reklama

POMOOOC


reklama

Dievcata prosim Vas peciem korpus v miske ako na futbalku krasne vyrastlo, vrch je uz akurat, ale vnutro stale surove, peciem od 10.10, cize uz hodinu 20, na 160* v elektrickej rure. Tak neviem mam obavy ci sa to dopecie, resp. ci vrch neoschne, co robim zle? inak misku som vymastila maslom a vysypala mukou, viem ze niektore davate papier len ja som tam mala potom take brazdy z papiera tak som dala rovno do nej cesto. vdaka za rady, mozno sa to este da zachranit.Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

tulka56, Pi, 23. 10. 2009 - 11:34

Ja zvyknem tieto hrubšie torty oiecť tak,že na začiatok dám do vyhriatej rúry-200 stupňov na cca 10 min.potom ju prikryjem alobalom a znížim teplotu na 170 stupňov a necham piecť hodinu,podľa potreby aj viac.Kontrolujem špilkou či je upečená,ale až po tej hodine.Zatiaľ mi to vždy sa dobre upieklo.

live.el, Pi, 23. 10. 2009 - 11:34

ja by
som zvýšila teplotu 180 až 200 ele mám teplovzd. rúru. Piekla som basket. loptu v mise a upieklo sa v pohode, ale trvalo to dlhkšie ako v obyč. forme.

Jannka, Pi, 23. 10. 2009 - 11:55

no ja by som urobila tak ako hovorí live.el. Zvýš teplotu na 180 prikry papierom na pečenie a daj to celé s roštom až úplne na spodok rúry.

Ja si vyhrejem rúru na 250°C a keď dávam cesto do rúry, stiahnem na 180°C (ale hreje mi menej). Pečiem cca 45 min. Používam mramorové cesto od Dášky.

fani, Pi, 23. 10. 2009 - 12:36

Urob ako ti radia dievčatá, mala si slabo teplú rúru.

ďakujem pekne urobila som ako ste mi poradili...celkom fajn to vyslo a piekla som uplne na spodnom roste od zaciatku, lebo manzel robil pizzu a nechal to tak tak som vyskusala na spodnom roste, je dobra myslim si vrch trosku oschol, nie hlboko, asi to polejem nejakou stavou co v y nato?

live.el, Pi, 23. 10. 2009 - 14:01

Ja plním korpusy na druhý tretí deň/ po vychladnutí/ mám ich v rúre prikryté utierkou a korpusy sú vlhkéHambím sa.

no dievcata tak to dopadlo asi tak-korpus sa sice dopiekol ale ked som ho teraz rozkrojila a uz ked som ho niesla bola tazky jak olovo, asi tusim kde sa stala chyba, dala som vela kakaa teda neprisposobila som tomu muku. tak som honaplnila a manzel berie zajtra do prace len tak ku kave, a zajtra peciem novy...ale asi svetli ten sa mi este nepokaslal. Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama