reklama

plnka z tzv. Jesienky


reklama

ahojte dievcata podarilo sami konecne zohnat v nemecku nieco ako jesienku-ochutnala som domaChichocem sa vyraba to nestle...ma to 170g, neviem kolko g ma nase salko-tu bohuzial su len zahustene smotanySmútok tak som happy ze sa mi podarilo nieco take najst, ale co s tym?ako urobit vynikajucu karamelovu plnku...lahulinku ale pritom vyraznejsej chuti a nestekavu?Bude to moja prva torta normalne na objednavku-tak to nechcem zvozit a urobit nieco co nemci nepoznaju. Vdaka za rady, dufam ze sa tu najdu dobre duse a pmomzu aj s takymto problemom resp. dilemou vdaka este raz vopredBozkávam Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

daduš, St, 11. 11. 2009 - 22:22

350g kryšt. cukor upáliť na karamel, zaliať 500ml smotany 33%, nechať rozvariť, do druheho dna nechať stáť. Zhustne a už len zašľahať jedno maslo.Plnka je lepšia ako salková. S jesienkou sa netráp, nič neprinesie.

jeeej dakujem Vam-urobm ako ste mi poradili upalim cukor a salko idem zjest-zle vyzeraaamHambím sa jak dobre...Veľký úsmev

este jedna otazka ma to vriet-bublat alebo len byt horuce a potom stiahnut zo sporaka...a v chladnicke klasika zakryt a neurobi sa do rana nejaky povlak n apovrchu-myslim kuzicka alebo take cosi...vdaka

daduš, Št, 12. 11. 2009 - 07:32

karamel sa robí na takej strednej teplote, aby nehorel, ale zaroveň aby bol dostatočne horuci. Keď je cukor uplne roztopeny a svetlo-hnedý, zaleješ tou smotanou a varíš tiež ani pomaly, ani prirychlo,kym sa ten karamel nerozpistí. Ale pozor, ked do toho vriaceho karamelu naleješ tú smotanu, bude to bublotať a karamel stvrdne, urobí sa pevná hmota a túto treba rozvariť.Teplotu si reguluj tak, aby najprv prestalo bublotať a pomaly pridávaj, aby si zas pri tom nestála pol hodiny.Nemusíš zakrývať ničím, len nechajvychladiť a potom strč do druheho dňa do chladničky.Kôrka sa neurobí.Vyšlahaj maslo do peny- bez cukru, lebo karamel je už dosť sladký a pridávaj po lyžiciach karamel. Je to senzi plnka.
Potom napíš ako sa zadarila.

Alena R, Št, 12. 11. 2009 - 07:56

ja si smotanu vždy zohrejem a potom vylejem do upáleného cukru, potom tak neprskáKvietok Slnko Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama