
Vynikajúce rezy s kávovým krémom, čokoládovou polevou a dvoch druhov cesta.
Svetlé cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
210 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
160 | gramov | výberová múka |
Makové cesto: | ||
7 | kusy | vajce |
180 | gramov | práškový cukor |
1⁄8 | deciliter | olej |
50 | gramov | výberová múka |
70 | gramov | mletý mak |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
250 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový puding |
60 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | instantná káva |
50 | gramov | Palmarin |
Dokončenie: | ||
marhuľový džem | ||
čokoládová poleva |
Svetlé cesto: 6 vajec, 210 g práškový cukor, zarovnaná ČL PDP, 160 g výberová múka.
Po upečení prerezať na polovicu.
Makové cesto: 7 vajec, 180 g práškového cukru, 0,125 dl olej, 50 g výberovej múky, 70 g zomletý mak, pol balíčka PDP.
Upiecť a prerezať na polovicu.
Plnka: Z 2,5 dl mlieka, 1 vanilkového pudingu, 60 g kryštálového cukru, uvariť puding.
Po vychladnutí vymiešať s 250 g Palmarinu a 1 PL jemnej instantnej kávy.
Dokončenie:
Cestá natrieť marhuľovým džemom, na hodinku zaťažiť asi kilogramovou záťažou.
2 svetlé cestá a dve makové cestá poskladať nasledovne:
Svetlé cesto - biele cesto - džem - makové cesto - polovica plnky - biele cesto - džem - makové cesto - polovica plnky - čokoládové poleva.
Môj plech má 22x37 cm.
Ďalšie recepty