Pekne prosim o recept
Pozrite si aj
Feri,ak chceš kukni na venčeky ktoré mám v mojich snímkoch,ak máš záujem,rozpíšem recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si prosíííííím receptík Lubi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
6vajec,3dcl vody,1dcloleja,štipka soli,220g hl.múky.
Vodu dáme prevariť s olejom,pridáme múku,sol,odpalujeme
asi 3min.až vznikne celistvá hmota,ktorá sa nelepí na varešku.Do hustej,ešte teplej kaše mixérom postupne všlaháme vajcia.Pečieme dozlatista na 200 st.,pričom rúru prvých 10min.neotvárame,po 10 min.teplotu znížime a dopečieme.
Plnka:3dcl mlieka,5dkg maizeny,25dkg,15dkg kryš.cukru,trocha rumu
Poleva:z citrona,pár kvapiek vody a pr.cukru-vymiešať
Venčeky prekrajujeme ešte teplé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Nikol prosim o recept na mail mir.fer@centrum.sk.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odpaľované venčeky
Cesto: 12 lyžíc vody, 100g masti, 10 lyžíc múky, 4 vajcia, štipka soli
Postup: Do hrnca dáme vodu, tuk a soľ a necháme zovrieť. Za stáleho miešania postupne pridávame múku- poriadne miešame, aby sa nerobili hrudky.. Cesto musí byť hladké a nesmie sa prichytávať na varešku, ani na hrniec. Do čiastočne vychladnutého pridávame vajcia. Cesto nastriekame na plech a pečieme vo vyhriatej rúre 10-12 min. Po zapečení teplotu zmiernime.Počas pečenia sa rúra nesmie otvárať!
Ať se dílo zadaří!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ODPAĽOVANÉ VENČEKY:
Cesto:
8 vajec, ½ l vody, 16dg margarínu, 30dg hladká múka, štipka soli.
Plnka:
½ l mlieka, 40dg cukru, 8dg majzeny, 40dg masla, 2 žĺtka.
Postup:
Cesto: Dáme variť vodu, margarín a soľ. Keď táto masa vrie pridá sa múka, miešame a varíme asi 4-5 minút, pokiaľ nezhustne. Do teplej masy sa postupne pridávajú celé vajcia, všetko sa dobre vymieša. Na olejom slabo namastený plech sa cez vrecko s ozdobnou tryskou urobia ďalej od seba venčeky a upečú sa v horúcej rúre pri 250°C asi tak 10 minút, a stiahneme teplotu na 150°C a dopečieme cca. 10min.
Krém: ½ l mlieka s cukrom, majzenou a 2 žĺtkami uvaríme na kašu. Vymiešame maslo a pridáme vychladnutú kašu a všetko dobre vyšľaháme. Pridáme na chuť ½ dl rumu.
Venčeky rozkrojíme a pomocou vrecka plníme plnkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja skúsim pridať moje, mali by sa podariť:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10946&user=5741
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked ti po vybratí z rury klesaju može to byt tým,že ich bolo treba nechat ešte pri miernej teplote dopiect.Cesto pri vytiahnutí z rury musí byt tvrde ono časom aj tak zmekne.A ešte niečo niekedy je potrebné dávat do dverí na rure varešku ,aby para pri pečení mala kade unikat.Je to potrebné hlavne vtedy,ked je redšie cesto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
VENČEKY
Odpaľované cesto: 3dl vody, 1dl oleja, 22 dkg hl.múky špeciál, 6 vajec
Dáme variť vodu, olej a do vraceho prisypeme múku. Dôkladne premiešame. Ešte do horúceho pridávame po 1 vajci. Každé dôkladne vmiešame.
Plnka: 7,5dl mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 20dkg práš cukru, 25dkg masla, rum podľa chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem mile cukrarocky.Podobne recepty mam aj ja,ale som si myslel ci to nieje mukou.Takisto som pouzival hladku muku,ale niekde bol recept s hrubou mukou,lebo moje cesto bolo velmi riedke,ze sa az lialo z cuk.vrecka.Ja si myslim ze to bude asi rurou.Mam velku elek.ruru,kde su dva ventilatory,a naraz upeciem 4 piskoty v rozmeroch 60x40 cm,a som si myslel ze je to tym vzduchom,lebo rura je teplovzdusna.Viete si predstavit ake som mal nervy,ked som mal objednavku na 200 vencekov a sa nedarily.Sichta bola do skoreho rana,a vysledok hrozny.Ja som ich piekol na 180 lebo som sa bal ze mi stmavnu.Ruru som neotvaral lebo mam presklennu.Oni sa pekne nafukli,a ked uz boli pekne ruzove tak pocas pecenia zacali klesat.Tak vidite co somnou spravili tie venceky uplne ma dostali,pri mojej profesionalite asi aj to sa moze stat.Prepacte ze som sa tak rozpisal,ale som sa chcel podelit s Vami o moju skusenost,ako ma tie huntucke vencekyporiadne nas..... CAUTE.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem mile cukrarocky.Podobne recepty mam aj ja,ale som si myslel ci to nieje mukou.Takisto som pouzival hladku muku,ale niekde bol recept s hrubou mukou,lebo moje cesto bolo velmi riedke,ze sa az lialo z cuk.vrecka.Ja si myslim ze to bude asi rurou.Mam velku elek.ruru,kde su dva ventilatory,a naraz upeciem 4 piskoty v rozmeroch 60x40 cm,a som si myslel ze je to tym vzduchom,lebo rura je teplovzdusna.Viete si predstavit ake som mal nervy,ked som mal objednavku na 200 vencekov a sa nedarily.Sichta bola do skoreho rana,a vysledok hrozny.Ja som ich piekol na 180 lebo som sa bal ze mi stmavnu.Ruru som neotvaral lebo mam presklennu.Oni sa pekne nafukli,a ked uz boli pekne ruzove tak pocas pecenia zacali klesat.Tak vidite co somnou spravili tie venceky uplne ma dostali,pri mojej profesionalite asi aj to sa moze stat.Prepacte ze som sa tak rozpisal,ale som sa chcel podelit s Vami o moju skusenost,ako ma tie huntucke vencekyporiadne nas..... CAUTE.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked Ti môžem poradit ja cesto mávam vždy také husté ako krem.Riedke cesto má velku rozpínavost naberie vela vzduchu a výsledok vidíš sám.A ešte niečo pri venčekoch ventiláciu vypínam.Držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Feri, ja mám v recepte hladkú múku, ale vždy dám polohrubú. Zatiaľ sa mi vždy vydarili.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babenky, prosim Vas pekne o recept na venceky, lebo tie moje akosi po vybrati z rury klesaju.DAKUJEM.