reklama

Piškóta z dortomanie

toria , 27. 05. 2010 - 19:44

reklama

Prosím Vás skúšam po prvý krát piškótu z dortomanie a to následovnú:
8 vajec, 8 lyžíc cukru, 10 lyžíc polohrubej múky.

Poradte pri akej teplote to piecť a ako dlho? nebude tá piškóta suchá keď tam nejde ani olej ani voda?

ďakujem Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

toria, Št, 27. 05. 2010 - 20:10

no už je upečený a vypadá super vláčne, tak som zvedavá Úsmev

nebude sucha...ja peciem na 160 stupnoch mam elektricku ruru...ked je vrch upeceny a na spaajdli mi ostane surove cesto zvńutra prikryjem alobalom-pozor cesto musi byt zvrchu upecene, lebo ak bude rast do vysky ak ho zaryjes, moze sa ti prilepit vrch na alobal...takze tak po 40 minutach ja zakryjem formu a dopekam...cesto je krasne vlacne, ked vychladne pokropim ho rozvarom...sirupovym, rumovym, vanilkovym podla toho aka je napln aby sa velmi nebili chute...Úsmev

Tak ja robievam z 4 vajec,4 lyžice cukru 4 lyžice poloh. múky.
Vodu ani olej nedávam.Polejem šťavou a suché to nieje.Pečiem na170 asi 15minút.

toria, Št, 27. 05. 2010 - 20:18

super babulky ďakujem a prosím ako presne robíte rumový rozvar???Prekvapenie

cukor, rum, nechat prevriet a s takym vlaznym popolivat korpus...vestko podla chuti niekto ma rad viac rumove, niekto viac sladke ...ja davam na 1dcl vody 2 polievkove lyzice rumu a 2 lyzicky krystal. cukru

sona7, Pi, 28. 05. 2010 - 07:19

..ja uvarim vodu s cukrom, do vychladnuteho dam rum..

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama