reklama

Pravý marcipán - na potahovanie


reklama

Dievcata a Bohus, mate niekto skusenosti s pravym marcipanom? da sa s nim potahovat? Znamej mam piect tortu a namiesto K2 jej predali zrejme pravy marcipan. Jednak stalo kilo vysse 300,-, po druhe je to zlte a vobec neviem, ci je dost elasticky na potahovanie.Ak viete, prosim poradte mi. Dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

ivkahru, St, 02. 07. 2008 - 18:31

Katka bohuzial Ti neviem poradit. vzhladom na to ze je dost drahy este som s nim nerobila. ale neda mi nereagovat na oslovenie ktore si pouzila Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe je bombove Tlieskam Tlieskam Chichocem sa

erika.t, Št, 03. 07. 2008 - 07:11

Katka ja robim s pravim marcipanom ale robim si ho sama doma mne sa s nim robi velmi dobre nevyhodou je jeho žlta farba preto ho farbim valkam ho vždy medzi foliami a pomocou folie ho aj prenasam na tortu prajem ti aby sa ti torticka vydarilaSlnko

KatkaRF, Št, 03. 07. 2008 - 08:29

Erika, doma robeny marcipan aj ja poznam, viem co s nim mozem a nemozem robit, ale ten je falosny. Do praveho vobec netusim ake ingrediencie davaju, v akom pomere a ako sa to bude chovat pri potahovani. Ta znama toto mi doniesla na potahovanie a ja by som nerada kvoli tomu pokazila celu tortu...

Evina, Št, 03. 07. 2008 - 09:03

Katka,pravym marcipanom sa da torta potahovať,ale si ho musiš rozvaľkať medzi foliami na hrubšie,výhoda je,že ked sa ti pretrhne tak si doložiš kusok marcipanu a da sa pekne dohladť.Dobry je na tvarovanie ovocia.

Katka, a co keby pre Tvoju istotu a jej spokojnost potiahla tortu K2, ktoru si kupis alebo mas alebo budes potahovat tortu s hmotou, na ktoru si zvyknuta a tu jej, jej vratis alebo si ju nechas(jednoducho ju nahradis niecim osvedcenym - vykompenzujes)Ber to ako len alternativny navrh. Ked to normalne odvovodnis nie je dovod Ta potom podozrievala, ze chces niekoho oklamat, pretoze kto nepecie, ten nevie.

erika.t, Št, 03. 07. 2008 - 10:05

Katka ja robim pravi marcipan z manli
nie falošny ako vravi aj Evina ked sa ti roztrhe da sa doložiť a pekne sa ti vyhladi

adika, Št, 03. 07. 2008 - 10:05

Ja by som ti poradila to iste,urcite by som sa nepustala do niecoho na ostro co nemam odskusane,jednoducho sa s nou skus dohodnut,tak to budes mat bez stresovÚsmev Úsmev Úsmev

viera, Št, 03. 07. 2008 - 15:47

Katuš, držím ti palec, ale ako ťa poznám, určite ti bombovo vyjde...a všetci si oči vyočia a prsty pooblizujú...Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

KatkaRF, Pi, 04. 07. 2008 - 21:28

Dakujem vam vsetkym za rady, uz to mam za sebou, prave teraz si ju boli zobrat. Nakoniec som sa rozhodla, ze predsa budem potahovat s tym pravym marcipanom, co doniesli. Raz to treba vyskusat! Váľam sa od smiechu po podlahe Na podiv, robi sa s nim perfektne. Hadam este lepsie, ako s K2...

erika.t, So, 05. 07. 2008 - 07:36

Katka gratulujem posli fotku ja som s marcipanom tiez spokojna akurat ta farba je nevyhoda Slnko

KatkaRF, So, 05. 07. 2008 - 11:31

Samozrejme, ze odfotila Veľký úsmev len teraz to sem nemozem hodit, syn nieco instaluje na pocitaci.
Erika, este negratuluj, este si to nevidela...Chichocem sa Ty si pisala, ze robis doma pravy mandlovy marcipan. To by ma celkom zaujimalo. Ak to nie je tajomstvo, nemohla by si nam prezradit ten recept?

Evina, So, 05. 07. 2008 - 19:06

250 gr práškový cukor,250 gr olúpaných , jemno pomletých mandlí 2 bielka -vypracovať

zlatat, Pi, 27. 11. 2009 - 17:27

Ja bielka nedávam - bojím sa salmonely Chichocem sa ale namiesto nich dám troška vody a potom hmotu robím s namočenými rukami dovtedy, kým nie je vláčna a modelovateľná.
A je to nenormálna dobrota - naši sa idú za nim pozabíjať Veľký úsmev

KatkaRF, So, 05. 07. 2008 - 20:01

To je vsetko?!Váľam sa od smiechu po podlahe Som cakala nejake cukrarske tajomstvo... Chichocem sa
A aj vydrzi byt tak dlho makky, ako kupovany?

Eva610, So, 05. 07. 2008 - 22:38

ahoj,pravý marcipán je elasticky a veľmi dobre ohybný je lepši ako modelovacia hmota,ta rýchlo tvrdne ale marcipán nie,marcipán-pravý ma byt bielej až žldkastej farby musí obsahovať mandle držim palce pri výrobe torty určite sa podari marcipán je dobre ohybný veľa šťastiaMrkám Tlieskam Slnko Torta

KatkaRF, Ne, 06. 07. 2008 - 06:54

Predpokladam, ze mandle treba osupat... lenze, ak ich obaris horucou vodou, uz budu nasiaknute a makke, co sa nebude dat pomliet uplne na jemno... alebo existuje aj iny sposob ako osupat mandle?Váľam sa od smiechu po podlahe
Evka, mohla by si mi dat presny postup? Ten pravy marcipan ma dost nadchol, chcela by som to vyskusat. Bozkávam

erika.t, Ne, 06. 07. 2008 - 09:54

ahoj Katka torta bola krasna Slnko ja robim marcipan takto 250g mandlí 250g praškoveho cukru 1 lyžička citronovej šťavy 2 bielka a trochu mandlovej aromy mandle melem spolu s cukrom potom sa tak nelepia a všetko spolu vypracujem mandle kupujem už blanširovane v Tesku alebo v Metre
a ešte mandle meliem v mixery potom su uplne na prach
a este to aj zvyknem preosiat

KatkaRF, Ne, 06. 07. 2008 - 12:03

Erika, dakujem ti za radu, skusim to. Potom budem referovat, co z toho vzniklo...Chichocem sa

zlatat, Ne, 21. 09. 2008 - 15:28

Tie bielka sa tam len tak šmaria, alebo sa z nich spraví sneh?

Pati, Št, 24. 07. 2008 - 19:34

Erika, ďakujem aj ja. Skúsim ho tiež, len musím kúpiť tie blanšírované mandle.

yeany, Pi, 12. 09. 2008 - 09:55

Ahojte, potvrdim len tolko ze som tento "pravy marcipan" doma robeny skusila Slnko a je uplne perfektny... Áno Chutny a dobre sa mi s nim aj pracuje. Dokonca tato si rozkazal spravit z neho trubicku a po troske si z nej vzdy odkrajuje Chichocem sa velmi je na marcipan a rozdiel by asi ani nezbadal (keby ze mu to neprezradim, ze je doma robeny) Tlieskam

zlatat, Ne, 21. 09. 2008 - 15:14

Ahojte dievčatá, chcem sa vás spýtať, či by som na výrobu pravého marcipánu mohla použiť mandľovú pastu ... doniesla mi ju sestra z Nemecka, je v pohári a občas z nej robím mandľové mlieko.

Nikdy som s marcipánom nepracovala ale vaše krásne výtvory ma donútili k tomu, aby som to vyskúšala. Váľam sa od smiechu po podlahe DOteraz som robila len také klasické, úplne obačajné torty, poliate čokoládovou polevou a ozdobené, no normálne som na marcipán dostala chuť. Vyplazený jazyk
Problém mám ale taký, že mám doma 2 alergikov na mlieko, takže falošný marcipán u nás nepripadá do úvahy, ale ten pravý marcipán by mohli aj oni.

MITA, Pi, 03. 10. 2008 - 19:11

AHOJTE DIEVCATA.JA SOM V TOMTO OBORE UPLNY NOVACIK A PRED VAMI- KLOBUK DOLE.TAK TROCHU FUSUJEM DO PECENIA A POTROBOVALA BY SOM PORADITHambím sa.AKO MAM POTIAHNUT TORTU-AUTO,ABY TO BOLO TAKE KRASNE,AKO Z JEDNEHO KUSA,NO AKO VASE.MARCIPAN SI ROBIM,ALE POTAHOVALA SOM LEN ROVNE PLOCHY.NEVIEM AKO NA OBLUKY,ABY SA MI TO NEKRCILO,NETRHALO-NO BOLO TO KRASNE.DAKUJEMÚsmev

zlatat, Št, 09. 10. 2008 - 19:23

Mita,tak to by zaujímalo aj mňa. Totiž ja som taká hrdinka, že hneď na prvý pokus chcem spraviť traktor. Chichocem sa No absolútne netuším, ako ho budem poťahovať. Prekvapenie V živote som s marcipánom nerobila ale tak ma to láka, že to jednoducho musím skúsiť. Objednala som si pravý marcipán, lebo moji chlapi nesmú mlieko, tak dúfam, že sa mi to vydarí. Ale tie oblúky netuším ako budem poťahovať.

Ozaj, ešte sa chcem spýtať, čím vyhladzujete marcipán?

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o recept na poťahovanie torty alebo recept na K2. Ďakujem
Úsmev Objímam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama