reklama

Plnenie torty

Spagi , 17. 12. 2009 - 09:14

reklama

Zienky, mam problem s plnenim ovocnej torty. Teda ak davam plnku, v ktorej nie je maslo. Naposledy som na korpus nastriekala maslovy mantinel - klasickou zdobiacou spickou - 3 vrstvy na seba (nechala som to uplne stuhnut a az potom som plnila)a aj tak sa mi torta rozplasla a ten mantinej nebol dostatocne vysoky. Prosim vas ako robite vy? Rada by som mala tortu peknu rovnu.
A este druha otazka - kolko kremu - z akeho mnozstva mlieka a masla davate do okruhlej torty s priemerom 20, alebo 24cm, ak plnite dvakrat? Popripade napiste iny rozmer torty.
A tretia - Aku vysku ma uz prekrojeny korpus, ktory date do torty? A davate 3, alebo 4 korpusy na tortu?
Vrucne dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Spagi na tortu, ktorá nie je nad parou šľahaná ja dávam čokoládovú polevu ak ti stuhne už môžeš poťahovať.

macis, Št, 17. 12. 2009 - 12:48

Spagi, ja robim ovocnu plnku bud hrkanu, alebo tvaroh+jogurt+slahacka+ovocie...nerobim ziadne mantinely, naplnim, dokonca aj vrch a boky ponatieram a potiahnem... zatial sa mi ani jedna neroztiekla..
Mnozstvo plnky zalezi od druhu... ale vzdy robim o 1/2 davky viac.. napr.na 24cm 1 a 1/2 davky, na 28cm 2 davky.. vacsinou mam 1davku z 500ml mlieka a 500g masla
No a korpus som este nemerala, ale teraz mam jednu tortu naplnenu 26cm ma vysku 11cm, peciem jeden korpus ktory 2x prekrojim, a vyska korpusu je priblizne ako vyska plnky...priblizne 2cm jeden plat z korpusu..
Snad som pomohla Mrkám Úsmev Úsmev

stanula, So, 19. 12. 2009 - 10:55

Ja s ovocnými plnkami bez masla veľa skúseností nemám, zatiaľ som dávala len trasený krém, alebo len maslový s pudingom a ovocím.
Na tortu s priemerom 24 cm robím z 500 g masla a 0,5l mlieka.
Korpusy do torty robím väčšinou 4 a výška 1,5 až 2 cm.

Spagi, So, 19. 12. 2009 - 10:59

Dakujem. A ked si plnila tym trasenym, spravila si si aj nejaky mantinel? Úsmev

stanula, So, 19. 12. 2009 - 15:50

Na trasený krém netreba mantinely,je dosť hustý, v pohode sa udrží. Ja som ho plni na tri krát, a nebol s tým žiadny problém.

Luci, So, 19. 12. 2009 - 11:32

Spagi, veľmi často robievam torty s jogurtovým, tvarohovým krémom (s ovocím). Na okraj samozrejme robím mantinel z maslového krému. Korpus mám dvakrát prekrojený, ten mantinel striekam asi do výšky 1,3 cm. Potom vlejem plnku jogurtová, alebo tvarohová (na tieto krémy používam plátkovú želatínu) je riedka a stuhne až keď je naplnená v chladničke. Zatiaľ sa mi nič nerozpadlo a torta pekne drží tvar a je rovná. Keď plním torty maslovým krémom, tak na korpus s priemerom 22-24 cm robím z 0,5 l mlieka a 500g masla, a korpus mám 3x prekrojený. Výška prekrojeného korpusu (každá vrstva) je 1,5 cm. Tým pádom nedávam hrubé vrstvy krému, lebo keď je torta prekrojená 3x, tak je to myslím tak akurát (hrúbka krému). Dúfam, že som pomohla Úsmev

Spagi, So, 19. 12. 2009 - 13:17

Dakujem. Vidim, ze musim najst tu spravnu techniku... Este sa spytam - ked robis tvarohovu, alebo jogurtovu plnku s ovocim - ovocie zniesas s jogurtom, alebo to vrstvis? Ja som doteraz vrstvila - ovocie a na to tvaroh, naposledy som dala tvaroh, ovocie, tvaroh... Len som zvedava ako to robia ostatne cukrarky. Dakujem

Luci, So, 19. 12. 2009 - 13:21

Akokedy. ale väčšinou to pekne naukladám tvaroh ovocie tvaroh Úsmev

sio, So, 19. 12. 2009 - 13:12

ja keď robím krém zo želatínou tak mám formu z lidlu/tú rozťahovaciu/ a netreba mantinel/z vonka dám krém od bohuša a mám to O:K,korpusy režem tak asi na 2cm hrúbky,3pláty+2vrstvy krému.Výška hotovej torty mi vychádza na 9cm,

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama