Prosba o netradičnú radu...
Pozrite si aj
No ja ti poradim...!!! ja ich mam zasa take tvrde, ako kamen, trva asi rok(dva), kym zmaknu.... keby som tie hviezdy pouzila ako japonske bojove hviezdice, mohla by som s nimi zabijat...
Musim si ale vyhladat recept, z hlavy to neviem.... potom ti ho sem hodim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre, ten tvoj recept využijem nabudúce, ale čo s tou Svätou rodinou??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Svatu rodinu by som na chvilku dala do mikrovlnky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katka RF z chuti som sa zasmiala. To bola dobrá odpoveď.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vám sa to smeje a čo ja?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No svätá rodina si zaslúži najväščiu úctu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mala by si zmeniť recept a mäkké medovníčky popapať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
janka mohla by si dat recept na tvoje medovnicky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, 1 kg hladkej múky, 400 g práškového cukru, 400 g medu, 4 stredne veľké vajíčka, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 3 lyžice medovníkového korenia - všetko spracujeme. Ja nechávam aj dva týždne odležať. Pečiem na plechu vymastenom Cerou. Vydaria sa mi vždy. (len sú za dva dni mäkké)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka,to cesto na tie medovnicky,treba nechat odlezat dva tyzdne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie, nie to len ja si tak dávam. Stačí aj deň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka zveziem sa popri tebe,ja mám tiež mäkké medovníky,menila som aj recepty,všetky sú u mňa mäkké,tiež by pomohol dobrý recept,no mám aj ďalší problém pri pečení sa mi na veľkých tvaroch robia vypuklé hrče,viete poradiť aj mne?Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Musíš vyvaľkať na rovnakú hrúbku, ale aj mne sa sem-tam tiež robia, ale keď sa upečú, klesne to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to riesim tak, ze na upecene pernicky dam papier a jednoducho na par minut ich zatazim nejakou doskou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cesto po spracovaní treba poriadne otrepať s každej strany o dosku, aby bubliny vyfučali. Inak bubliny sa robia aj v tedy, keď je v ceste veľa sódy bikarbóny,dávať do cesta radšej manej a cesto rovnomerne pred vykrajovaním medovníčkov vyvaľkať.Ak sa aj napriek tomu urobia bublinky, po vytiahnutí z rúry ich treba prepichnúť špendlíkom aby vzduch vyfučal a jemne rukou stlačiť.Takéto medovníčky potom radšej zalievam celé polevou. Janka, zdá sa mi, že na kilo múky máš v recepte veľa cukru a medu. Ja dávam na kilo múky 240 g medu a 320 g cukru a dávam aj 120 g tuku / Hera, Palmarín a pod./Mám ich primerané, nelámu sa a môžem robiť aj 3D medovníčky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ale ja nedávam tuk, tak to asi preto. A sú chutnejšie, deťom chutia také sladké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja viem Janka, že sú lepšie sladké a na jedenie musia byť výborné.Ja len uvažujem, či to nerobí náhodou ten cukor. Stále nad tým rozmýšľam a neviem , kde môže byť chyba.Skúšala si aj iný recept?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve dnes sme sa so sestrou rozprávali a zistili sme, že tu mám v izbe strašne vlhko - od toho tie perníky zmäkli. Hneď som ich presťahovala inde -tak uvidím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to je jasné!Vlhko medovníkom nerobí dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No keď chceš papať, tak je to dobré
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja roky robím na vianočný stromček medovníky aj z dvojitej dávky /2 kg múky/ sú dobré,hneď mäkké,len som mala problém,že sa mi niektorý podaril tenší ,alebo hrubší a potom to aj tak v rúre vyzeralo,jeden upečený,a druhý ešte nie tak som si dala na kraj cesta pri valkaní pletacie ihlice rovnakej hrúbky a po nich idem válkom a je po probléme a robím to tak aj pri lineckom ceste a všetky keksy a medovníky sú rovnako hrubé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak toto by ma nenapadlo, super nápad...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mam recept od svokry a som s ním velmi spokojná.Nie je ani velmi mäký ani velmi tvrdý.1/2 kg hl. múky 8dkg palmarin 10dkg práš.cukru 1 kav. lyžička soda bikarbona 2 vajíčka 2 lyžice medu a troška pomletého anízu s klinčekami.Dobre vypracovať.Vyvalkať na 1 cm hrúbku a vykrajovať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte chcem sa ešte opytat pri akej teplote a ako dlho ich pečiete mam elektricku ruru lebo mam problem aj pri lineckych kolieskach neviem či ich tam necham dlho lebo su aj po zlepeni tvrde
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pečiem pri 200 stupňoch tak 10 minút. A linecké tiež.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Potrebovala by som poradiť. Väčšinou sa tu žienky pýtate, ako dosiahnuť, aby medovníčky zmäkli.. Ja mám však opačný problém. Ako dosiahnuť, aby stvrdli??
Vec sa má takto, ja mám super recept, medovníčky sa mi vždy vydaria aj zmäknú, ale to je dobré len pri menších kúskoch. Robila som "Svätú rodinu" a to je omnoho väčšie, teraz to mám strašne mäkké a láme sa mi to, aj poleva mi na tom puká, keď to chytím do ruky. Chcela som si to na Vianoce vystaviť na stojato, ale asi to nepôjde. Poradí niekto?