Potahovanie torty
Pozrite si aj
hrubka hmoty by mala mat aspon 3 - 4 mm lebo potom sa to trha a neda sa to redukovat na bokoch a rohoch a najlepsie je na rozvalkanu hmotu polozit mikrotenovy sacok a tak natocit a preniest na tortu aj ked otlacas nejaky vzor nesmie to byt tenke neviem ci ti tymto pomozem ale nech sa ti podari a rozmer hmoty musi byt a dost vacsi ako torta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spagi ved ty si šikulka , robíš krásne torty a ani som si veru nevšimla, že by si ich mala niekedy zle potiahnuté. Ja používam K2 a musí byť vyvaľkané na 2 mm (teda ja tak robím) a musí byť väčší a potom to obkrojím. Ináč ked dívam tie videa, tak sa mi to zdá jednoduché, a ked to idem vyskúšať, tak ma niekedy čerti berú
. Ináč tie patchworkové vzory sa aj mne veľmi páčia (už mam aj otláčatko) ale stále nemám odvahu to vyskúšať. Lebo ako aj ty píšeš, bojím sa toho, že pri prenesení na tortu to celé pokazím, tým uhládzaním. Tak som zveda, čo nám niekto poradí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj šikulky, no dnes som robila prvý krát odtlačok so silikonovou podložkou. Robila som tak,že som vyvaľkala na doske marcipán na asi 8 mm a potom som ho dovaľkala na podložke približne na 5 mm a rukami preniesla na tortu. Málinečko sa mi vzor na jednej str. natiahol ale ani to nevidno a opatrne som nadvihovala a jemnúčko potľapkávala aby sa "usadil" na torte. Robila som s marcipánom. Já si myslím, že nie je správna hustota materiálu keď sa moc naťahoval vzor ( treba hustejší )a hrúbka pri tomto "vzorovom" poťahu musí byť predsa rhubšia, lebo vzor nebude pekný a bude presvitať krém ak je inej farby ako farba poťahovej hmoty. Neviem či Vám trošku pomôžem, ale možno a Spagi pozývam Ťa na "školenie"
ku mne na Hornú Oravu. Zober si aj lyže. Dnes nasnežilo dosť hojne.
Už si zbalená? Čakáme Ťa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ach Lienocka..... Ako sa Ti valkalo na tej podlozke? Asi si musela riadne podsypat... Ja som to robila opacne - vyvalkala som a podlozku som odtlacila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Spagi, tieto dni som zavalena robotou az teraz mam trosku casu. Na podlozka sem to len dovalkala. Sla som jemne od stredu ku okrajom podlozky. Nepodsypavala som nicim. Nesmies na valcek pritlacat vela, ale viac krat ale pocukrovat povrchu aby sa ti neprilepil valcek a nevytiahla si vzor dva krat nebolo by to pekne. Ale ved aj tak sa da ako si Ty a vies ze ma to ani nenapadlo? Asi to bude aj jednoduchsie lebo Ty vlastne "neprevracas"potah.hmotu. Teraz idem piect pre svokru aj to vyskusam ako si ty. Spagi vies aj ja sa sama ucim na svojich chybach, kolko krat mam vsetkeho dost. Nemam tu nikoho kto by mi poradil az teraz Vas takto na dialku, ale je to omnoho lepsie aspon sa mas komu "vyzalovat" a ma Ti kto poradit. Lahsie sa mi zdaju tieto dni ked som tu s Vami a niekedy aj noci. Tak sa cudujem nasej predavacke ktora predava tieto cukr,pomocky, neporadi ona nema s tym skusenosti a pritom je vyucena cukrarka. Niekedy sa naschval spytam neaku blbost,aby som si ju overila ale vzdy odpovie venie nemam skusenost a tak. pritom k nej chodia jej byvaly ucitelia ... robi to len aby mala zarobok. Tak som skutocne rada, ze som tu s Vami. A ties sa tesim z niecoho co sa mi podari. tak aj ja sa spolu tesim s Tebou. papa Vypadol mi notebook som na synovom a on ma cudnu klavesnicu.Tak pardon za chyby
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
AHOJ ja marcipan po rozgulani davam na torty tak ze to natocim na valok co sa gula cesto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babulky a kolko hmoty vam ostane nazvys? V tych videach je to riadny kus a rukou hmotu odtahuju od torty a druhou zase prihladzuju. Aj vy to tak robite? Budem robit tortu vo forme s priemerom 26cm, potahovat K2. Zalezi mi na tom aby bola vazne pekna. Odporucate vyvalkat cele kilo K2?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neboj sa rozvalkat ked aj cele kilo ved to co ti zostane zmiesis das do mikroten. sacka a pouzijes na druhy krat,no musis to aj ty robit tak ako vidis na videu a este taka mala rada ked si netrufas na ostro vyskusaj to na otocenom hrnci hore dnom hmotu znovu zmiesis a nic sa nedeje,len daj na rozvalkane sacok aby sa ti to nezlepilo a natoc na valcek na cesto a bezbecne prenes na tortu skusaj a ukaz vyskedok nech sa podari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spagi ja to valkam na hrubku 3mm a prenasam na rukach ,ziadny valcek nepouzivam,a na taku tortu pouzijem asi 750g.Si ma zaskocila ,ty taka od
bornicka potrebujes poradit?Myslim ,ze to ty musis ucit nas
a ano aj ja to tak robim opatrne odtahujem a prihladzujem,ak to budes mat tenke moze sa to trhat ,tak radsej nesetri
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
PODARILO SAAAAAAAAAAAAAAAAA
Ja som stastna ako blcha.. uz asi hodinu. Dakujem vam za kazdu radu
. Adika, tak teraz mozem poradit uz aj ja.. a hned to aj spravim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Kolko mm ma cca hmota (MMF, K2, white icing), ktorou potahujete tortu? Mne sa to stale nedari a rozmyslam ci to nebude prave v hrubke potahu. Raz som skusala potah odtlacit na podlzke a pri potahovani torty sa mi vzor uplne natiahol. Teoreticky ovladam co a ako, aj video som videla.. ale... Este jedna otazocka. Dokazete zahladit spoje potahovej hmoty, napr. ked potahujete extra vrch a extra spodok? Inak keby sa nasla nejaka dobra dusa, ktora by mi to ukazala...
Dakujem za rady. 