!!!!

NIe je za čo aj mne na začiatku veľmi poradili dievčatá čo sú tu už dlhšie, a aj ja sa rada podelím o svoje skúsenosti Veľký úsmevBozkávam

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama