penova torta
Pozrite si aj
samozrejme že mixerom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mixerom, rukou by ma asi porazilo, raz som slahala 45min...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
samozrejme mixérom,ja aj krémy robím mixérom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ste strasne velmi sikovna viete o tom??, aj vase dcekusky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hehehe lebo mi poradila znama ze sa to ma 20 minut rucne a pomaly... hehe tak som rada lebo to da rukou riadne zabrat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adka,adka!!!ta tvoja znama ta tusim len natahovala aby sa ti to nepodarilo.
Ja nad parou neslaham nikdy NIC!cas ja drahy,a preto treba vsetko zjednodusit.Ja to robim presne tak ako ked robim sneh na laskonky.
- 7 bielkov
- 125 g kryst.cukor
-----------------------
najprv vyslaham skoro do tuha bielky a vslaham cukor.
Medzitym si uvarim sirup z 375 g kryst.cukru a 125 ml vody -/na bublinu/ a horuci ho vslaham do uslah.bielkov a este slaham el.mixerom cca 5 min.
Potom uz len rucne zlahka vslaham 250 g pr.cukru a je to.Ked robim laskonky pridam oprazene orechy alebo kokos.Cele to trva max.15 min.tak preco by som
to robila 45 min nad parou.Vysledok je zaruceny vid.moje zakusky.Vela trpezlivosti.
Vselijake cukrarske finty som sa naucila od môjho majstra v cukr.vyrobni,za co som mu dodnes vdacna.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kremiesik,ty si veĺmi šikovná.Mohla by si tie finty na rýchle pečenie vydať knižne,aby sme sa mohli aj my poučiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
knizne asi nie,ale ked tu budem vidiet nejake zdľhavé postupy,urcite sa ozvem.
Vies co ma vie rozosmiat a zaroven aj rozculit?
Ked si citatelky v casopisoch najdu recepty na pecenie a v postupe receptu pisu:upečenu roladu stocime do vlhkej utierky,nechame vychladnut a zase stocime bez utierky...,bla,bla,bla.Naco by som to robila,dost je z pecenia "bordelu" a este by som utierky prala?No povedz,ze to robis aj Ty bez utierky!!
Teraz ma ani nenapadaju vsetky tie blbosti co pisu v casopisoch,ale nasmejem sa veru dost.Je mi luto,ze uz aj teraz budu mnohe kupovat recepty,zhanat k vianociam,rôzne maskrty,piect podla ich postupov a mnohym sa to aj tak nepodarí,lebo napr,ta rolada im aj tak praskne,nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kriemiesik aj ja stáčam roládu zastudena,ale mám odskúšané že ked vychladne zamotaná v tej utierke tak nepraskne.Ale ako vravíš je to zbytočne robota naviac
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kremiešik máš pravdu ja roladu nikdy nedávam do utierky a je výborna a nepraskne mi a z mnohých veci je mi smiešne ,hlavne ked sa jedna o torty ,aké cesta a koľko oleja a hlavne tam ked sa povie ,že do tortového cesta nejde pdd atd.,ale sú tu aj veľmi dobré cukrárky chválim.....a nech sa im darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a keby som od vas chcela recept na take srdce s priemerom asi tak do 30 cm a aby bola vyssia tak mi napisete? lebo mam jednej znamej "upiect" susenu tortu a neviem na kolko je ten recept co ste napisala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem z kolkych susenych platov chcete robit to srdce,ci z 4 -5 alebo viacero tensich,tento recept je na 60 ks laskoniek,takze si predstavte asi tak to mnozstvo a samo vam to napovie.Ja sus.tortu nerobim,ale vyslo by mi to podla mna asi na takych 8 platov,mozno 10 neviem zalezi na hrubke.
Vyskusajte,ususte a pouzijete platov kolko uznate za vhodné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kremiesik, ďakujem Ti za recept, robí sa to perfektne a 4 plechy sa mi sušia v rúre, robila som podľa Tvojho receptu. Ešte raz ď. Čo som sa predtým natrápila, prisúšalo sa mi to na misu nad parou a tým som mala straty, no toto je super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kremiesik vyskúšala som tvoj recept na laskonky, robila som ich prvý krát v živote a podarili sa. Boli perfektné.
Veľmi ďakujem za tento recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super vec tento receptik. ja som slahala nad parou, ruka bolela, hlavne ked toho bolo viacej. a toto mi teraz velmi pomohlo. rychlo to bolo urobene a vysledok bol tiez super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
penovu tortu ste takto robili alebo tie laskonky? ja sa chcem pustit 1x do penovej a hladam najjednoduchsi postup.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zaujal ma tento váš recept a včera som ho skúšala - robila som penové krúžky.Len by som sa chcela spýtat čo znamená varenie sirupu na bublinu.Možno som urobila niekde chybu,lebo penové krúžky sú velmi krehké-lámu sa ked ich chytím do ruky.Ako ich mám susit- kolko minut a na akom stupni. Ja som skúšla na 100 asi 30 minút.Ale každý plech bol iný.
A ešte sa chcem spýtat či neviete nejaký dobrý rýchly krém do penovej torty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robí sa to mixérom/bielka a cukor/ na najmenších otáčkach45min. a postupne sa pridáva. Najprv bez pary kým sa rozpustí cukor a potom nad paru a keď sa robia špice malo by to byť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja najskôr roztopím bielka s cukrom za stáleho miešania vareškou a potom mixérom cca. 20-30 min treba dať pzor aby sa neuvaril odspodu krém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kremiesik, tvoj postup vyzerá super, pri najbližšej príležitosti vyskúšam aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja robím tak ako písalla kremiesik...priznám sa,že nad parou nemám nervy.. 45 minút stáť nad vriacou vodou
to by som bola skôr uvarená, ako sneh ušľahaný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja zásadne miešam bielka nad parou v antikorovej mise a rozhodne sa s tým netrápim 20 min. Vždy dám dvojnásobok váhy bielkov kryštál. cukru a šlahám na najvyšších otáčkach. Dôlezité je tuhý sneh ochladiť v studenej vode a až potom so snehom pracovať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kremiesik som tu nová a idem skúsiť upiecť penovú tortu (knihu)s tvojím super rýchlym receptom.Ale najprv by som si to chcela vyskúšať s jedným alebo 2 vajíčkami,či to vôbec dokážem.A to si akosi neviem prepočítať aké množstvo cukru tam ide...Tak Ta prosím o vzácnu radu na jedno vajce koľko cukru dať?..... a na sirup ???A ty by si z koľkých vajec robyla-keby si piekla penovu tortu Knihu velikú? A z koľkých plátov??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
posielam mail....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked slahate bielka nad parou slahate ich rucne ci sa moze aj mixerom???????? lebo ja sa to len ucim a ked mam slahat 20 minut tak dakosi nevladzem.....