prosba
Pozrite si aj
ak mas na mysli takuto tak tu je recept vela zdaru pri tvorbe
podľa toho koľko si dáte cukru tak na to ide polovica mletých orechov. Musia byť suché. Kúsok stuženého tuku sa dá do kastrola. Potom pridáte kryštálový cukor upáliť za stáleho miešania do hneda na karamel. Potom vsypať orechy a zamiešať. Pozor je to veľmi horúce. Hneď vyliať na vymastený plech stuženým tukom. Tukom pomastiť aj valček a rozvaľkať karamel. Rýchlo vykrajovať tvary (pásiky alebo podľa šablóny) a tie potom poukladáte na inú vymastenú plochu a necháte stvrdnúť. Treba si nechať zapnutú rúru aby ste zvyšok griláže mohli opäť zohriať. Treba pracovať špachtľou a opatrne a všetko dostatočne mastiť tukom. Zohriate znovu rozvaľkať a pokračovať ďalej. Diely sa lepia cukrom rozpusteným na karamel na panvici. Na vrch torty sa musí dať základ z griláže (koliečko)aby sa tvary mohli lepiť (oblúčiky, veže....)Je to veľmi pracné treba ostré nože možno preto sa to tak často nepoužíva. Treba veľa praxe, tak skúšajte.
Vložil(a) babka, 20. November 2008 - 20:00
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim vas o recept na grilazovu tortu dakujem