Potrebovala by som recepty
Pozrite si aj
tak to asi len take jak vianocne, ze linecke, tu na stranke vela ludi skusalo maizenove kolaciky nanmiesto lineckych, pozri recepty. proste asi len tie co sa pecu na vianoce a nedavaju sa do chladnicky. sak ake ine.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, sprav napr. linecké orechové rezy, žĺtkové, parížske kokosové,dvojfarebné kocky, kokosovo - žĺtkové rezy, napíš mi na aké nemáš recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za pomoc na tie linecké orechové rezy som zvedavá, inač ide o 2000ks a budem robiť aj krémove .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ježe kokosové, punčové, ruské rezy, a plnky šľahané nad parou vydržia a nekazia sa, snehové pečivo plnené čokoplnkou, máš tu plno receptov neboj zvládneš. Nakoniec si nechaj plnky pudingové tie sa kazia rýchlejšie, ale veď je zima ak bývaš na byte a máš balkón dá sa, ak v dome, vypni kúrenie v jednej izbe a jeto. Držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňa ešte napadolopitý Izidor, žerbó, perník
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
plnky nad parou sa kazia rychlejsie,pretoze su tam vajicka,co by som vobec nedoporucovala na svadbu,potom su plnky maslove,lebo maslo tiez skorej podlieha skaze a nie je pravda ze sa pudingove kazia rychlejsie,ved do kazdej pudingovej ide tuk napr.Palmarin a jemu blizky.... alebo maslo,ale na svadbu sa hodia kolaciky plnene plnkou bez masla,lebo velmi dlho vydrzia a linecke sa daju plnit nielen dzemom,ale aj plnkou bez masla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lia51 to mas odkial ze sa kazia rychlejsie ja peciem uz dost dlho a robim plnky len nad parou ked na nejaku vacsiu udalost a neviem o tom ze by sa niekomu pokazili kolaciky alebo torty skor tie pudingove s mliekom maju kratsiu vydrz.Plnka nad parou vydrzi v pohode tyzden a cez zimu i viac.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Salenka,no vies moja volaco sa na mna asi v skole a praxi cukrarskej aj nalepilo,ja osobne ani moja dcera,nad parou slahany krem by sme si nikdy nedovolili, pretoze tam sa vajicka az tak tepelne nespracuju,a hrozi salmoneloza,co v dnesnej dobe je dost casty jav,to by sme potom nesmeli mat zivnost,;-prajem krasny vecer a nech sa dari,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som tiež za varená z vajíčok vydrží dlho, ale niekto varí aj z muky a tie su háklivé, ja by som odporučala laskonky,tortičky plnenédžemom poliate čok. a na vrch možeš dať margarétu z marcipánu oplatky plnené karamelom a je ich veľa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lenže hygiena to berie inak, robím v kuchyni a tiež používame melanž, zemiaky nám zakázali používať, posielaju polotovar ktorý smrdí viac ako surový zemiak ,proste hygiena má príkazy berieme to tak a pozor salmonela je na škrupinke to mám od hygieničky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano salmonela je na škrupinke a v tepelne dostatočne nespracovanom bielku zato býva často v žemlovkách. odtial sa rýchlo dostane hoci kde pracovala som v kuchyni zažila som to dlho sme nechápali ako kde a prečo ale od vtedy ked niekomu niečo pečiem vždy mi to príde na myseľ aj ked varím niečo s vajíčkami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to áno treba biť opatrny, hlavne ked sa robí na svadbu kde je veľa ľudía malé deti, moja dcera mala salmonelu aj z mlieka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
možno krém šľahaný nad parou vydrží dlhšie, ale skôr podľahne nákaze akou je salmonela, kedže nie je tak dobre tepelne spracovaný a preto nie je dobré ho používať do koláčov pre také množstvo ľudí, leda tak pre svoju potrebu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pamätám si však že raz som robila tortu ktorú brali do Nemecka bola plnená maslom a pudingom zo zlatého klasu a ked mi povedali že ju jedli až na piaty den skoro som odpadla a že bola výborná bolo to v máji neviem či ma oklamali
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež ked niekedy beru tortu na svadbu už vo štvrtok tak mám brucha bolenie či sa dačo neudeje či neskysne krém či oni budu tortu dobre skladovať a potom možu povedať na mna no nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si neviem ani predstavit,že by som niekomu na svatbu napiekla samé suché.Odo mna každý žiada dobré domáce,maslové,nie margarínové rezy.Plním plnkami varenými nad parou,pudinkovou plním len venčeky a medové rezy,ale takou ako do medového kremeša so žltkami.Keby sme sa mali bát stále salmonely to by sme ani doma nemohli používat vajíčka,lebo salmonela može byt aj na škupine.Apredsa ked robim krem nad parou tak miešam tak dlho,aby sa krém prevaril,nie len zohrial.Na vačšiu svadbu sa robí aj 25-30druhov zákuskov,tak si fakt neviem predstavit svadobné zákusky bez dobrých plnených rezov.Tot moja skusenost z 30-roč.pečenia aj ked nie som vyučená cukrárka vycvičil ma život a moji známi.Ale kolko ludí tolko chutí tak so mnou nemusí každý suhlasit.Zo nám všetkým želám,aby nám nikdy nijaká plnka neskysla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alenka,ved tu nejde ze na svadbu iba suche kolaciky,ved aj my sme doteraz piekli,teraz iba torty,lebo ich mavame dost,ale...je to preto ze nad paru sa vajicka tak neuvaria ako ked ich varis aspon10minut alebo pecies,tam je to riziko,ved do kremu z kremoveho prasku ide tuku v pomere1:1,a ak sme plnili venceky tak tam neislo tolko tuku do kremu ako do torty a rezov,to je taka pudingova viac plnka,takze to je zasa moja skusenost z cukrarskej vyroby a troska dlhsej praxe,ja viem ,ze tento krem je dobry na chut toto su zasa moje skusenosti a nevnucujem tiez nikomu
,zelam krasny den
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Potrebovala by som recepty na take svadobné zákusky,ktoré nemusia byť v chladničke,lebo mám velkú objednávku a nemám toľko miesta v chladničke.Dakujem za pomoc.
