reklama

PORAĎTE MI PROSIM

Bejč , 20. 10. 2009 - 11:21

reklama

Ahojte, dúfam že sa tu najde dobra dusa ktora by mi venovala kusok času...
Často krat sa mi stava, ze odo mna chcu ludia nejake zakusky, veľa a lacno...
Moohla by mi nejaka šikovnica poslat recept aj s foto na tortyatorticky@azet.sk nejake take... z coho je vela... skusim hocico... dakuejm pekne dopredu. pekny den Objímam Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

sio, Ut, 20. 10. 2009 - 12:14

veľa a lacno? nech si spravý doma,vtedy ju to výde lacno,všetko treba zaplatiť a mi zas nebudzme hlúpe,nám kto čo dá veľa a lacno,toto je môj názor

Tamik, Ut, 20. 10. 2009 - 13:09

Keď som si prečítala tvoj príspevok,tak ma hneď napadla moja svokra.Ona často robieva orechové štangličky,lebo tam ide 1 vajcr a to je podľa nej lacný zákusok.Ale okrem nej to nikto v rodine neje.Chela by mať napečené,ale aby ju to nič nestalo.Mám dve det rok a dva roky,teraz mali v septembri.Doniesla mi 10 vajec, 1maslo,1 puding a 1 kryˇastál.cukor,aby som im upiekla veľkú tortu.Aby sme mali my,ale aj jej dali.No čo poviete dá sa to? Keď som piekla tortu na svadbu zo 46 vajec, tak to bol pre ňu infarktový stav.No ale taký sú ľudia,nechcú dať nič a chcú veľa.

Blanka, Ut, 20. 10. 2009 - 21:33

tak to mě fakt pobavilo, celá moje tchýně!!!Veľký úsmev
a to ještě pak vozila moje dorty svým kamarádkám a říkala si ještě za dort tak o stovku-dvě navíc a nechávala si to... já jsem se pak po nějaké době dozvěděla, že to tak dělala asi půl roku, než jsem na to náhodou přišla a hádka byla na světě...nelituju-není proč! máme 2 malé děti, peníze potřebujeme nejen pro ně, ale ona to asi nevíPlačem
ach jo, sorry, musela jsem si trošku postěžovatMlčím

salenka, Ut, 20. 10. 2009 - 13:09

takych je viac co chcu vela a lacno ale mi nie sme charita uz aj tak to maju lacno ked si porovnaju ceny v cukrarni a to je obrovsky rozdiel co sa tyka kvality.Tak sa neplas a pec podla vlastnej chuti hlavne aby boli chutne i pre ostatnych lebo ako sa hovori za malo penazi malo muziky a potom povedia ze kolaciky neboli dobre.Ale to ze chceli lacno a moc uz nepovedia.Tak sa drzkaj a pec len same dobre vsak oni si zviknu ze tak je to lepsie.Mrkám Mrkám Mrkám Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Slnko Slnko

Tamik, Ut, 20. 10. 2009 - 13:11

Keď som si prečítala tvoj príspevok,tak ma hneď napadla moja svokra.Ona často robieva orechové štangličky,lebo tam ide 1 vajce a to je podľa nej lacný zákusok.Ale okrem nej to nikto v rodine neje.Chela by mať napečené,ale aby ju to nič nestalo.Mám dve deti rok a dva roky,teraz mali v septembri.Doniesla mi 10 vajec, 1maslo,1 puding a 1 kryštál.cukor,aby som im upiekla veľkú tortu.Aby sme mali my,ale aj jej dali.No čo poviete dá sa to? Keď som piekla tortu na svadbu zo 46 vajec, tak to bol pre ňu infarktový stav.No ale taký sú ľudia,nechcú dať nič a chcú veľa.

súhlasím so Szilviou v dnešných časoch nič nie je lacné a komu sa to nepáči nech si neobjednáva alebo nech si upečie

Neila19, Ut, 20. 10. 2009 - 13:40

no ale toto poznám aj ja mužová babka mi dala na trojposchodovú tortu 20vajec,2kg kryštal.cuk-ja potrebujem praškový a potrebovala som 5kg,4palmaríny,muku z kauflandu čo sa mi s nou vobec nerobí dobre a čokoládovu polevu čo som na nu robila varnu a ešte potuchnute orechy lebo ona nevie,že ked su pomleté,tak sa maju dať do chladničky.tak všetko som tam musela dať ja.muku,maslo,cukor,kakao,orechy,vajcia a sušené mlieko.tak tak som pochodila skoro ma šlahlo vidno,že nepeču doma

fani, Ut, 20. 10. 2009 - 13:48

Sú úsporné recepty na zákusky a je ich dosť.Jedine tak upečieš lacnejšie. Otázka je,pre koho pečieš? Myslím či pečieš pre gurmánov ktorí by ťa s takým výtvorom pohnali,alebo pre tých,čo sa uspokoja s hocičím, len aby toho bolo veľa a lacno. Ak pre druhý typ, tak peč čo najlacnejšie a budú spokojní. Nepoznajú rozdiel.Chichocem sa Chichocem sa

Bejč, Ut, 20. 10. 2009 - 13:56

No ano, to mas pravdu... :D Mala som taky pripad ze chcela velku krabicu od kurcata za 10,-eur Hambím sa ako sa mam vtedy tváriť??? Váľam sa od smiechu po podlahe

Bejč, Ut, 20. 10. 2009 - 14:01

Ako som čítala vaše prípspevky som sa aj dobre pobavila Váľam sa od smiechu po podlahe tak také svokry vám nezávdím.. boja zase keď pýtam 5 vajec dá 25 Chichocem sa ale to je asi len dočasný stav... Prekvapenie Viem že táto robota je veľmi zle či skôr nijako zaplatená ale... chcem každému vyhovieť... Len začínam, tak si zháňam nejaké receptíky aby osm vedela hneď reagovať keď chce niekto odo mna niečo lacne... ako som hore písala, za 10,-eur celú krabicu (od kurčaťa) Chichocem sa to je odvaha. ale možno to bude aj preto, že žijem na malej dedine a tu sa pečú len klasické kysnuté tvarohové koláče a také.. a to tvaroh domáci... dobre že nie múka čo je pre prasatá len aby sa ušetrilo Smútok
ďakujem za komentáre a za recepty Zlomené srdce

Draha.K, Ut, 20. 10. 2009 - 14:40

Snad si z těch receptíků,co jsem ti poslala,něco vybereš.Nejlevnější nejsou,ale zato všechno řezy chutnají znamenitě.Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Možno by si mohla tie receptíky pridať k Najnovším receptom, aj mňa by celkom zaujímali.
Naposledy som si tu našla Černoškine prsia a mojim chalanom veľmi chutil. Už ho mám pridaný k vianočnému pečeniu (aj keď sú to "prsia". Chichocem sa )

sedulko, Ut, 20. 10. 2009 - 16:29

Ahoj DrahaK. Keď už to máš takto v elektronickej podobe, mohla by si prosím poslať tie recepty aj mne? sedulko1@azet.sk. ĎAKUJEMZlomené srdce Objímam Objímam Objímam

Ariela, Ut, 20. 10. 2009 - 21:03

Veľmi pekne prosím aj ja o tie recepty.
bearan@net.sk .Ďakujem.
Jeden by som pridala aj ja .Mám ho z Mimi bazáru.
Autorke veľké ďakujem . Je výborný.
Mirkine dobošové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 750 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 vajíčka, 120 g hery, 150 ml mlieka KRÉM: 2 zlaté klasy, 1L mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, 100 g polohrubej múky, 1 a 1/2 hery

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Upečieme na väčšom nizkom plechu... cesto má byť pekné biele, nie ružové...

KRÉM: z mlieka, cukru, zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém. Do vychladnutého postupne vmiešavame jeden a pol hery a nakoniec kakao. Môžme pridať aj rum, ja ho dávam stále, s krémom to urobí riadne čary : )

Platy plníme krémom 4krát, vrchný nenatierame. Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy. Je fakt perfektný. Dobrú chuť

No aj ja sa pridám k svojej včerajšej skúsenosti. Dcérina učiteľka zo škôlky /učila ešte mňa/ chce tortu pre mamu na 70-ku. Hovorila som, že pečiem len poťahované, a že beriem 7 eur za kilo. Tak na mňa vyvalila očiPrekvapenie Prekvapenie Prekvapenie , či ju chcem zruinovať. Tak že potom nechce poťahovanú, ale olievanú čokoládou, tak som jej decentne odporučila konkurenciu /čím skôr sa z toho vyzuť/, že ja olievané nerobím, lebo mi to moc nejde. Niesom predsa na nej závislá, radšej sa budem venovať rodine a pozerať telku, ako robiť zadarmo. Dnes stretla mamu, a povedala jej, že som drahá. Od mamy pritom pred mnohými rokmi vzala za uštrikovaný sveter 450,-Sk, a mama zarobila 1200,-Sk. Tak jej povedala, že ona ho musela štrikovať niekoľko dní a ja tortu upečiem za jeden večer. Skoro ma poraziloPrekvapenie Dúfam, že sa už ani neozve.Zlomené srdce Pekný večer.Zlomené srdce

Bejč, So, 31. 10. 2009 - 15:04

No to nie je velmi príjemne... men sa naposledy stalo ze tortu som muesla sama odviest (kedze vraj ja som pocula zlý datum) aj ked oslava bola skoro o tyzden pozdejsie ako som tortu doniesla...
Dosla som tam, samozrejme signal nikde, tak som zavolala jednu pani a ona ho sla zobudit, bol ozraty ako prasa.. mal vo vrecku par eur a zacal mi vysetlovat... bolo to hrozne... bola to ta trota na 70ku

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama